Story3_5_8_24-3-810x500.jpg

Starší uväznený pro-lifer smel navštíviť lekára, prepustený z 20-hodinovej väzby po správe LifeSite

8
Kultúra života
  • Pro-life záchranci čelia desaťročiu väzenia za záchranu života nenarodených detí.
  • 74-ročná Jean Marshall potrebuje operáciu bedrového kĺbu, ale je uväznená bez lekárskej starostlivosti.
  • Marshallová žiada o naliehavú operáciu, ale pro-potratová sudkyňa odmieta poskytnúť pomoc.
  • Odmietnutie lekárskej starostlivosti pre staršiu ženu predstavuje zneužívanie starších ľudí.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desaťročie väzenia.

Staršia uväznená pro-liferka a obžalovaná v súdnych procesoch v rámci FACE Act vo Washingtone, ktorej bola osem mesiacov odopieraná urgentná lekárska starostlivosť napriek “neznesiteľným” bolestiam bedrového kĺbu a dvom návštevám pohotovosti pred tým, ako sa vlani na jeseň postavila pred federálny súd, povedala pre LifeSiteNews, že “už nikdy nechce znášať takú bolesť.”

Čítajte: Tu’je, kedy budú na budúci týždeň vynesené rozsudky nad ‘DC Nine’ uväznenými zástancami života

Jean Marshall, 74 rokov, potrebuje operáciu bedrového kĺbu ešte pred jej nečakaným okamžitým uväznením po odsúdení na federálnom súde v septembri minulého roka. Marshallová bola uväznená spolu s ďalšími siedmimi zástancami života na základe obvinení z porušenia zákona FACE Act v tradičnej, nenásilnej záchrannej akcii za život, ktorá sa uskutočnila v roku 2020 v zariadení na vykonávanie neskorých potratov vo Washingtone, D.C.

Môj [pravý] bedrový kĺb mal byť operovaný v októbri minulého roka (po tom, ako môj ortopéd v nemocnici New England Baptist Hospital v Bostone vyhodnotil moje snímky a záznamy, ktoré poukazovali na zhoršenie stavu bedrového kĺbu a osteoartrózu),” povedala Marshallová pre LifeSite.

“Už nikdy nechcem znášať tú bolesť (sedem hodín neznesiteľnej bolesti na pohotovosti),” zdôraznila. “Už raz som bola hospitalizovaná kvôli bolesti, keď som ešte pracovala ako zdravotná sestra, ale operáciu som zadržala.”

S74-ročná Marshallová napísala Kongresu list, v ktorom prosí šéfa Komisie pre ľudské práva, aby zasiahol u pro-potratového sudcu, ktorý ju dostal za mreže za pokojnú záchranu života, aby jej umožnil naliehavo potrebnú operáciu bedrového kĺbu.

ČÍTAJTE: EXKLUZÍVNE: Staršej uväznenej pro-liferke odmietli urgentnú liečbu pre ‘neznesiteľné’ bolesti bedrového kĺbu

V liste adresovanom republikánovi Chrisovi Smithovi (R-NJ), spolupredsedovi Komisii pre ľudské práva Toma Lantosa a získanom portálom LifeSiteNews, Marshallová, ktorá je registrovanou zdravotnou sestrou, uviedla, že len mesiac pred súdnym procesom na jeseň minulého roka bola prijatá do nemocnice “pre neznesiteľnú bolesť v bedre a neschopnosť chodiť.”Napriek plánovanej operácii a lekárskym informáciám od lekára, pro-potratová sudkyňa Colleen Kollar-Kotelly odmietla akékoľvek ubytovanie pre Marshallovú, aby mohla podstúpiť potrebnú operáciu.

Odvtedy sa jej stav len zhoršil, pravú nohu cíti necitlivo a pravé koleno nedokáže ohnúť, čo ju núti pri chôdzi ťahať pravú nohu. S ďalšími zdravotnými komplikáciami, ako je reflux, ktoré zhoršujú jej stav, a s tým, že nemôže navštíviť potrebných lekárov, povedala Smithovi: “Obávam sa o svoj stav, pretože po dvoch mesiacoch čakania nemôžem navštíviť ORL lekára, a pretože ak by som sa predsa len zadusila, v mojej cele, v ktorej som teraz 20 hodín denne zavretá, nie sú žiadne núdzové tlačidlá, ktoré by sa dali stlačiť.”

