shutterstock_2264967977-scaled-e1691507747553-810x500.jpg

Biden dal Ukrajine zelenú na vystrelenie rakiet poskytnutých USA na ruské územie

15
Kultúra smrti
  • Kongres má zabrániť Bidenovej administratíve financovať vojny na Ukrajine a v Izraeli.
  • Bidenova administratíva dala Ukrajine súhlas na odpálenie rakiet na Rusko.
  • Rusko je hrdé na svoju armádu a je pripravené na geopolitickú izoláciu.
  • Eskalácia konfliktu na Ukrajine môže viesť k globálnemu konfliktu, varuje maďarský premiér.

Povedzte Kongresu, aby zabránil Bidenovej administratíve financovať vojny na Ukrajine a v Izraeli

Podľa Politico a New York Times dala Bidenova administratíva Ukrajine súhlas na odpálenie rakiet poskytnutých USA na Rusko. Ide o výraznú eskaláciu angažovanosti NATO, ktorej cieľom je pravdepodobne vyprovokovať Rusko k útoku na alternatívne ciele. Ľudia na Ukrajine, ktorí sú zodpovední za použitie týchto zbraní poskytnutých USA, pravdepodobne nie sú Ukrajinci.

CTH je v neobyčajne výhodnej pozícii na analýzu toho, ako Rusko reaguje na tento posun v pozícii USA. Morálka vo vnútri Ruska je medzi obyvateľstvom vo vojenskom veku veľmi vysoká. Náborové snahy ruskej vlády sa zdajú byť početné a veľmi účinné.

V okolí výcvikových zariadení sú veľmi dobre viditeľné tisíce novoprijatých vojakov. Nie je tu badateľné žiadne zjavné napätie. Celkovo sa zdá, že Rusko je na svoju armádu veľmi hrdé a jej podpora sa považuje za vec cti a hrdosti.

Z Politico:

Bidenova administratíva v tichosti udelila Ukrajine povolenie na úder vo vnútri Ruska – výlučne v blízkosti oblasti Charkova – s použitím americko-poskytnutých zbraní, uviedli vo štvrtok dvaja americkí predstavitelia a dvaja ďalší ľudia oboznámení s týmto krokom, čo je významný zvrat, ktorý pomôže Ukrajine lepšie brániť jej druhé najväčšie mesto.

‘Prezident nedávno nariadil svojmu tímu, aby zabezpečil, že Ukrajina bude môcť použiť americké zbrane na účely protiúderu v Charkove, aby Ukrajina mohla vrátiť úder ruským silám, ktoré na ňu útočia alebo sa na ňu pripravujú,’ uviedol jeden z amerických predstaviteľov a dodal, že politika nepovolenia diaľkových úderov na území Ruska ‘sa nezmenila.’

… V skutočnosti môže teraz Ukrajina použiť Američanmi poskytnuté zbrane, ako sú rakety a raketomety, na zostrelenie vypustených ruských rakiet smerujúcich na Charkov, na vojská sústreďujúce sa tesne za ruskou hranicou neďaleko mesta alebo na ruské bombardéry vypúšťajúce bomby smerom na ukrajinské územie. Úradník však uviedol, že Ukrajina nemôže tieto zbrane použiť na zasiahnutie civilnej infraštruktúry alebo na odpálenie rakiet dlhého doletu, ako je armádny taktický raketový systém, na zasiahnutie vojenských cieľov hlboko v Rusku.

Je to ohromujúci posun, o ktorom administratíva pôvodne tvrdila, že vystupňuje vojnu priamejším zapojením USA do boja. Ale zhoršujúce sa podmienky pre Ukrajinu na bojisku – konkrétne postup Ruska’a zlepšenie pozície v Charkove – viedli prezidenta k zmene názoru.

Čítajte: Ako izraelská’doktrína ‘preemption’ podnecuje nekonečný konflikt na Blízkom východe

Z celkovej atmosféry medzi vládnymi predstaviteľmi sa dá vyčítať, že Rusko sa so svojím vojenským prístupom k predchádzajúcim zásahom NATO alebo provokáciám zo strany USA nehrá.USA. Je cítiť, že Rusko je v tom dlhodobo a ich štrukturálne zmeny v dôsledku sankčného režimu nie sú dočasné. Rusi sú celkovo tvrdí a odolní voči realite, ktorá je taká, aká je, a nie taká, akú by si ju priali mať.

Rusko je zrejme úplne pripravené finančne, sociologicky a ekonomicky zostať odpojené od “Západu.” Ázia a India vypĺňajú ekonomickú prázdnotu, ktorá vznikla v dôsledku západných sankcií. Uprostred bežného života sa zdá, že všeobecné ruské nálady sa zmierili s geopolitickou izoláciou.

V posledných týždňoch sa zdalo, že snaha o ďalší konflikt s Ruskom sa zmenšuje; tento priamy krok Bidena a ministerstva zahraničných vecí však stavia USA (NATO) do agresívnejšej pozície.

Maďarský premiér Viktor Orbán odporuje eskalácii zo strany NATO:

V piatkovom rozhovore pre štátny rozhlas Orbán povedal, že postoj francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, ktorý nevylučuje vyslanie vojsk na Ukrajinu, ako aj návrh NATO, ktorý by Kyjevu umožnil zasiahnuť vojenské základne na území Ruska sofistikovanými zbraňami dlhého doletu poskytnutými západnými partnermi, predstavuje riziko eskalácie vojny na Ukrajine do globálneho konfliktu.

‘Vojna je netvor, ktorý je neustále hladný, treba ho kŕmiť a treba ho kŕmiť peniazmi. A ja vidím, že Američania a demokratická vláda Spojených štátov a lídri Európskej únie sú pripravení ju kŕmiť,’ povedal.

Pretlačené so súhlasom konzervatívneho Treehouse.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli