euthanasia_numbers_in_canada-810x500.jpg

Kanadská vláda financuje "aktivistické skupiny", ktoré šíria propagandu za eutanáziu: vedúci pro-life hospicu

42
Kultúra smrti

Angelina Irelandová, ktorá pôsobí ako predsedníčka pro-life organizácie Delta Hospice Society (DHS) v kanadskej Britskej Kolumbii, varovala, že vládou financované aktivistické skupiny pomáhajú šíriť informácie o tom, že ľudia by sa mali cítiť dobre, ak sa chcú dať eutanazovať. 

“Zdá sa, že vládou financované aktivistické skupiny majú veľa peňazí na to, aby šírili posolstvo o ‘ľudských právach’, ktoré povzbudzuje ľudí, aby sa eutanazovali a mali z toho dobrý pocit,” povedal Ireland pre LifeSiteNews. 

Irelandová uviedla, že v Kanade sa odohráva “veľmi tragická” situácia týkajúca sa lekárskej pomoci pri umieraní (MAiD), ako je známa. 

“Niektorí Kanaďania doslova ‘pijú Kool-Aid’ pripravený skrachovanou a zúfalou vládou, ktorá už nedokáže uspokojiť potreby svojich občanov v oblasti zdravotnej starostlivosti,” poznamenala pre LifeSiteNews.  

Irelandová naznačila, že súčasný kanadský systém zdravotnej starostlivosti, v rámci ktorého provincie poskytujú svojim obyvateľom bezplatnú zdravotnú starostlivosť, je nefunkčný a potrebuje akútnu pozornosť, keďže mnohí pacienti čakajú mesiace alebo roky na bežnú rutinnú starostlivosť. 

“Naši mnohí ideologicky pobláznení súdruhovia radšej zabijú pacienta, než by diskutovali o akejkoľvek forme privatizácie alebo verejno-súkromných partnerstiev (pre zdravotníctvo), ktoré by znamenali stratu ich kontroly,” povedal Ireland pre LifeSiteNews.  

Povedala, že Kanada odmieta myšlienku prejsť veľkou reformou zdravotníctva a odmieta možnosť “prijať nové prístupy vyskúšané v iných krajinách,” ako napríklad vo Švédsku.  

Irelandová poznamenala, že Švédsko má v porovnaní s Kanadou oveľa úspešnejší univerzálny systém zdravotnej starostlivosti.  

Irelandová v poslednom čase odsúdila nové navrhované usmernenia kanadského ministerstva zdravotníctva, v ktorých sa navrhuje, aby lekári a zdravotné sestry uvádzali nevyžiadanú eutanáziu ako možnosť pre svojich pacientov. Pre LifeSiteNews povedala, že je to spôsobené nefunkčným systémom zdravotnej starostlivosti, ktorý podporuje smrť namiesto života. 

“Čo vlastne Health Canada prijatím tohto nového ‘štandardu praxe’ hovorí?"” povedala Ireland pre LifeSiteNews. 

“Zdá sa, že smernica je pre lekárov a zdravotné sestry, aby začali radiť svojim pacientom, že je výhodnejšie sa jednoducho zabiť,” dodala.   

Liberálna federálna vláda premiéra Justina Trudeaua legalizovala eutanáziu v roku 2016 a odvtedy počet úmrtí v rámci jej programu MAiD prudko vzrástol. Pokračuje tiež snaha o ďalšie rozšírenie okruhu osôb, ktoré sa môžu kvalifikovať na štátom schválenú smrť.   

Povolenie MAiD pre osoby trpiace výlučne duševnými chorobami prišlo ako súčasť 2021 prijatia Bill C-7, ktorý umožnil aj chronicky chorým — nielen nevyliečiteľne chorým — získať nárok na smrť s pomocou lekára.   

Pôvodne malo rozšírenie o duševné choroby vstúpiť do platnosti v marci. Avšak, po masívnom nátlaku pro-life skupín, konzervatívnych politikov a ďalších, liberáli pod vedením Trudeaua odložili zavedenie plnej účinnosti zákona C-7 do roku 2024 prostredníctvom Zákona C-39, ktorý sa stal zákonom 9. marca.   

Ak ide o Írsko, minulý mesiac varovala, že proeutanazijná lobby “ide po katolíkoch” tým, že presadzuje, aby provincia Britská Kolumbia prinútila svoje nemocnice ponúkať pacientom asistovanú samovraždu. 

Podľa Trudeauových’povolených zákonov o MAiD prudko vzrástol počet úmrtí.  

Pred mesiacom LifeSiteNews informovalio tom, ako v kanadskej provincii Ontario v prvých piatich mesiacoch roku 2023 prudko vzrástol počet úmrtí v dôsledku štátom povolenej eutanázie o 25 percent, čo znamená, že len v tomto roku je provincia na najlepšej ceste zaznamenať neuveriteľných 5 000 úmrtí prostredníctvom tohto pochmúrneho zákroku.