pope-recent-810x500.jpg

Kňaz vyzýva katolíkov, aby sa modlili za obrátenie pápeža Františka, "nepriateľov Cirkvi

3,036
Kultúra smrti

Nasledujúci text je otvoreným listom otca Jesusmary Missigbètò. Jeho predchádzajúce spisy si môžete pozrieť tu.

Otvorený list všetkým dcéram a synom Panny Márie

7. októbra 2023

Drahé sestry a bratia v Ježišovi a Márii, 

Ako vieme, od roku 2016 naša Cirkev prechádza obdobím veľkého morálneho a doktrinálneho zmätku. Napriek všetkým synovským opravám pápeža Františka, ten neurobil žiadnu nápravu chýb, ktoré sú príčinou tohto zmätku. Čo by sme mali robiť tvárou v tvár tejto situácii? Spomeňme si na slová Ježiša, nášho Pána: “ak sa dvaja z vás na zemi zhodnú v niečom, za čo sa majú modliť, dá im to môj nebeský Otec” (Mt 18, 19). V tomto mesiaci októbri sú všetky Ježišove a Máriine deti pozvané žiť jednotu v modlitbe prostredníctvom recitácie svätého ruženca Panny Márie. Budeme sa modliť najmä za pápeža Františka, kardinála Waltera Kaspera, Spoločnosť Ježišovu, našich bratov a sestry, ktorí verejne odporujú tradičnému učeniu Cirkvi, za nepriateľov Cirkvi a za našich bratov a sestry, ktorí plne prijímajú tradičné učenie Cirkvi. 

A. Prečo sa modliť za pápeža Františka, kardinála Kaspera, Spoločnosť Ježišovu a našich bratov a sestry, ktorí verejne popierajú tradičné učenie Cirkvi?

Pápež František je predsedom Synody o synodalite, ktorej všeobecné zhromaždenia v októbri 2023 a 2024 predstavujú riziko radikálnej zmeny tradičného učenia Katolíckej cirkvi (porov. môj otvorený list z 15. augusta 2023): zánik zákona o celibáte kandidátov kňazstva, manželstvo kňazov, svätenie žien za kňažky, relativizmus, etika situácie, primát individuálneho svedomia nad Božím zákonom, potraty, antikoncepcia, eutanázia, “požehnanie” homosexuálnych párov, odstránenie textu Katechizmu Katolíckej cirkvi definujúceho homosexuálne skutky ako vnútorne neusporiadané atď. Pre tých, ktorí zvyčajne počúvajú Pannu Máriu, to všetko nie je prekvapujúce. Obráťme’svoju pozornosť na Pannu Máriu z Anguery (Brazília). Samozrejme, čakáme a dúfame, že cirkevné autority potvrdia pravosť zjavení, ako to bolo v prípade Panny Márie z La Salette, Panny Márie Lurdskej a Panny Márie Fatimskej. Je však zaujímavé, že posolstvá Anguera’nie sú v rozpore s tradičným učením Cirkvi, naopak, posilňujú ho. Viaceré z posolstiev sa týkajú pápeža Jána Pavla II, Benedikta XVI, pápeža Františka, kardinála Kaspera a jezuitov. 

Napr. v prípade Jána Pavla II Panna Mária Anguera povedala: “Moja Cirkev je vnútorne rozdelená a hrozí jej, že stratí pravú vieru. Šíria sa mnohé omyly a skutočnými vinníkmi sú pastieri, ktorí neposlúchajú vikára môjho Syna, pápeža Jána Pavla II. Mnohí biskupi, kňazi a rehoľníci sa zaoberajú len a výlučne sociálnymi problémami. Zabúdajú, že Ježiš zomrel na kríži a vstal z mŕtvych, aby nám dal veľký dar vykúpenia a spasil duše. Takto sa čoraz viac šíri učenie teológie oslobodenia, ktoré vedie nespočetné množstvo mojich detí na cestu do zatratenia” (115, 17. decembra 1988). Niekoľko dní po tom, ako Benedikt XVI. oznámil svoje odstúpenie z petrovskej služby (11. februára 2013), Panna Mária povedala: “Teraz sa začínajú prvé kroky ku Kalvárii … Milujte a bráňte pravdu” (3.776, 13. februára 2013); “Hľa, prišli časy mnou predpovedané. Čaká vás budúcnosť plná veľkých skúšok. Je to čas veľkého duchovného zmätku. Pevne stojte vo svojej viere. Môj Ježiš je s vami … Praví muži a ženy viery ponesú ťažký kríž a spoznajú utrpenie odsúdenca” (3.780, 23. februára 2013).

