Wales "včlení" LGBT sexuálnu výchovu do učebných osnov všetkých škôl, počínajúc škôlkami

629
Milko Kostovič
Kultúra smrti

"LGBT-inklúzivne" sexuálne vzdelávanie bude včlenené do učebných osnov vo waleských školách od roku 2022, počnúc deťmi v predškolskom veku.

Ako informuje Guardian, v najbližšom desaťročí prinesie systém verejného vzdelávania do svojich osnov a do prípravy učiteľov množstvo zmien. Wales zvykol zakazovať "propagáciu homosexuality na školách", no dnes sa zbavuje tohto prístupu k výučbe v prospech ďalšieho prístupu, ktorý sa viac zameriava na "práva, rodovú rovnosť, emócie a vzťahy."

Deti sa budú učiť o vládnom pohľade na sexualitu nie na samostatnej hodine alebo v rámci predmetu. Tento pohľad bude "zapracovaný naprieč učebnými osnovami."

Podľa denníka Guardian sa "vytvorí povinná časť nových učebných osnov Walesu... pre všetky deti vo veku od piatich do 16 rokov."

LGBT aktivisti oslavujú túto správu ako "skvelú novinku", pretože "naše výskumy dokazujú, že väčšina mladých LGBT ľudí vo Walese sa s otázkami LGBT na hodinách vôbec nestretla."

Podľa waleskej vlády budú nové učebné osnovy oficiálne vydané v apríli 2019. The Guardian naznačuje, že zmeny v sexuálnom vzdelávaní budú "revolučné", ktoré by mohli z Walesu urobiť "svetového lídra" v sexuálnej výchove.

Ako LGBT hnutie získava na sile, sexuálne vzdelávanie vo väčšine západných krajín a dnes aj v rozvojových krajinách (vďaka viazaným peniazom z bohatších krajín) podporuje potraty, antikoncepciu, homosexualitu a predstavu, že ľudia si môžu "zmeniť" pohlavia.