shutterstock_2173822621-810x500.jpg

Bidenova dohoda o prímerí bude nanič, ak Izrael bude pokračovať vo vojne v Gaze

11
Kultúra smrti
  • Prezident Biden navrhol dohodu o prímerí v Gaze.
  • Izrael ponúkol plán na trvalé prímerie a prepustenie rukojemníkov.
  • Netanjahu odmieta prímerie a trvá na splnení podmienok.
  • Sionističtí extrémisti v Izraeli bránia mieru a dohodám s Hamasom.

Pomôžte kresťanom, ktorí utiekli z Gazy: LifeFunder

Dohoda o prímerí navrhnutá prezidentom Joeom Bidenom, ktorá má na šesť týždňov pozastaviť útoky v Gaze, závisí už len od súhlasu Izraela.

Dohodu, ktorá by znamenala návrat rukojemníkov zadržiavaných Hamasom, privítal Hamas ako “pozitívnu”, keď ju oznámil v piatok 31. mája.

“Izrael ponúkol plán na dosiahnutie trvalého prímeria,” povedal Biden v priamom rozpore s verejnými vyhláseniami vodcu a popredných členov izraelskej vlády.

“Čakáme na oficiálnu odpoveď od Hamasu,” povedalv nedeľu hovorca amerického Bieleho domu John Kirby, ktorý zrejme nevedel, že podobnú dohodu pred mesiacom prijal aj Hamas.

Minister zahraničných vecí Veľkej Británie David Cameron – vlastným menom sionista – opakoval v piatok vetu, že “Hamas musí prijať túto dohodu, aby sme mohli vidieť zastavenie bojov, prepustenie rukojemníkov a ich návrat k rodinám a prílev humanitárnej pomoci do Gazy.”

Čítajte: Whistleblower: ‘BBC sa bojí informovať o faktoch o izraelskej’vojne’

Najnovšiu iniciatívu prijal aj Hamas, ako uviedol Haaretz reportovalv pondelok.

“Teraz čakáme na Izrael,” povedal egyptský minister zahraničných vecí o priebehu dohody o prímerí.

Môže to byť veľmi dlhé čakanie.

Izrael tvrdí, že jeho vlastná dohoda je ‘neštartovateľná’

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu je proti prímeriu, ktoré podľa jeho vlády 29. mája nenastane, ani keby boli okamžite prepustení všetci rukojemníci – poznámky, ktoré boli Bidenovi aj Cameronovi určite známe ešte pred ich vyhláseniami.

A čo viac, vplyvní sionistickí extrémisti Itamar Ben-Gvir a Bezalel Smotrich vyhrážali, že ak sa dohodne akékoľvek prímerie, rozpadne sa Netanjahuova’koalícia tým, že z nej vystúpi.

Netanjahu čelí v Izraeli trestným obvineniam z korupcie pri odchode z funkcie, ako aj obvineniam z vojnových zločinov presadzovaných Medzinárodným trestným súdom. Prípad proti Netanjahuovi je v procese, uprostred správy o zastrašovaní svedkov, mediálna manipulácia,a “zmenšovanie” súdneho systému na ochranu Netanjahua.

Dohoda na ‘obídenie’ Netanjahua?"

Bidenova administratíva sa údajne pokúša “obísť” Netanjahuovu vládu a osloviť priamo “izraelský ľud.” Štátny tajomník Antony Blinken sa obrátil aj na šéfa izraelskej armády Yoava Gallanta a bývalého opozičného lídra Bennyho Gantza – ktorý vedieNetanjahua v prieskumoch. Blinken údajne izraelským ministrom povedal, že “bremeno je na Hamáse, aby dohodu akceptoval.”

Až 31. mája tohto roku vyhlásenie izraelského novinára Yossiho Melmana hovorí, že Biden vie, že Netanjahu nemá žiadny plán na ukončenie vojny a že Bidenov’prejav bol “zameraný” priamo na izraelskú verejnosť.

Biden v… prejave vlastne obviňuje Netanjahua, že chce pokračovať vo vojne bez akéhokoľvek plánu na jej ukončenie.

