Untitled-27-810x500.png

Maďarský premiér Viktor Orbán sa snaží odstúpiť od vojenskej pomoci NATO pre Ukrajinu

9
Neutral
  • Maďarsko odmieta zapojiť sa do vojen mimo hraníc NATO.
  • USA využívajú NATO na nátlak členských štátov do konfliktov.
  • Maďarský premiér Orbán odmieta finančnú a zbrojnú podporu pre Ukrajinu.
  • Kryptomeny môžu indikovať pohyb geopolitických udalostí vo vzťahu k Rusku.

Povedzte Kongresu, aby zabránil Bidenovej administratíve financovať vojny na Ukrajine a v Izraeli

Postoj Maďarska v ukrajinsko-ruskom konflikte bol dôsledne pragmatický. Ukrajina nie je krajinou NATO, a keď USA v podstate požadovali, aby sa všetky členské štáty NATO zapojili do jednotnej misie proti Rusku s cieľom podporiť špecifické záujmy Spojených štátov, nikdy to nemalo zmysel.

Maďarsko zastávalo konzistentný postoj, že NATO je obranné partnerstvo, ktoré by nemalo vyhľadávať konflikty a vojny mimo hraníc svojich členských štátov. USA však v minulosti využili svoju vedúcu úlohu v NATO na nátlak na členské štáty, aby sa zapojili do konfliktov mimo hraníc NATO, t. j. do Iraku a Líbye.

Čítajte: Blinken opäť sľubuje, že Ukrajina vstúpi do NATO, keďže globalistický naratív sa rozpadá

V modernej ére (od čias Obamu) bývalé ľavicové mierové hnutie zmenilo pozíciu a teraz je hlavným zástancom globálnej vojny. Demokrati, ľavičiari, globalisti a rôzne odborové organizácie – ktorí podporovali splynutie vlády s korporáciami – teraz obhajujú všetky pozície, ktoré podporujú vojnu a všeobecný medzinárodný konflikt. V dôsledku toho je teraz NATO útočnou zbraňou; to je ’kontextové pozadie.

USA vytvorili zástupný štát s vykorisťovaním a kontrolou nad Ukrajinou. Rusko reagovalo na kontrolu USA nad Ukrajinou silou. USA chcú teraz vytvoriť vojnu s Ruskom, pričom ako útočnú zbraň použijú NATO. Maďarsko sa na tejto útočnej pozícii NATO nechce podieľať. Tým sa maďarský premiér Viktor Orbán ocitol mimo aliančnej skupiny NATO a stal sa priamym terčom USA.

Od Associated Press:

Maďarsko sa bude usilovať o vystúpenie z akýchkoľvek operácií NATO zameraných na podporu Ukrajiny, povedal v piatok premiér Viktor Orbán, čím naznačil, že vojenská aliancia a Európska únia smerujú k priamejšiemu konfliktu s Ruskom.

Orbán pre štátny rozhlas povedal, že Maďarsko je proti plánu, ktorý NATO zvažuje, aby v nasledujúcich rokoch poskytlo Ukrajine predvídateľnejšiu vojenskú podporu na odrazenie plnej invázie Moskvy, keďže lepšie vyzbrojené ruské jednotky si na bojisku upevňujú kontrolu.

‘Neschvaľujeme to, ani sa nechceme podieľať na finančnej alebo zbrojnej podpore (pre Ukrajinu), a to ani v rámci NATO,’ povedal Orbán a dodal, že Maďarsko zaujalo pozíciu ‘neúčastníka’ na prípadných operáciách NATO na pomoc Kyjevu.

‘Musíme’nanovo definovať naše postavenie v rámci vojenskej aliancie a naši právnici a dôstojníci pracujú na tom,… ako môže Maďarsko existovať ako člen NATO a zároveň sa nezúčastňovať na akciách NATO mimo svojho územia,’ povedal.

Sledujte trh s kryptomenami, aby ste zistili, ktorá strana vojny o vplyv vyhráva.

