isfcc-rosary-rally-810x500.jpg

Írski katolíci usporiadajú 560 ružencových zhromaždení po celej krajine na boj proti "vzostupu satanizmu

16
Kultúra života
  • 11. mája sa koná 560 verejných ružencových zhromaždení v celej Írsku.
  • Katolíci sa modlia ruženec ako svedectvo viery a prosbu o záchranu krajiny.
  • ISFCC organizuje ružencové zhromaždenia na verejnosti s rôznymi modlitbami a piesňami.
  • Verejné ružencové zhromaždenia sú spôsobom, ako osloviť nepraktizujúcich katolíkov a priniesť nádej.

Očakáva sa, že 11. mája sa v celom Írsku uskutoční približne 560 verejných ružencových zhromaždení, keďže írski katolíci sú vyzývaní, aby sa pripojili k verejnému svedectvu viery, ktoré organizuje organizácia Írsko potrebuje Fatimu. 

Ako je už niekoľko rokov zvykom, írski katolíci sa pri príležitosti sviatku Panny Márie Fatimskej vydajú na verejnú scénu, aby sa spoločne pomodlili ruženec. Ružencové zhromaždenia, ktoré organizuje Írska spoločnosť pre kresťanskú civilizáciu (ISFCC) prostredníctvom svojej kampane Írsko potrebuje Fatimu, budú  “prosbou o záchranu Írska pred dnešným chaosom, nemorálnosťou a sekularizmom.”

“Od začiatku tejto kampane v roku 2010 sú ružencové zhromaždenia majákom nádeje pre vytrvalých katolíkov a majákom pre tých, ktorí zablúdili,” povedal Gregory Murphy, koordinátor kampane.

Keďže ISFCC organizuje ružencové zhromaždenia počas celého roka v rôznych obdobiach a ako reakciu na rôzne udalosti, každoročné verejné zhromaždenie v sobotu, ktorá je najbližšie k prvému zjaveniu Panny Márie vo Fatime, si našlo medzi národnými’katolíkmi osobitnú odozvu. 

Posledné roky sa konal rekordný počet zhromaždení a tento rok chce ISFCC v tejto praxi pokračovať. ISFCC sponzoruje 11. mája viac ako 560 ružencových zhromaždení, čo bude doteraz najväčší počet. 

Murphy poznamenal, že kampaň je “inšpirovaná Amerika potrebuje Fatimu, ktorá každoročne v októbri organizuje v Spojených štátoch viac ako 22 000 podobných podujatí.” Rovnako ako v USA, ISFCC’májové podujatie “je určené ako pokánie Bohu za hriech a prosba o jeho naliehavú pomoc pri záchrane Írska pred neustálym vzostupom satanizmu.”

Čítajte: Simon Harris, ktorý viedol tlak na legalizáciu potratov v Írsku, vymenovaný za národného’premiéra

Typické verejné ružencové zhromaždenie zahŕňa spev mariánskych piesní, po ktorom nasleduje verejné recitovanie ruženca, litánie k Panne Márii, modlitby úplného zasvätenia podľa sv. Maximiliána Kolbeho, recitácia Božských chvál a záverečný hymnus k Panne Márii.

Koordinátorom každého miestneho podujatia je určený “ružencový kapitán”, ktorý dostáva príručky, plagáty, úmysly a modlitebné programy.

MKSR tiež poskytuje každému ružencovému zhromaždeniu 7 metrov dlhý transparent, na ktorom je napísané: “Keďže ľudské úsilie zlyháva pri riešení kľúčových problémov Írska”obraciame sa na Boha prostredníctvom jeho svätej Matky a prosíme ho o naliehavú pomoc.”

Murphy uviedol, že nájsť ochotných dobrovoľníkov nie je ťažké.

“Nielen hlavný ostrov Írska bude pokrytý malými a veľkými skupinami ľudí, ale aj na jednom z obrysových ostrovov sa uskutoční ružencové zhromaždenie,” povedal.

Murphy dodal, že do tohto podniku sa už prihlásilo 545 kapitánov ružencovej rallye a cieľom skupiny je umožniť celkovo 560 rallye po celom Írsku. 

Po minuloročnom podujatí jeden z kapitánov poznamenal, že “sa ho zúčastnili ľudia všetkých vekových kategórií. Zaväzujem sa, že budem organizovať zhromaždenie každý rok, kým budem môcť a kým mi Boh dá silu.”

ISFCC vyzdvihuje niekoľko výhod organizovania ružencových zhromaždení na verejnosti. Všímajúc si pokles počtu praktizujúcich katolíkov v Írsku, skupina poznamenáva, že verejný ruženec “je skvelým spôsobom, ako osloviť nepraktizujúcich katolíkov. Ak uvidia, že sa modlíte na verejnom mieste, môže ich to pohnúť k tomu, aby sa stali lepšími katolíkmi.”

Jedna z účastníčok, ktorá sa ružencového zhromaždenia zúčastnila po prvýkrát, rozprávala, že na jej  ružencovom zhromaždení sa zúčastnilo 50 ľudí, ktorí “spievali piesne a modlili sa ruženec. Priniesli sme ruže a položili ich k nohám sochy Panny Márie.”

Aby sa záujemcovia dozvedeli viac o ružencových zhromaždeniach ISFCC’alebo sa chceli prihlásiť, môžu zavolať na číslo 041-214-6557. Prípadne môžu záujemcovia navštíviť stránku so zdrojmi o ružencovej rallye na internete.

“Spoločne s Pannou Máriou môžeme niečo zmeniť a priniesť nádej tým, ktorí to potrebujú,” povedal Murphy.

ČÍTAJTE: Potraty v Írsku stúpajú na rekordnú úroveň, v roku 2023 ich bude viac ako 10 000