Keď ide o načasovanie a spôsob prednesu, Melman povedal, že “nie je náhoda, že [Bidenov“prejav bol zameraný na hlavný vysielací čas izraelských kanálov,” a vysvetlil, že “jeho prejav je vlastne oslovením izraelského ľudu nad hlavami koalície v nádeji, že vojna sa okamžite zastaví.”

Melman uzatvára: “Biden vyzýva, aby manažéri rokovaní mali právomoci, ktorým [Netanjahu] v skutočnosti bráni.”

Ak bol cieľom šéf Izraelských obranných síl (IDF), zdá sa, že padol na úrodnú pôdu.

Čítajte: Ako izraelská’doktrína ‘preemption’ podnecuje nekonečný konflikt na Blízkom východe

Šéf IDF hovorí nie

Šéf izraelskej armády Gallant, ktorého diskusie s U.americkým ministrom zahraničných vecí Antonym Blinkenom trvali do neskorých hodín v pondelok 3. júna, odpovedal týmto:

Izrael nezastaví boje v Gaze, kým sa do Izraela nevrátia všetci rukojemníci a kým sa neskončí vláda Hamasu’ v Gaze.

Ale izraelská tlač uvádza, že Izrael “stráca kontrolu” nad útokom v Gaze a nemôže dúfať, že tieto ciele splní. Samotný Gallant minulý mesiac povedal, že “Netanjahu vedie Izrael na scestie.” Pred rokom Gallant tiež varoval, že Netanjahu podkopáva právny štát v Izraeli.

Netanjahu sa ho pokúsil vyhodiť, ale po pobúrení verejnosti ustúpil.

Netanjahu: Dohoda je ‘neúspešná’

Netanjahu vyhlásil, že dohoda o prímerí je “neúspešná”, čím zopakoval mediálnu stratégiu svojej administratívy’ktorú dnes zopakoval šéf IDF Yoav Gallant. V vyhlásení z 1. júna z úradu izraelského premiéra’sa píše:

Podmienky Izraela na ukončenie vojny sa nezmenili: Zničenie vojenských a vládnych kapacít Hamasu, oslobodenie všetkých rukojemníkov a zabezpečenie toho, aby Gaza už nepredstavovala hrozbu pre Izrael.

Potvrdil Netanjahuov’nesúhlas s prímerím, pričom zámerne uviedol podmienky, ktoré izraelská tlač už dlho označuje za nereálne.

Podľa návrhu bude Izrael naďalej trvať na splnení týchto podmienok pred zavedením trvalého prímeria. Predstava, že Izrael bude súhlasiť s trvalým prímerím pred splnením týchto podmienok, je nezmyselná.

Nie je možné dosiahnuť dohodu, aj keby sa vrátili všetci rukojemníci

V skutočnosti Netanjahuov’režim povedalrodinám rukojemníkov, že nezastaví “vojnu” ani v prípade, že sa dohodne s Hamasom na dohode, ktorá ich všetkých prepustí.

Podľa Times of Israel informovalo tom 29. mája:

Izraelský’poradca pre národnú bezpečnosť Cachi Hanegbi dnes povedal príbuzným niekoľkých rukojemníkov zadržiavaných v Gaze, že súčasná vláda nebude súhlasiť s ukončením vojny výmenou za prepustenie všetkých rukojemníkov, ktorých Hamas zadržiava od 7. októbra.

Mediálny hlavný prúd však naďalej opakuje líniu izraelskej vlády’že prímeriu bráni Hamas.

Hamas pred mesiacom prijal dohodu

Hamas pred mesiacom prijaldohodu o prímerí a ponúkol vrátenie všetkých rukojemníkov. Izrael odpovedal odmietnutím dohody s tým, že jej “požiadavky” neboli splnené, a začatím masakry civilistov v Rafahu. Sionistickí “krajne pravicoví ministri” v jeho vláde opäť “vyzvali Netanjahua, aby neprijal” žiadnu dohodu podľa správ z 2. májadruhého.

CNN’s reportáž zo 6. májatého uvádza, že Fórum rodín rukojemníkov vtedy uviedlo:

“Teraz je čas, aby všetci, ktorí sú do toho zapojení, splnili svoj záväzok a premenili túto príležitosť na dohodu o návrate všetkých rukojemníkov.”

