Screenshot-2023-09-14-144515-810x500.png

Generálny vikár rakúskeho biskupa vedie "pohrebný obrad" za "umierajúci" ľadovec so ženou "pastorkou

24
Kultúra smrti

Generálny vikár rakúskej diecézy Gurk celebroval ekumenický “pohrebný obrad” za údajne “umierajúceho” ľadovca spolu s protestantskou farárkou. 

“Pasterze, stále najväčší ľadovec v Rakúsku, ‘pochovali” biskupský vikár Engelbert Guggenberger a protestantská pastorka Margit Leutholdová,” informovali rakúske noviny Die Presse. 

Udalosť iniciovala organizácia “Chráňme naše zimy”, ktorej cieľom je zvýšiť povedomie o “dramatickom ústupe ľadovcov” údajne v dôsledku globálneho otepľovania. 

Počas ceremónie bola “uložená rakva z ľadu”, ktorá symbolizuje “smrť” ľadovca, ktorý ustupuje a podľa predpovedí už čoskoro nebude najväčším rakúskym”ľadovcom. 

Medzi “smútočnými účastníkmi” boli aj dvaja ľavicoví politici, Lukas Hammer z krajne ľavicovej Strany zelených a Sara Schaar zo Sociálnodemokratickej strany (SPÖ). 

Čítajte: Nemecká arcidiecéza oslavuje ‘ekumenické requiem’ za topiaci sa ľadovec so ženskou protestantskou ‘pastorkou’ 

Podľa katolíckeho učenia a Tradície sa zádušná alebo pohrebná omša má sláviť len za zosnulé ľudské osoby, nie za neživé predmety, ako je ľadovec, alebo dokonca za iné živé tvory, ako sú zvieratá alebo rastliny. V Katolíckej encyklopédii sa píše, že “rekviemové omše sú omše, ktoré sa obetujú za mŕtvych.”V článku sa tiež viackrát uvádza, že zádušná omša sa slúži za jednu alebo viac “osôb.”Cieľom katolíckej pohrebnej omše je vyprosiť Bohu spásu duše zosnulého”a nie zaželať mu láskavé rozlúčenie. 

Aj napriek tomu, že páter Guggenberger neslúžil svätú omšu za ľadovca, obrad budil dojem katolíckeho pohrebu, čo mohlo zmiasť a pohoršiť katolíkov aj nekatolíkov. 

V júli katolícka arcidiecéza Mníchov a Freising slávila podobnú “pohrebnú bohoslužbu” na ľadovci Schneeferner v Bavorsku spolu s pastorkou z protestantskej cirkvi. 

Odstúpenie ľadovcov odhalilo dôkazy, ktoré sú v rozpore s klimatickým alarmizmom 

Ak sa topenie ľadovcov často používa ako dôkaz pre rozprávanie, že prežívame bezprecedentnú “klimatickú krízu,” ustupujúce ľadovce odhalili dôkazy o opaku. 

V roku 2015 ľadovec Pasterze, ktorý bol “pochovaný” počas nedávneho “pohrebného obradu,” odhalil časti stromu, ktorý má údajne 6 000 rokov. Viaceré ďalšie stromy s odhadovaným vekom od 4 000 do 8 000 rokov sa v posledných rokoch našli v Alpách pod ustupujúcimi ľadovcami. Tieto nálezy naznačujú, že v dávnych dobách museli byť ľadovce menšie a počasie podstatne teplejšie ako dnes; inak by stromy v týchto výškach nemohli rásť. 

Peter Panther z Európskeho inštitútu pre klímu a energiu tvrdí, že v minulých tisícročiach pravdepodobne existovalo niekoľko fáz, keď boli ľadovce menšie ako v 21st storočí, a to na základe výsledkov štúdie z roku 2006 štúdia o kolísaní ľadovcov. Renomovaný švajčiarsky geológ Christian Schlüchter uvedol out, že dolný Grindelwaldský ľadovec vo Švajčiarsku “ustúpil pred 170 rokmi, ešte predtým, ako sa zvýšil obsah CO2 v atmosfére.” 

PREČÍTAJTE SI: Príručka pro-lifer’na vyvrátenie antihumánnych tvrdení klimatických alarmistov