Soros.jpg

Farage vyzval v Európskom parlamente na vyšetrovanie Sorosa: “Jeho vplyv v Bruseli je naozaj mimoriadny”

347
Kultúra smrti

Britský politik Nigel Farage, jeden z najväčších euroskeptikov uvádza, že zatiaľ čo Rusko je obvinené z financovania britskej kampane “Leave”, George Soros nedávno poskytol dar vo výške 18 miliárd dolárov pro-európskej Nadácii otvorenej spoločnosti, čo uniklo pozornosti a kontrole. “Tu je skutočná medzinárodná politická tajná dohoda,” cituje Faragea Russia Today. 

V Európskom parlamente v Štrasburgu Farage uviedol, že pokiaľ ide o medzinárodnú tajnú dohodu, “hľadáme na nesprávnom mieste.” Hovorí, že Sorosov vplyv v Bruseli je “naozaj mimoriadny” a dodal: “Obávam sa, že asi sa pozeráme na najväčšiu úroveň medzinárodnej, politickej tajnej dohody v histórii. ”

Farage, vodca pravicovej frakcie Európskej slobody a priamej demokracie, verí, že Soros dal miliardy na podporu EÚ, aby podkopal národné štáty. “Keď hovoríme o offshore peniazoch, keď hovoríme o politickej podvratnosti, keď hovoríme o tajnej dohode, myslím, že sa pozeráme na nesprávne miesto.” A hovorím to preto, že George Soros dal nedávno 18 miliárd Nadácii otvorenej spoločnosti, ktorá samozrejme riadi kampane za slobodu pohybu ľudí a na podporu nadnárodných štruktúr, ako je Európska únia. A jeho vplyv v Bruseli je skutočne mimoriadny. ”

Farage povedal, že Nadácia otvorenej spoločnosti sa môže pochváliť, že v roku 2016 organizovala 42 stretnutí s Európskou komisiou a publikovala knihu spoľahlivých “priateľov” v Európskom parlamente. Na zozname je 226 mien, uvádza. Farage tiež vyhlásil, že týchto poslancov Európskeho parlamentu sa bude pýtať, či prijali peniaze alebo inú pomoc od miliardára, investora a liberálneho bojovníka Sorosa.

“Ak budeme diskutovať a budeme hovoriť o úplnej, politickej a finančnej transparentnosti, dobre, urobme to. Takže napíšem všetkým 226 ľuďom a budem sa pýtať na niektoré dosť podstatné otázky: Už ste niekedy dostali prostriedky priamo alebo nepriamo od Open Society? Koľko ich stretnutí ste absolvovali? Mohli by ste nám poskytnúť zoznam všetkých zástupcov, vrátane Georgea Sorosa?”

Vyzýva tiež Európsky parlament, aby zriadil osobitný výbor, ktorý by sa zaoberal touto otázkou. “Hovorím to v čase, keď využitie peňazí a dôsledky, ktoré mohlo mať na výsledok Brexitu alebo voľby v Spojených štátoch, dosiahli úroveň virtuálnej hystérie.”

V októbri Soros prepísal veľkú časť svojho bohatstva na Nadáciu otvorenej spoločnosti, čo sám potvrdil. Na svojej internetovej stránke povedal: “Môj úspech na finančných trhoch mi dal  nezávislosť, ktorú nemá veľká väčšina ostatných ľudí. To mi umožňuje angažovať sa v kontroverzných otázkach: v skutočnosti ma to zaväzuje, keďže mnoho ľudí nemá takúto možnosť.”