Najvplyvnejší bankári a korporácie sú vo všeobecnosti na strane Západu. Ak sa ručička posunie smerom k väčšiemu konfliktu s Ruskom, hodnota kryptomeny klesne.

Neglobalistické národné štáty a nové zoskupenie BRICS ako alternatíva globálneho obchodu sú čoraz menej závislé od Západu; v ich zostave sa tiež znižuje vplyv dolára. Ak sa ihla odkloní od konfliktu s Ruskom, hodnota kryptomeny sa zvýši.

Kles kryptomeny naznačuje, že WEF sa pri hodnotení prikláňa k vojne NATO s Ruskom. Zvyšovanie hodnoty kryptografických peňazí naznačuje, že diskusia WEF sa odkláňa od vojny NATO s Ruskom. Do tohto všeobecného prehľadu zapadajú aj ďalšie finančné údaje, ktoré sú najlepším prediktorom geopolitického pohybu. Z Politico:

Maďarský premiér Viktor Orbán v piatok povedal, že jeho krajina sa snaží nanovo definovať svoje členstvo v NATO, aby sa krajina nemohla zapojiť do operácií mimo územia vojenskej aliancie’

‘Teraz bol vymyslený nový termín na opis maďarskej pozície v NATO, nazýva sa neúčasť. Teraz nie sme účastníkom,’Orbán povedal v interview s Kossuth Rádiom, podľa správy maďarského spravodajského portálu Telex.

‘Existuje termín opt-out… Ak by sme boli opt-out, naša účasť vo vojenskej štruktúre NATO’by sa zmenila, naše postavenie,’citoval Orbán.

Maďarský líder uviedol, že právnici pracujú na tom, ako môže Maďarsko existovať ako člen NATO a nezúčastňovať sa na akciách aliancie’mimo územia NATO, uvádza sa v správe.

‘Neexistuje otázka, že by sa NATO zapojilo do vojen mimo svojho územia, s krajinami, ktoré nie sú členmi NATO,’ citovali Orbán.

Čítajte: Putin varuje pred možným použitím jadrových zbraní, ak vojská NATO vstúpia na Ukrajinu

Odhliadnuc od nejasnejších údajov, ktorým málokto venuje pozornosť, sa zdá, že Bidenova administratíva trochu ustúpila od podpory priamej vojny s Ruskom. Je’ešte príliš skoro povedať, čo presne sa na tomto posune deje, ale za posledné dva týždne sa veci posunuli.

Možno majú neúspechy CIA/USAID v Maďarsku, Moldavsku a teraz v Gruzínsku nejaký bezprostrednejší vplyv na politiku USA. Nie som si istý, prečo by CIA/ministerstvo zahraničných vecí mali mať v posledných týždňoch väčšie problémy, ale niečo sa posunulo smerom k tomu, že vojna s Ruskom je menej pravdepodobná.

Jeden z posledných údajov, ktorý posúva ručičku od vojny, je zmena postoja USA k zabavovaniu ruských aktív. Prostredníctvom Politico:

Ruské štátne aktíva boli v Európe zmrazené okamžite po invázii prezidenta Vladimira Putina’na Ukrajinu vo februári 2022. Odvtedy boli investované a zarábajú na úrokoch. Po mesiacoch nezhôd USA zmenšili svoj pôvodný plán zabaviť aktíva v plnej výške a namiesto toho použiť úroky ako páku na pôžičku.

EÚ má v hre viac kože, pretože vlastní väčšinu zmrazených aktív Ruska, zatiaľ čo americké banky držia len zanedbateľnú časť prostriedkov.

‘Stále musíme pochopiť rôzne možnosti,’ povedal nemecký minister financií Christian Lindner. ‘Musíme posúdiť ekonomické, právne dôsledky, takže je ešte príliš skoro na to, aby sme mohli konkretizovať niektoré prvky takéhoto nástroja.’

Po mesiacoch nezhôd sa ministri financií, ktorí sa zišli v Taliansku, snažili ukázať jednotný front, ale objavili sa trhliny, keďže krajiny EÚ prejavili plánu len vlažnú podporu.

Prevzaté so súhlasom Konzervatívny stromový dom.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli