pp-closed-e1715287229643-810x500.jpg

Plánované rodičovstvo zatvára škandálom poznačené pensylvánske centrum zodpovedné za viac ako 800 potratov ročne

8
Kultúra smrti
  • Plánované rodičovstvo zatvára centrum v Pensylvánii s viac ako 800 potratmi ročne.
  • Centrum vo Warminsteri malo zdravotné problémy a nezaznamenávalo komplikácie potratov.
  • Planned Parenthood kompenzuje zatvorenie centier rozšírením distribúcie potratových tabletiek a virtuálnych stretnutí.
  • Chemické potraty sú stále bežné a príjmy Planned Parenthood stúpli na 19,4 milióna dolárov.

Plánované rodičovstvo tento týždeň oznámilo zatvorenie zariadenia, ktoré je v Pensylvánii zodpovedné za viac ako 800 potratov ročne. Ale napriek tomu, že od roku 2010 zatvorilo takmer polovicu svojich prevádzok v štáte, zdá sa, že si to kompenzuje prostredníctvom rozširovania distribúcie potratových tabletiek a virtuálnych stretnutí.

Pennsylvánska rada pre rodinu informuje, že najväčší národný reťazec interrupčných centier zatvára svoje centrum vo Warminsteri, ktoré od roku 2017 neprešlo ôsmimi zdravotnými kontrolami a nazbieralo priestupky, ako napríklad nenahlásenie perforácie maternice pri nepodarenom potrate, nezískanie informovaného súhlasu, nezaznamenávanie hmotnosti pacientok pri podávaní anestetík a ďalšie. Spoločnosť Planned Parenthood tvrdí, že toto rozhodnutie si vyžiadala “realita post-Dobbsovho prostredia”.

Warminster je 17. pobočkou spoločnosti Planned Parenthood v štáte Keystone, ktorá bola za posledných 15 rokov zatvorená, takže v celom štáte zostáva 21 pobočiek (medzitým v roku 2021 otvorila novú pobočku v Bensaleme).

Ale hoci je táto správa pre pensylvánske deti a zástancov života vítaná, v žiadnom prípade neznamená, že potratový priemysel v štáte’je na poslednej ceste. Vo svojom oznámení o zatvorení Planned Parenthood Keystone prezradila, že 70 % potratov vykonáva chemicky, a nie chirurgicky, pričom vyzdvihuje “telemedicínske” návštevy ako prostriedok pokračovania praxe bez potreby fyzických prevádzok.

“Podľa ich poslednej správy [Planned Parenthood Keystone] dosiahlo v roku 2022 príjmy vo výške viac ako 19,4 milióna dolárov, vrátane 1,78 milióna dolárov z prostriedkov daňových poplatníkov,” uvádza PA Family. “Obe sumy sú najvyššie zaznamenané minimálne za posledné desaťročie.”

Ako LifeSiteNews predtým informoval v januári, najnovšia výročná správa pennsylvánskeho ministerstva zdravotníctva’odhalila, že v roku 2022 bolo zaznamenaných 34 838 interrupcií, čo predstavuje viac ako 95 interrupcií denne – najvyššia úroveň za posledné desaťročie.

V rovnakom čase bolo nahlásených 469 komplikácií potratu, čo je takmer 50 % nárast oproti roku 2021, trojnásobok 143 komplikácií nahlásených pred piatimi rokmi (2017) a sedemnásobok 67 komplikácií nahlásených pred 15 rokmi (2008).

Čítajte: 39 000 žien v Spojenom kráľovstve utrpelo komplikácie pri potrate DIY za päť rokov: správa

Len v auguste minulého roka pennsylvánsky demokratický guvernér J. S. Josh Shapiro oznámil, že ukončuje financovanie centra na podporu tehotenstva, ktoré 30 rokov uzatváralo so štátom zmluvy o poskytovaní alternatívnych potratov. Demokrati obhajovali, aby sa štát stal rajom pre potraty, a v januári Najvyšší súd Pennsylvánie rozhodol, že vylúčenie voliteľných potratov z pokrytia štátneho programu Medicaid sa kvalifikuje ako “diskriminácia na základe pohlavia.

S tým, že štáty teraz môžu priamo zakázať potraty a 14v súčasnosti tak robí, ľahký prístup k potratovým tabletkám a ich medzištátna distribúcia je jedným z najsilnejších nástrojov potratovej loby’na udržanie potratov na požiadanie poprípade Roe v. Wade, ktoré agresívne presadzujú bez ohľadu na riziká pre ženy, ktorým údajne slúžia. Najvyšší súd USA v súčasnosti zvažuje, či zruší zmeny pravidiel Bidenovej administratívy, podľa ktorých sa potratové tabletky už nemusia vydávať osobne a namiesto toho sa môžu posielať poštou.

Čítajte: Radikálny demokratický guvernér Pensylvánie ukončil financovanie služieb na podporu tehotenstva podporujúcich život