Nasledujúce posolstvá sú negatívne a podľa viacerých analytikov sa vzťahujú na pápeža Františka: “Pomsta príde na Petrov stolec” (2.780, 23. februára 2013).600, 10. novembra 2005); “Príde deň, keď sa objaví muž pekného zjavu a svojou falošnou ideológiou sa mu podarí oklamať mnohých ľudí, dokonca aj zasvätené osoby budú zvedené” (2.700, 29. júna 2006); “Ten, ktorý by mohol byť Petrom, sa stane Judášom. Otvorí dvere nepriateľom a spôsobí, že veriaci muži a ženy budú trpieť” (3.046, 29. augusta 2008); “Príde deň, keď budú dva tróny, ale len na jednom sa nájde pravý Petrov nástupca. Pre Cirkev to bude čas veľkého duchovného zmätku. Zostaňte pri pravde. Počúvajte, čo vám hovorím, a stojte pevne vo viere” (3.098, 23. decembra 2008); “Príde deň, keď sa objaví muž, ktorý vyzerá dobre a spravodlivo. Zvedie mnohých ľudí, lebo bude robiť veľké divy. Príde z južnej pologule a mnohí ho budú považovať za spasiteľa. Dávajte si pozor, aby ste sa nedali oklamať” (3.276, 6. februára 2010); “Žijete v čase veľkého duchovného zmätku. Keď sa objaví človek s tromi menami, v Božom dome nastane veľký zmätok. Modlite sa, modlite sa, modlite sa” (3.452, 14. marca 2011); “Nebezpečné vtáky prinesú semeno zla, ale v Pánovej”vinici vyklíči len semeno pravdy” (3.452, 14. marca 2011); “Nebezpečné vtáky prinesú semeno zla, ale v Pánovej”vinici vyklíči len semeno pravdy” (3.789, 12. marca 2013); “Jed je v strome, nie v ovocí” (3.790, 16. marca 2013); “Drahé deti, jed je v strome, nie v ovocí” (5.260, 24. marca 2022); “Peter nie je Peter, Peter nebude Peter. Nemôžete pochopiť, čo vám teraz hovorím, ale všetko sa vám zjaví” (5.304, 29. júna 2022).

Posolstvo o kardinálovi Walterovi Kasperovi je jasné, ale bohužiaľ negatívne: “Walter Kasper: hľa, kvôli nemu mnohí zomrú” (2.570, 3. septembra 2005). Určite sa to vzťahuje na skutočnosť, že Kasper je veľkým propagátorom reformy Amoris laetitia, ktorá spočíva v tom, že sa má podávať Eucharistia “znovuzosobášeným” rozvedeným, ktorí nechcú bojovať, aby sa vyhli neoprávnenému sexuálnemu spolužitiu. Čo sa týka Spoločnosti Ježišovej, viacerí analytici naň aplikujú nasledujúcu správu: “Cirkev nájde v revolte slávnej kongregácie veľký kameň úrazu” (3.260, 1. januára 2010).

V tomto mesiaci októbri sa preto modlime najmä za vernosť jezuitov tradičnému učeniu Cirkvi, keďže viacerí z nich sa zúčastňujú na synode o synodalite, ktorá hrozí zmenou tohto učenia. Modlime sa aj za obrátenie všetkých tých, ktorí verejne odporujú tradičnému učeniu Cirkvi’(porov. môj otvorený list zo 16. júla 2023). Napríklad pápež František, Pietro Parolin, Walter Kasper, Francesco Coccopalmerio, Lorenzo Baldisseri, Josef de Kesel, Christoph Schönborn, Agostino Vallini, Luis Francisco Ladaria Ferrer, SJ, Matteo Maria Zuppi, Marcello Semeraro, Blase Cupich, Reinhard Marx, Ósc Maradiaga, Georg Bätzing, Helmut Dieser, Dieter Geerlings, Franz-Josef Bode, Peter Kohlgraf, Heinrich Timmerevers, Joseph Tobin CSsR, Wilton Gregory, Robert McElroy, José Tolentino de Mendonça, Jean-Claude Hollerich, SJ, Peter Turkson, Mario Grech, Cristóbal López Romero, Víctor Manuel Fernández, Américo Aguiar, Charles Scicluna, Giacomo Morandi, Michael Jackels, John Wester, Paul Dempsey, Johann Bonny, Franz-Joseph Overbeck, Bruno Forte, Marcelo Sánchez Sorondo, Sergio Alfredo Fenoy, Vincenzo Paglia, Felix Gmür, Zbignev Stankevics, Mario Delpini, John Stowe, Heiner Koch, Geremias Steinmetz, Joseph Maria Bonnemain, Ramón Alfredo de la Cruz, Jorge Ignacio García Cuerva, Stephen Chow, SJ, Timothy Radcliffe, OP, Arturo Sosa, SJ, Antonio Spadaro, SJ, Thomas Reese, SJ, James Martin, SJ, Gilfredo Marengo, Maurizio Chiodi, Philippe Bordeyne, Adriano Oliva, Roy Donovan, Gerry O’Connor, Tim Hazelwood, John Collins, Guilherme Peixoto, Lucia Caram, Xiskya Lucia Valladares, Austen Ivereigh, Cynthia Bailey Manns, Rafael Luciani, Helena Jeppesen-Spuhler atď.

