Patrick-Prevost-Laval-e1715190513807-810x500.jpg

Quebecký profesor mikrobiológie prepustený za verejný nesúhlas so zábermi COVID

10
Neutral
  • Dr. Patrick Provost bol prepustený z práce za svoje názory proti mRNA injekciám COVID.
  • Provost tvrdí, že injekcie COVID nie sú vakcíny a majú potenciálne riziká.
  • Deväť profesorov vyzvalo UniversitéLaval, aby mu vrátila prácu po prepustení.
  • Mnohí lekári, vrátane Dr. Provosta, boli odsúdení za svoje názory proti COVID injekciám.

Kanadský profesor imunológie a mikrobiológie bol prepustený z práce na UniversitéLaval v Quebecu pre svoje vyhranené názory proti mRNA injekciám COVID.

Doktor Patrick Provost má 35 rokov skúseností ako biochemik, najmä v oblasti RNA, lipidových nanočastíc a genomiky, a verejne vyhlásil, že injekcie COVID “nie sú vakcíny.”28. marca 2024 dostal list od prorektora pre ľudské zdroje a financie AndréDarveaua, v ktorom mu oznámil, že už nie je zamestnancom UniversitéLaval.

Provost uviedol, že zaobchádzanie UniversitéLaval’s ním kvôli jeho názorom na očkovacie látky COVID je “nezákonné, nespravodlivé, nerozumné a zneužívajúce.”

“Som pravdepodobne prvým profesorom, ktorý bol prepustený pri výkone svojej akademickej slobody, odkedy 7. júna 2022 vstúpil do platnosti (quebecký) ‘zákon rešpektujúci akademickú slobodu v univerzitnom prostredí,’ ktorý ju má chrániť,” písal prorektor svojim pracovným kolegom v liste z 23. apríla.

Dňa 3. mája 2024 podpísalo deväť kolegov profesorov otvorený list UniversitéLaval, v ktorom vyzvali univerzitu, aby mu vrátila prácu. Zverejnil ho Brownstone Institute.

“Patrick Provost urobil hrubú čiaru za tým, čo sa rovnalo lekárskemu experimentu na deťoch,” napísali profesori.

“Bol v dobrej pozícii, aby pochopil potenciálnu škodlivosť injekcií modifikovanej mRNA spoločností Pfizer a Moderna. Už pred časom dospel k záveru, že riziká prevažujú nad prínosmi, prinajmenšom pokiaľ ide o deti.”

“Produkty mRNA spoločností Pfizer’a Moderna’sú založené na úplne novej technológii a nie sú ‘vakcínami’ – ktorých definícia bola zmenená v septembri 2021 – v tradičnom zmysle tohto pojmu, ako ho chápe široká verejnosť,” napísal Provost vo vlastnom liste.

“Uvedomujúc si potenciálne riziká, známe i neznáme, spojené s týmito novými ‘vakcínami,’ som nemohol mlčať k takýmto dôležitým otázkam, v ktorých išlo o životy, najmä o životy detí. Preto som sa rozhodol zverejniť svoje hlboké a oprávnené obavy, ktoré sa vyvíjali v priebehu času a sú založené na uznávaných koncepciách, spoľahlivých vedeckých dôkazoch a argumentácii.”

SÚVISIACE: Quebecký profesor medicíny, ktorý je proti očkovaniu detí COVID, bol štvrtýkrát suspendovaný

Provost bol pred svojím prepustením štyrikrát suspendovaný z práce.  V roku 2022 bol suspendovaný na osem týždňov bez nároku na mzdu a potom opäť na štyri mesiace minulý rok, o čom informoval portál LifeSiteNews. Po svojom suspendovaní v roku 2022 Provost poznamenal novinárom , že cenzúra chrániaca mainstreamový naratív COVID jab je taká intenzívna, že dokonca hovoriť proti nej je “horšie ako slovo na N".”

“Odsúdia vás”médiá, vláda, a vy”ste prenasledovaní a zatracovaní,” povedal.

V júni 2022 Provost vyjadril sa proti obmedzeniam COVID a povedal, že očkovanie COVID by sa nemalo podávať deťom: riziko, že sa nakazia vírusom, je podľa neho nižšie ako riziko vedľajších účinkov očkovania.

Provost’počas svojej dlhej kariéry získal tri ocenenia Objav roka. Získal tiež takmer 6 miliónov dolárov z vládnych zdrojov, ktoré mu umožnili vyškoliť v priebehu rokov približne 60 študentov. Jeho výskum bol publikovaný v približne 100 článkoch v recenzovaných vedeckých časopisoch a bol citovaný vo viac ako 16 000 článkoch.

LifeSiteNews uverejnil rozsiahly výskum o nebezpečenstvách podávania experimentálnych injekcií mRNA COVID, medzi ktoré patrí poškodenie srdca a krvné zrazeniny.

Ostriekania mRNA boli tiež spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.

Pozoruhodné je, že v roku 2022, redaktor časopisu British Medical Journal dr. Peter Doshi a jeho kolegovia rozobrali analýzu, podľa ktorej je pravdepodobnejšie, že injekcie COVID dostanú človeka do nemocnice so závažnou nežiaducou udalosťou, než že ho ochránia pred COVID.

Mnohí kanadskí lekári, ktorí sa vyslovili proti mandátom COVID a experimentálnym injekciám mRNA, boli odsúdení svojimi lekárskymi komisiami alebo univerzitou, na ktorej pracujú.

Dr. Kulvinder Kaur Gillová, ontarijská pediatrička, ktorá sa pre svoje názory proti COVID-u zaplietla do právneho sporu s Kolégiom lekárov a chirurgov Ontária (CPSO), získala podporu miliardára a majiteľa spoločnosti Tesla Elona Muska.