Počet účastníkov Pochodu za život sa zdvojnásobil

5,566
Kultúra života

THE HAGUE, 12.decembra 2011 (LifeSiteNews.com) – Podľa organizátorov pochodu z hnutí Plač pre život a Kresťania pre pravdu sa tohtoročného Pochodu za život v Holandsku, ktorý sa konal v sobotu 10.decembra, zúčastnilo 1400 účastníkov. To je skoro dvojnásobok počtu účastníkov na minuloročnom pochode a najväčšie stretnutie podporovateľov prolife v histórii podujatia.

„Sme veľmi potešení rastúcim počtom každoročného holandského Pochodu za život,“ povedal prezident hnutia Plač pre život Dr. Bert P. Dorenbos. Dodal, že „polícia bola veľmi dobre pripravená a stretla sa len s malými incidentmi zapríčinenými odporcami demonštrácie pred pochodom.”

Holandský Pochod za život si pripomína dátum, kedy 18. decembra 1980 holandský parlament prijal zákon o prerušení tehotenstva, ktorý poskytol možnosť potratu na požiadanie pre každú ženu do 24. týždňa tehotenstva.

„Pochod za život sa koná každý rok, aby sa zvýšilo povedomie pre ochranu nenarodených,” povedal Dr. Dorenbos. „Každý rok sa Pochodu za život zúčastňuje viac a viac ľudí. Takto sa šíri pravda a rastie tichý plač na pamiatku životov veľkého počtu detí, ktorým nebolo dovolené narodiť sa.”

Podľa hnutia Plač pre život sa v Holandsku vykoná každý rok približne 30 000 potratov.

„Nevyzývame k prísnejším pravidlám...žiadali sme podporu zrušenia potratu,” povedal Dr. Dorenbos tým, ktorí sa zhromaždili na námestí Plein priamo pred parlamentnými budovami. „Svojou účasťou na tichom pochode účastníci žiadajú našu kráľovnú a vládu, aby zmenili naše liberálne zákony o potrate a eutanázii, ktoré sú hrozbou pre nenarodených, našich starších občanov a kresťanské rodinné hodnoty.”

Účastníci si vypočuli rečníkov z Holandska, Belgicka, Nemecka, Francúzska, Švédska, Indie a Spojených štátov.

Hlavný rečník Dr. P. P. Job z Indie zdôraznil kresťanský odkaz, keď hovoril o Jánovi Krstiteľovi, ktorý vo veku šiestich mesiacov od radosti poskočil v lone svojej matky, keď Mária prišla navštíviť Alžbetu. Dr. Job tiež hovoril o rastúcom probléme diskriminácie dievčatiek, čoho dôsledkom je nepomer narodených dievčat a chlapcov zapríčinený selektívnym potratom.

Dve matky po potratoch zo Spojených štátov svedčili o rokoch citových následkov, ktorými po potratoch trpeli: psychicky, emočne, vzťahovo a duchovne. Povedali zástupu, že teraz po svojom obrátení cestujú po svete s organizáciou Operation Outcry (Akcia výkrik), aby verejne hlásili, že potrat nikdy nie je riešením.

Pochod začal o druhej hodine popoludní cez centrum Haagu. „Tichý pochod zaujal nakupujúcich, ktorí stáli, prizerajúc sa dojatí dôstojnou atmosférou šírenou pochodom,” povedal organizátor podujatia Michael van der Mast pre LifeSiteNews.

„Po návrate na námestie holandskí politici Cees van der Staaij z Kresťanskej strany (Štátna reformná strana – SGP) a Joel Voordewind z Kresťanskej únie (CU) jasne povzbudili veľký počet ľudí, ktorí sa postavili za život a hovorili o potrebe diskusie o potratovej otázke v parlamente,” povedal van der Mast

„Misionár Jacques Brunt zakončil Pochod za život silnou výzvou z Písma byť ručiteľmi (obhajcami) za našu krajinu a ľud.”

Pre viac informácií a fotografie Pochodu za život v Holandsku z 10. decembra navštívte webstránku hnutia Plač pre život.