B. Prečo sa modliť za nepriateľov Cirkvi?

V roku 2013 sa pápežom stal Jorge Mario Bergoglio, SJ. Z vrcholu Cirkvi použil relativizmus a etiku situácie na rafinovanú zmenu kresťanskej morálky a doktríny (porov. moju filiálnu opravu z 29. júna 2023). Aby sa časom zvečnil, vymenoval svojich priateľov biskupov a kardinálov a otvoril dvere doširoka nepriateľom Cirkvi (porov. môj otvorený list z 15. augusta 2023). Nikdy nezabúdajme na šikovnú stratégiu nepriateľov Cirkvi: pokračovanie deštruktívneho pôsobenia Cirkvi v čase napriek striedaniu jednotlivcov. V skutočnosti sa šelma v čase upevňuje prostredníctvom tých, ktorí pokračujú v nedokončenom diele svojich predchodcov (porov. Zjv 13, 11 - 18). Nepriatelia plánovali infiltráciu Cirkvi mnoho rokov a postupne ju uskutočňovali, až teraz majú svojho pápeža, ktorý na dôležité pozície dosadil niekoľko vlkov prezlečených za ovce (porov. Mt 7, 15-20 o falošných prorokoch; Infiltrácia: sprisahanie s cieľom zničiť Cirkev zvnútra, Dr. Taylor Marshall, Crisis Publications, 2019). Ako povedal Ježiš, “deti tohto sveta sú v zaobchádzaní s vlastným pokolením obozretnejšie než deti svetla” (Lk 16, 8).

Pápež František (a tí, ktorí ho poverili vedením Cirkvi, aby ju viedol k morálnemu a doktrinálnemu progresivizmu) si už v skutočnosti pripravil nástupníctvo. A aj keď bude z Božej’milosti po Františkovi zvolený Ježišovi verný pápež, bude mať pred sebou ťažkú prácu, aby očistil Cirkev od všetkého zla, ktoré František napáchal vymenovaním niekoľkých nehodných biskupov a kardinálov a prekrúcaním tradičného kresťanského učenia podávaného v seminároch po celom svete. Ojedinelé akcie veriacich biskupov nikdy nebudú schopné zlomiť moc nepriateľov nad Cirkvou. Na oslobodenie Cirkvi od negatívneho vplyvu nepriateľov je absolútne nevyhnutné, aby viacerí veriaci pápeži a biskupi dlhodobo jednotne a nepretržite konali. Títo pápeži budú musieť buď úspešne obrátiť heretikov vymenovaných Františkom, alebo ich odstrániť z riadenia moci v Cirkvi a seminároch. Týmto konaním budú poslúchať túžbu Pána Ježiša, ako ju pripomína sv. Katarína Sienská: “Keď príde čas na voľbu pastierov a kardinálov, nech ich nevyberá pre lichôtky, peniaze a simóniu; ale nech ho prosí, aby sa pokiaľ možno zastavil len pri cnosti a dobrej a svätej povesti osôb … cnosť je to jediné, čo robí človeka vznešeným a milým Bohu” (List apoštolskému nunciovi Gérardovi du Puy, príbuznému pápeža Gregora XI; Le Lettere di S. Caterina da Siena, Libro 2, Lettera 109, Casa Editrice Barbèra, 1860).

