Rodičia zdokumentovali adopciu dcérky s Downovým syndrómom

1,558
Kultúra života

Vlani v máji sa kalifornskí rodičia Andy a Mercedes Laraovci podelili o neuveriteľný príbeh so Sunflower Mae - malom dievčatku, ktoré si adoptovali len niekoľko dní po narodení. Sunflower sa narodila s radostnou povahou, energickou osobnosťou a Downovým syndrómom.

Sunflowerini milujúci rodičia prostredníctvom sociálnych médií zdokumentovali svoju cestu k jej adopcii, jej špeciálne potreby a jej rast.

Sunflowerina adopcia bola po rokoch čakania ukončená. Stalo sa tak 11. marca. Na svetový deň Downovho syndrómu Larasovci poslali Live Action nasledujúce video, ktoré oslavuje spoločnú cestu s ich adoptívnou dcérou.

Je tragické, že jedinci s Downovým syndrómom sú často podceňovaní a mnoho detí s Downovým syndrómom je potratených. Sunflowerin príbeh je svedectvom o kráse akéhokoľvek života a jej rodičia sú krásnym príkladom bezpodmienečnej lásky.

Sunflowerin otec Andy sa podelil o svoje vzrušenie a o úľavu. Tie pocítil, keď videl, že Sunflower Mae sa oficiálne stala stálym členom ich krásnej rodiny. Andy pre Live Action povedal:

Posledných 21 mesiacov čakania na dokončenie adopcie môžeme zrhnúť tako: je nám cťou a požehnaním, že môžeme byť jej rodičmi.

Streda 11. marca bola naplnená radostnými slzami, úsmevmi a jasotom. Aj keď sme boli jej rodičmi už odvtedy, čo sme prevzali starostlivosť o jej fyzickú stránku, vtedy, keď sa to skončilo, sa niečo vo mne zmenilo. Cítil som voči nej hlbší pocit prepojenia – možno to bolo plnšie pochopenie mojej zodpovednosti a lásky, ktorú voči nej mám, spolu s vedomím, že je nám úplne i právne daná, aby sme sa o ňu starali a vychovali ju ako svoju vlastnú. Práve preto, že sme na tento záver tak dlho čakali, cítime, aký veľký je jeho zmysel.

Každá adopcia je iná. Prieťahy spôsobujú subjektívne harmonogramy ustanovené štátnymi úradmi, ktoré schvaľujú vaše finančné možnosti - a toto všetko tak či onak spôsobuje oneskorenie.

Nám trvalo 21 mesiacov, kým sme sa dopracovali k tomuto dňu; u niekoho to može trvať menej, u niekoho viac.

No to, že sme ju mali už od jej tretieho dňa nám pomohlo prežiť ten čas, pretože potrebovala toľko lásky a starostlivosti. Sme veľmi radi, že sme sa dostali až do konca!

Tu si môžete priamo od Sunflowerinho otca Andyho prečítať o tom, aké to je vychovávať dieťa s Downovým syndrómom.