Marshallová pre LifeSiteNews povedala, že je fakticky znehybnená kvôli neposkytnutiu riadnej lekárskej starostlivosti a bolestiam, ktoré znáša v pravej nohe.Samozrejme sa vyhýbam chôdzi, aby som’nemusela brať protizápalové lieky (NSAIDS) kvôli mojej GERD,” povedala.

Takisto uviedla, že len deň po zverejnení jej listu kongresmanovi Smithovi – v ktorom podrobne opísala neodkladnú lekársku starostlivosť, ktorá jej bola odopieraná, ako aj 20-hodinovú dennú blokádu, ktorej bola vystavená – zadržiavacie centrum Alexandria ju konečne prijalo k ORL lekárovi, ako žiadala, a zrušilo dlhé hodiny blokády počas dňa.

“Hneď na druhý deň ráno ma poslali do nemocnice Inova Healthplex Hospital – Franconia-Springfield k ORL špecialistovi, ktorý po mojom vyšetrení rozhodol, že by som mala navštíviť gastroenterológa,” povedala Marshallová. “Asistentka väzenského lekára”povedala, že väznica rozhodne, či ma pošle na vyšetrenie alebo nie. Z nariadenej uzávery sme boli tiež vyňatí 20 hodín z 24 a teraz sme uzamknutí len v noci s dvojhodinovou uzáverou počas dňa, čo je normálny režim." ”

ČÍTAJTE: Staršia uväznená pro-liferka prosí kongresmana, aby intervenoval u demokratického sudcu za naliehavú lekársku starostlivosť

Podľa amerických zákonov odmietnutie riadnej lekárskej starostlivosti alebo riadneho oblečenia staršej ženy právne predstavuje zneužívanie starších ľudí. Ministerstvo spravodlivosti oficiálne definuje na svojej vlastnej webovej stránke: “Zneužívanie starších osôb je úmyselné alebo nedbanlivé konanie akejkoľvek osoby, ktoré spôsobuje škodu alebo vážne riziko vzniku škody staršej osobe.” Staršia osoba je osoba vo veku 65 rokov alebo staršia.

Odopieranie neodkladného lekárskeho ošetrenia, potrebných liekov, ako aj vhodného bývania a oblečenia nemohúcej 74-ročnej žene, čo malo za následok vznik potenciálne život ohrozujúceho ochorenia pľúc a zranenie pravej nohy, v dôsledku ktorého čiastočne ochrnula, by predstavovalo týranie starších ľudí.

Pri americkom vnútroštátnom práve sa v medzinárodných normách stanovených v Pravidlách Nelsona Mandelu uvádza, že každý väzeň musí dostať potrebnú lekársku starostlivosť a že lekárske rozhodnutia prijaté lekárom “nesmú byť zrušené alebo ignorované nezdravotníckym väzenským personálom.”

Marshall tiež vyzval pro-potratovú sudkyňu, aby po odsúdení hneď hodila pro-liferov za mreže, čo je pochybný právny krok vyhradený pre násilných a nebezpečných zločincov, ktorý prekvapil obhajobu a dokonca aj obžalobu.

“Nechápem, prečo sme nemohli’ísť domov, kým sme neboli odsúdení v máji, keďže sme neboli násilníci,” povedal Marshall.

Prosím, modlite sa za “D.C. Nine” pro-liferov, ktorých na budúci týždeň v hlavnom meste krajiny odsúdi pro-potratová sudkyňa Colleen Kollar-Kotelly.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v D.C. FACE Act nájdete tu.

RELEVANTNÉ

Bidenovo DOJ’zaobchádzanie s uväznenými zástancami práva na život spĺňa medzinárodné definície mučenia

Pri budúcotýždňovom’odsúdení ‘DC Nine’ väznených pro-liferov je v stávke veľmi veľa

Pro-liferi na celom svete vyzvaní, aby napísali sudcovi, ktorý odsúdi väzňov podľa FACE Act

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je návod

Väznení pro-life vyzývajú Trumpa, aby udelil úplné milosti, prepustil úradníkov FBI zapojených do ‘prenasledovania’

Väzeň za ochranu života sa zúčastnil na záchrane DC ‘akoby išlo o život nenarodeného Kristovho dieťaťa’