Screen-Shot-2023-10-02-at-9.41.40-AM-810x500.jpg

SLEDUJTE: Salve Regina" počas eucharistickej adorácie pred budovou plánovaného rodičovstva

31
Kultúra života

Stovky pro-life aktivistov spievali “Salve Regina” pred Pittsburgh Planned Parenthood, aby tak odštartovali miestnu kampaň 40 dní za život.

Video zverejnené na X ukazuje, ako pro-life dav kľačí a spieva mariánsky hymnus počas adorácie Najsvätejšej sviatosti v monštrancii.

Udalosť z 27. septembra bola súčasťou iniciatívy 40 dní za život’, ktorej súčasťou bola aj omša pred adoráciou. Skupina odhaduje, že na úvodných podujatiach sa zúčastnilo približne 300 ľudí.

40 dní za život v Pittsburghu uviedlo, že úspešné podujatie malo aj svojich odporcov. Niektorých je počuť kričať počas videa.

“Mali sme spoločnosť, keď sme spracovávali … sprevádzal nás muž na bicykli a kričal na nás urážky,” napísala skupina na svojom blogu. “To len spôsobilo, že sme sa za neho modlili ešte viac. Jednou z vecí, ktoré neustále opakoval, bolo, že opustil Katolícku cirkev kvôli všetkým pokrytcom.”

Autor blogu napísal, že chceli, aby tento muž vedel, že je “milovaným dieťaťom Boha’a chce, aby ste s ním jedného dňa boli v nebi. Vráť sa k nemu a netráp sa’takzvanými pokrytcami.”

40 dní za život pokračuje v budovaní svojho úspechu

Podľa národnej organizácie sa do jesennej kampane 40 dní za život zapojí celkovo 681 miest po celom svete.

“Dopyt po 40 dňoch za život je v súčasnosti historicky najvyšší, a hoci čelíme výzvam, ako udržať krok s týmto rastom, sme zaň úprimne vďační,” generálny riaditeľ a prezident Shawn Carney predtým povedal LifeSiteNews. “Na rozdiel od mýtu, ktorý šíria niektorí politici a médiá, že hnutie za život v Amerike po Roeovej zmizne, skutočnosť je úplne opačná.”

Carneyho’skupina poDobbsovej naberá viac dobrovoľníkov a podľa jeho slov sa s ľútosťou nad potratom delí viac žien.

“Keď sa pozrieme na históriu pro-life hnutia, máme teraz viac žien, ktoré hovoria proti potratom, ktoré potrat podstúpili,” Carney povedal The Daily Signal. “Máme rekordný počet potratových lekárov, ktorí prestali robiť potraty alebo sa obrátili … sme na vrchole—a stále to stúpa—pracovníkov plánovaného rodičovstva, ktorí vystúpili z potratového priemyslu.”