Jesus-Caviezel.jpg

Jim Caviezel: Nové pokračovanie „Umučenia Krista“ bude najlepším filmom v dejinách

6,205
Jakub Betinský
Kultúra života

[autor: Doug Mainwaring]
 

Herec Jim Caviezel, ktorý sa preslávil stvárnením Ježiša v trháku Umučenie Krista z roku 2004, potvrdil opätovné spojenie síl s režisérom Melom Gibsonom. Pokračovanie, ktoré už nadobúda svoju scenárovú podobu, bude tentokrát o Zmŕtvychvstaní a Caviezel má opäť obsadiť hlavnú rolu.

 

„Sú veci, ktoré by šokovali publikum, preto ich nemôžem prezradiť,“ povedal herec v rozhovore pre USA Today. „Bude to vynikajúce. Môžete sa tešiť.

 

„Zmŕtvychvstanie. Veľká téma. Och, môj Bože,“ povedal režisér Mel Gibson v rozhovore z roku 2016. „Snažíme sa to spracovať takým spôsobom, aký bude kinematograficky atraktívny a objasňujúci, takže z toho bude presvitať nové svetlo, a ak je možné, aby z toho nevznikla nejaká divná vec.“

 

Mnohokrát ocenený režisér, ktorý sa takisto podieľal na písaní a produkcií Umučenia Krista, si stále ešte len vyjasňuje, akým spôsobom bude tento príbeh zobrazený na plátnach kín.

 

„Nepoviem vám, akým spôsobom na tom pracuje,“ povedal Caviezel pre USA Today. No prezradím vám aspoň to, že to bude najlepší film v histórii. Je to naozaj až také skvelé.

 

Umučenie Krista zobrazilo posledných dvanásť hodín života Ježiša Krista veľmi silným a graficky kvalitným spôsobom, ktorý sa dovtedy nepodaril nikomu dosiahnuť. Napriek opovrhovaniu Hollywoodu filmami o kresťanstve, v tomto prípade sa davy divákov hrnuli do sál kín, a tým ho urobili jedným z najúspešnejších a najvýnimočnejších filmov v dejinách.

 

Caviezel, ktorý je uznávaným hercom, je okrem iného aj praktizujúcim veriacim verejne vyzývajúcim ostatných katolíkov, aby žili svoju vieru otvorene a smelo v tomto temnejúcom svete.

 

Začiatkom tohto mesiaca herec prehovoril pred veľkým davom študentov v Chicagu na samite študentských lídrov (Student Leadership Summit 2017), čo je konferencia sponzorovaná Spoločenstvom katolíckych univerzitných študentov (The Fellowship of Catholic University Students).

 

„Vyčleňte sa z tejto pokrivenej generácie,“ vyzval herec svoje publikum. „Buďte svätí. Neboli ste stvorení na to, aby ste zapadli. Boli ste stvorení, aby ste vyčnievali.“

 

„Musíme zatriasť s touto ľahostajnosťou, s touto ničivou toleranciou voči zlu. No len naša viera a Kristova múdrosť nás môže zachrániť,“ povedal. „Na to sú potrební bojovníci pripravení riskovať svoju povesť, svoje meno, dokonca svoje životy, aby sa postavili na stranu pravdy.“

 

 „Musíme žiť podľa Boha,“ zakončil Caviezel, „a s Duchom Svätým ako naším štítom a Kristom ako naším mečom, tak sa môžeme pridať k svätému Michalovi i všetkým ostatným anjelom a poslať Lucifera a jeho prisluhovačov rovno späť do pekla, kam patria!“