Screenshot-1319-810x500.png

Arbiter nariadil opätovné prijatie pracovníkov kanadskej rafinérie, ktorí boli prepustení pre odmietnutie úderu COVID

49
Neutral

Kanadský arbiter v provincii Saskatchewan rozhodol v prospech dvoch pracovníkov ropnej rafinérie, ktorí boli na svojom pracovisku diskriminovaní za nedodržiavanie diktátu COVID.

Podľa Blacklock’s Reporter boli dvaja pracovníci rafinérie v Regine, ktorí odmietli robiť polotýždňové testy COVID, pretože pravdepodobne nemali očkovania, v roku 2022 suspendovaní bez nároku na mzdu.

Ward Rubin a Dallas Shuparski sa odmietli podriadiť príkazu COVID na pracovisku svojho zamestnávateľa, spoločnosti Consumers’ Co-operative Refineries Ltd., ktorý vyžadoval preukázanie očkovania alebo pravidelných negatívnych testov.

Následne boli Rubin a Shuparski v roku 2022 prepustení z dôvodu odmietnutia očkovania aj testov COVID. Z približne 570 zamestnancov rafinérie v spoločnosti Consumers’ Co-operative sa pre pravidelné testovanie rozhodlo len 50.

Daniel Ish, ktorý v prípade pôsobil ako pracovný arbiter, rozhodol v prospech Rubina a Shuparského, pričom uviedol: “Hoci pre mnohých je testovanie považované za nepodstatnú záležitosť, obaja páni Rubin a Shuparski sa rozhodli podstúpiť pravidelné testy. Shuparski aj pán Rubin považovali podrobenie sa testovaniu za vec osobného svedomia.”

“Obaja muži tvrdili, že politika porušuje ich charty a vyjadrili nespokojnosť s tým, že musia poskytovať osobné zdravotné informácie,” Ish poznamenal.

Ish uviedol, že obaja muži mali “úprimný osobný nesúhlas so zásahom do ich telesnej integrity a ochrany súkromných zdravotných informácií.”

“Boli jediní dvaja z približne 620 zamestnancov vyjednávacej jednotky, ktorí odmietali dodržiavať túto politiku.”

Ish nariadil, aby spoločnosť Consumers’ Co-operative Refineries “opätovne zamestnala týchto dvoch dlhoročných zamestnancov s čistým registrom.”

“Nepredstavovali žiadne zdravotné riziko pre ostatných zamestnancov,” napísal a dodal, že je “ťažké zistiť, aký škodlivý vplyv na zamestnávateľa by malo povolenie pánom Rubinovi a M. K. Shuparského zostať na neplatenom voľne.”

Odborový zväz Unifor Local 594, ktorý mužov úspešne obhajoval, v bulletine zaslanom zamestnancom uviedol, že “zamestnanci majú možnosť voľby”.

V odborovom bulletine sa tiež uvádza, že zamestnanci sa môžu “dať zaočkovať alebo testovať.”

“Máte možnosť voľby,” znel jeden z oddielov.

Vláda štátu Saskatchewan istý čas zavádzala pomerne prísne zdravotné pravidlá COVID, ktoré zamestnávateľom dôrazne odporúčali, aby zamestnancov prinútili dať sa očkovať alebo sa podrobiť pravidelným testom COVID.

Kým rozhodnutie v tomto prípade viedlo k pozitívnemu výsledku, iné nedávne rozhodnutia nedopadli pre ľudí bez očkovania dobre.

LifeSiteNews v auguste informoval, že rozhodca z Britskej Kolumbie rozhodol v prospech nezávislej spoločnosti, ktorá prepustila svojich zamestnancov bez vakcíny COVID, pričom uviedol, že ich prepustenie bolo “primerané.”

Príkaz očkovania COVID, ktorý vyšiel od provinčných vlád s podporou federálnej vlády premiéra Justina Trudeaua’rozdelil kanadskú spoločnosť. Samotné mRNA očkovania boli spájané s množstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov u detí.

Očkovania majú tiež spojenie s bunkovými líniami získanými z potratených detí. V dôsledku toho ich mnohí katolíci a iní kresťania odmietli užívať.