Ale aký by mal byť postoj katolíkov k nepriateľom? Srdce, ktoré Ježiš daroval svojim deťom, nie je srdce plné nenávisti alebo odporu, ale srdce plné lásky: “milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, čo vás prenasledujú, aby ste boli deťmi svojho nebeského Otca” (Mt 5, 44 - 45). Musíme sa modliť za obrátenie nepriateľov. Ruženec na tento mesiac október je preto aj veľkým dielom lásky voči všetkým, ktorí prenasledujú Cirkev, a všetkým, ktorí nemajú radi kresťanov.

C. Prečo sa modliť za našich bratov a sestry, ktorí plne prijímajú tradičné učenie Cirkvi’

Ježiš a Mária dnes potrebujú verných a odvážnych biskupov, ktorí sú pripravení obetovať všetko, aby vymanili Katolícku cirkev z rúk nepriateľov, ktorí ju ovládajú. Tajomstvom Božej prozreteľnosti Pán chcel, aby sa Panna Mária stala veliteľkou pokojnej armády Božích detí, ktoré chcú vrátiť Katolícku cirkev na cestu pravdy a lásky. Aké krásne a veľkolepé by bolo v tomto mesiaci októbri vidieť všetkých kardinálov a biskupov a všetkých laikov, osobne alebo cez internet, na celom svete, zhromaždených okolo Veliteľky, ako sa modlia jej ruženec!

V tomto mesiaci októbri sa modlime najmä za všetkých, ktorí plne prijímajú tradičnú kresťanskú morálku a náuku (porov. môj otvorený list z 15. augusta 2023). Napríklad za Josepha Zena, Francisa Arinzeho, Waltera Brandmüllera, Raymonda Lea Burkeho, Roberta Saraha, Pétera Erdö, Gerharda Mülera, Théodore-Adriena Sarra, Angela Amata, Wima Eijka, Malcolma Ranjitha, Maura Piacenzu, Philipa Ouédraogo, Fridolin Ambongo Besungu, Carlo Maria Viganò, Athanasius Schneider, Héctor Rubén Aguer, Charles Chaput, Salvatore Cordileone, Robert Mutsaerts, Joseph Strickland, Vitus Huonder, Marian Eleganti, Daniel Fernández Torres, Bernard Fellay, Stefan Oster, José; Ignacio Munilla, Philippe Kpodzro, Marcellin Yao Kouadio, Barthélemy Adoukonou, Marc Aillet, Roger Houngbédji, Aristide Gonsallo, Samuel Aquila, Stanislaw Gadecki, Juan Ignacio Arrieta, Robert Reed, Aidan Nichols, OP, Thomas Weinandy, José Luis Aberasturi, Juan de Dios Olvera Delgadillo, Robert McTeigue, SJ, Gerald Murray, Santiago Martín, FM, Roberto de Mattei, Josef Seifert, Francisco Fernández de la Cigoña, Luisella Scrosati, Stefano Fontana, Scott Hahn, Elizabeth Yore, Peter Kwasniewski, Pilar Calva Mercado, Lila Rose, Obianuju Ekeocha, Philip Lawler atď.

Osobne sa zúčastním na Svetovej modlitbe ruženca (Radostné, Bolestné a Slávne tajomstvá) za pápeža Františka, ktorú organizuje kathoLaïcTV kanál a ja prostredníctvom internetu (www.RosarioFrancis.org). Na účasť na tejto modlitbe, ktorá sa uskutoční v piatok 13. októbra 2023 o 15:00 (rímskeho času), sú pozvané všetky kanály na Facebooku a YouTube. Na konci ruženca sa bude čítať modlitba, v ktorej sa zasvätia Svätému a Milosrdnému Srdcu Ježišovmu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie na jednej strane pápež František s kardinálmi, biskupmi, kňazmi a laikmi, ktorí verejne popierajú tradičné učenie Cirkvi (aby im Ježiš a Mária dali pokoru uznať svoje omyly a silu verejne ich napraviť), a na druhej strane kardináli, biskupi, kňazi a laici, ktorí plne prijímajú tradičné učenie Cirkvi (aby im Ježiš a Mária dali silu toto učenie stále lepšie žiť a lásku pomáhať tým, ktorí sa mýlia). Ó, Ježišu Kriste! Ó, Panna Mária! Prosíme ťa o osobitnú milosť pre obrátenie pápeža Františka na pravú kresťanskú vieru. Amen! Amen! Amen! 

Váš brat, 

Otec Janvier Gbénou (pseudonym: Otec Jesusmary Missigbètò) 

[email protected] / Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, TikTok : @fatherjesusmary