Čítajte: Izrael’s Netanjahuova vláda prepojená s náboženskou skupinou presadzujúcou extrémnu rasovú doktrínu

Izraelská vláda ‘obetovala rukojemníkov’

Nynie rodiny rukojemníkov vyhlásili, že izraelská vláda “obetuje rukojemníkov” a že jej správanie je riadené “prieskumom verejnej mienky.”

Po stretnutí s Hanegbim 29. mája Times of Israel písal Gil Dickmann, bratranec rukojemníka Carmela Gata, ktorý citoval izraelského poradcu pre národnú bezpečnosť na toto obvinenie:

… Hanegbi mal tiež rodinám povedať, že jediný spôsob, ako by vláda súhlasila s dohodou, ktorá by priniesla rukojemníkov späť, by bolo ‘ak by prieskumy verejnej mienky povedali vláde, že sa jej to politicky oplatí.’

Dva dni po stretnutí s Hanegbim Fórum rodín rukojemníkov 31. mája uviedlo:

Zajatci a celý štát Izrael sa stali rukojemníkmi tých, ktorí uprednostňujú politické záujmy pred svojimi národnými povinnosťami.

Tieto “politické záujmy” “vlády, ktorej diktujú prieskumy”, môžu byť hnacou silou Bidenovej administratívy”v snahe o prímerie. Bidenova’podpora, najmä medzi mladými voličmi, prepadla spolu s jeho trvalou podporou genocídy Izraela’

Protesty boli zaznamenané aj v Izraeli v v apríli, po odmietnutí Netanjahuovho režimu dohody o rukojemníkoch.

Sionisti nemajú šancu na mier

Kým USA “má všetky predpoklady”, že Izrael bude akceptovať dohodu o prímerí, izraelské vládne zdroje tento názor nepodporujú.

V sobotu sionistický extrémista a izraelský minister národnej bezpečnosti Itamar Ben-Gvir zopakoval svoju hrozbu rozpustenia vlády, ak sa bude usilovať o mier.

“Dohoda, ako jej detaily dnes zverejnil [Biden], znamená koniec vojny a kapituláciu pred Hamasom,” povedal Ben-Gvir 2. júna.

“Ak premiér Benjamin Netanjahu bude naďalej viesť túto dohodu, rozpustíme vládu,” pohrozil.

Tvrdiac, že Netanjahu mu zabránil v nahliadnutí do dohody, Ben-Gvir 3. júna vyhlásil:

Teda’opakujem svoje slová a hovorím premiérovi: Ak podpíšete sľubnú dohodu, ktorá ukončí vojnu bez pádu Hamasu, Otzma Jehudit rozpustí vládu.

Počas víkendu minister pre židovskú diaspóru Amichai Chickli odmietol dohodu otvorene, keď povedal “žiadna kapitulácia, ani pred americkým tlakom, ani pred ničím.”

Chickli v rozhovore pre sionistickú skupinu v New Yorku povedal:

Nemáme’inú možnosť, ako pokračovať vo vojne a vyhladiť Hamas, a neexistuje možnosť prijať prímerie, kým je Hamas stále pri moci.

Medzi ďalšími faktormi, ktoré mimoriadne sťažujú mier, je v súčasnosti čoraz otvorenejšie priznávaná túžba sionistov úplne odstrániť všetkých Palestínčanov z Gazy, Západného brehu Jordánu a ďalších miest v regióne. Tým by sa naplnil ich dlhoročný cieľ vytvoriť veľký Izrael, ktorý by tvorili len Židia “od rieky až po more.”

Palestínska pôda v Gaze sa nelegálne predáva Židom v New Yorku a inde, sionistickí osadníci sú podporovaní v sťahovaní do Gazy a na ďalšie územia okupovaného Západného brehu, práva na obrovské zásoby ropy a plynu pri pobreží Gazy sú Izraelčanom ukradnuté.

Otvorene sa dokonca diskutuje o plánoch premeniť Gazu na sionistami kontrolovaný a obývaný typ Dubaja.

A či už sa na masaker detí v Gaze zabudne alebo nie, pravdepodobne sa zopakuje, pretože sa objavujú nepotvrdené správy, že izraelská vláda vojnu nezastaví.

Očakávajte ďalšie titulky obviňujúce Hamas.

Pomôžte kresťanom, ktorí utiekli z Gazy: LifeFunder