Shutterstock_2345544217-810x500.jpg

Kanadské médiá svojou obhajobou transrodovej ideológie škodia deťom

0
Kultúra smrti

Kým viaceré provincie pristupujú k ochrane rodičovských práv, kanadská tlač zintenzívňuje propagandistickú kampaň v prospech transrodového hnutia. Pravidelní čitatelia tohto stĺpčeka vedia, že som o tejto rozvíjajúcej sa kampani v tlači už dosť písal. Je to preto, že to, čo sledujeme, je podsúvanie plynu v reálnom čase a myslím si, že je veľmi dôležité jasne identifikovať, o čo médiám ide. Všimol som si, že Toronto Star nazýva rodičov, ktorí poznajú pohlavnú identitu svojho dieťaťa, privilégiom, Globe and Mail tvrdí, že rezolúcie na zjazde Konzervatívnej strany ohrozujú životy detí, takmer celá tlač sa zameriava na politikov, ktorí sa odvážia postaviť na obranu rodičov a ich detí.

Najnovšie ide o rozsiahly článok CBC uverejnený 18. septembra s názvom “Trans tínedžeri a mladí ľudia hovoria, že starostlivosť potvrdzujúca pohlavie je ‘život meniaca.’ Tak prečo je tak ťažké ju v Kanade nájsť?" ” Hoci sa to výslovne nespomína, tento článok je zjavne reakciou na rezolúciu zjazdu Konzervatívnej strany - ktorá prešla veľkou väčšinou - odsudzujúcu zmenu pohlavia u neplnoletých. Takto’začína článok:

Crow Heyden-Kaye bol v 8. triede, keď pracovný list rozdaný počas vyučovania požiadal žiakov, aby sa zamysleli nad tým, ako by opísali svoje pohlavie. Bolo to po prvýkrát, čo Crowa napadlo, že “dievča” v skutočnosti nezodpovedá tomu, ako sa cíti. V priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov začal používať zámená oni a oni. V desiatej triede sa priznal, že je trans. Jeho zámená sú “on” a “oni.”

Toto je v mnohých slovách presne to, čoho sa mnohí rodičia obávajú  že deťom, ktoré by mohli mať problémy so svojou identitou (ako mnohí z nich), môže LGBT učebné osnovy zasadiť do hlavy myšlienku, že sa jednoducho narodili v nesprávnom tele. Boj s identitou nie je nič nové; školský personál uľahčujúci sociálnu transformáciu a zmenu pohlavia je. Pred touto úlohou Heyden-Kaye neuvažovala o tom, že by nebola dievča. Ale po tejto úlohe ju “napadlo Crowovi”, že možno “dievča” nie je’presný opis … no, pocitov. To, ako dospelí reagujú na zámenu pohlaví u detí, môže určiť ich trajektóriu. Viac:

V šestnástich rokoch požiadal svoju mamu, aby ho objednala k ich dlhoročnému rodinnému lekárovi, aby mohol dostať odporúčanie do rodovej poradne. Chcel začať skúmať možnosť hormonálnej substitučnej liečby.

Ale počas telefonického stretnutia začal rodinný lekár klásť otázky, ktoré Heyden-Kaye považoval za nevhodné.

“Čo keby som chcel jedného dňa otehotnieť? Čo keby som jedného dňa mala manžela? Vôbec to nesúvisí,”povedal mi. “Myslím, že sa ma spýtal ‘Čo ak si chcete nechať prsia?" ”

O týždeň neskôr zavolal späť zamestnanec z ordinácie lekára’a povedal, že lekár odporúča Heyden-Kayeovi prečítať si aj knihu, ktorá odrádza od prechodu.

Znovu — to ilustruje, aká nebezpečná je transgender ideológia. Približne 80 % detí, ktoré bojujú s rodovou dysfóriou, prirodzene ustúpi a začne sa cítiť vo svojom tele pohodlne — ale teraz trans hnutie tieto pocity podporuje, potvrdzuje ich a ponáhľa sa ich uviesť na cestu celoživotnej medikalizácie. Hayden-Kaye’s “dlhoročný rodinný lekár” urobil presne to, čo by rodinný lekár mal — upozornil na dlhodobé, trvalé dôsledky toho, čo sa od neho žiadalo. Zákroky na zmenu pohlavia “takmer vždy spôsobia, že pacient je neplodný, a často vylúčia jeho schopnosť prežívať sexuálne potešenie.

Dvojitá mastektómia zdravých prsníkov —kozmetická operácia, inými slovami —je trvalá. Šestnásťročné deti nevedia, čo nevedia, a nemôžu pochopiť dôsledky týchto rozhodnutí. CBC sa však rozhodla prezentovať tohto lekára ako toho, ktorý kladie “nevhodné otázky” len preto, že vykonáva svoju prácu. Prezentovanie faktov o operáciách na zmenu pohlavia a nabádanie k opatrnosti sa teraz považuje za “nevhodné.” Lekár nakoniec odmietol referovať o tom, na čo sa pýtali jeho dlhoroční pacienti. Neprekvapilo by ma, keby som zistil, že existujú aktivisti, ktorí sa pokúšajú zistiť, kto je, a dať ho disciplinárne potrestať.

CBC potom prechádza do módu šírenia strachu a opakuje falošný, ale silný príbeh, že byť opatrný pri sociálnej zmene — ako sú v mnohých iných krajinách — znamená riskovať životy študentov. Problémom v Kanade, tvrdí CBC, nie je to, že si dievčatá vo veku 14 rokov nechávajú odstrániť zdravé prsia — ale to, že na operácie na zmenu pohlavia sa čaká na dlhých zoznamoch. Zatiaľ čo lekárske orgány na celom svete začínajú prehodnocovať “afirmatívny model”, Kanadská pediatrická spoločnosť v júni zverejnila vyhlásenie, v ktorom sa vyslovuje za “afirmatívnu starostlivosť”. Viacerí lekári sa prihlásili, aby ponúkli školenie svojim kolegom, a získali za to žiarivé spravodajstvo CBC.

Veľmi dúfam, že ak líder konzervatívcov Pierre Poilievre vyhrá ďalšie voľby, splní svoj sľub a zruší financovanie CBC. Spravodajstvo, ktoré robia v tejto veci — démonizujú kritikov vyzývajúcich na opatrnosť v súvislosti s celoživotnou medikalizáciou neplnoletých a iniciujú rozsiahlu kampaň v prospech transrodového hnutia — spôsobuje obrovské škody.