Untitled-21-810x500.png

Nová správa odhaľuje miliardárske financovanie klimatického alarmismu v mainstreamových médiách

20
Neutral
  • Globálny program financovaný zelenými miliardármi propaguje klimatický katastrofizmus a Net Zero.
  • Novinári sú ovplyvňovaní financovaním, ktoré určuje obsah správ o klíme.
  • Mediálne organizácie sú financované nadáciami miliardárov s politickými cieľmi.
  • Kritika nedostatku objektivity v klimatickej žurnalistike a financovaní zelených operácií.

Masívny globálny program zameraný na prevažne mainstreamové médiá, ktorý zahŕňa klimatický katastrofizmus a propagáciu Net Zero, je podrobne opísaný v nedávno zverejnenej správe zelenými miliardármi financovanej organizácie Internews’Earth Journalism Network (EJN).

Práca je šokujúcim pohľadom na korupciu nezávislej investigatívnej žurnalistiky. Na jednom mieste správa konštatuje “znepokojujúci trend medzi novinármi v niektorých krajinách, ktorí sa stále snažia ‘o vyváženosť’ svojich správ o klimatických zmenách.”Správa jasne ukazuje, že zelení miliardári rozhodujú o väčšine záberov pri propagácii príbehov o klimatickom kolapse inšpirovanom sieťou Net Zero. Konštatuje sa, že môžu financovať novinárov “aby pokrývali príbehy v konkrétnej tematickej oblasti, ktorú určujú záujmy a ciele financovateľov.”

ČÍTAJTE: Šéf OSN prirovnáva ľudí, ktorí prispievajú k ‘zmene klímy’, k meteoritu, ktorý údajne vyhubil dinosaury

Za posledných 20 rokov sa do medzier vo financovaní, ktoré vznikli v dôsledku klesajúceho nákladu a predaja reklamy v mainstreamových médiách, pustili nadácie miliardárov s efektívnym zdaňovaním. EJN konštatuje, že novinári “v drvivej väčšine súhlasili” s tým, že podpora od externých finančných organizácií je “nevyhnutná” na umožnenie ich spravodajstva o klíme a životnom prostredí. O členstvo v EJN sa môže uchádzať každý novinár a “hlavnou výhodou” je vraj prístup ku grantom na financovanie príbehov a “možnostiam školenia.” Operácia tvrdí, že má viac ako 25 000 členov v 200 krajinách.

Súpis sponzorov EJN je dlhý a zahŕňa mnoho známych podporovateľov práce zameranej na šírenie strachu z klímy. Patrí sem Európska klimatická nadácia, ktorú výrazne podporuje Michael Bloomberg a platca Extinction Rebellion sir Christopher Hohn. Medzi ďalších podporovateľov patria Tides, Gulbenkian, Oak, Packard, Climate Justice Resilience, MacArthur a Rockefeller. Z peňazí daňových poplatníkov pomáhajú politické a vládne organizácie vrátane Organizácie Spojených národov a britského ministerstva zahraničných vecí.

Správa EJN vraj poskytuje nové, skutočne globálne porovnanie súčasného stavu klimatickej a environmentálnej žurnalistiky. Nešťastne sa zdá, že je to pravda. Ako sme sa presvedčili v mnohých predchádzajúcich vydaniach časopisu  Daily Sceptic, len veľmi málo “zelených operácií zdola” môže prežiť bez financovania elitnými miliardármi. To isté platí aj o mediálnom pokrytí. Veľká časť globálneho spravodajstva o klimatických katastrofách by bez tohto dôležitého vonkajšieho záchranného lana neexistovala. Je zrejmé, že peňažné príspevky majú jasný politický cieľ, a to elitou nariadenú globálnu kolektivizáciu Net Zero, ktorú uľahčuje rast nadnárodných organizácií.

Zároveň správa poukazuje na zrejmú skutočnosť, že klimatickí a environmentálni novinári sú už dlho kritizovaní za nedostatok objektivity. Avšak “literatúra” vraj naznačuje, že žurnalistika ako celok “sa v digitálnom prostredí vzďaľuje od objektivity ako profesionálnej praxe.” Niektorí výskumníci vraj poukazujú na potrebu uvažovať “nad žurnalistikou” a formulovať širšiu definíciu.

Možno namietať, že ak ste platení za to, aby ste boli pudlom, ste už “nad žurnalistikou.” Ako raz napísal 1984 autor George Orwell: “Žurnalistika je tlačiť to, čo niekto iný nechce, aby sa tlačilo; všetko ostatné je public relations.”

Čítajte: Trudeau’s ministerstvom životného prostredia priznáva, že daň z uhlíka znížila emisie len o 1 %

Ale zdá sa, že istý klimatický skepticizmus napriek všetkému úsiliu o financovanie pretrváva. Vedecký názor, že ľudia riadia klimatický termostat spaľovaním uhľovodíkov, spochybňujú niektoré z najlepších vedeckých mozgov na svete. Falošné čísla, pseudovedecké atribúty počasia a obrovské bagatelizovanie úlohy prirodzených výkyvov nepresvedčia každého.

Podľa EJN to znamená, že v mnohých krajinách sú médiá divákom podsúvané informácie o tom, že príčiny klimatických zmien nie sú jasné. Určite by sa dalo povedať, že príčiny klimatických zmien nie sú jasné ani veriacim v proces vedeckých objavov, ako je napríklad nositeľ Nobelovej ceny za fyziku za rok 2022 Dr. John Clauser. Nedávno povedal, že súvislosť medzi teplotou a oxidom uhličitým je “kravina.” alebo významný emeritný profesor Princetonu William Happer, ktorý na otázku, či si má vybrať medzi “klimatickým podvodom” alebo “hoaxom,” povedal, že uprednostňuje “podvod,” ale môže žiť s “hoaxom.”

Pre miliardármi financovanú EJN je to “veľmi problematické,” keďže široké verejné pochopenie príčin a dopadov klimatických zmien “je tak naliehavo potrebné na podporu klimatických opatrení v celosvetovom meradle.”

Ale aj v tomto prípade sa v správe objavili znepokojujúce dôkazy o tom, že niektorí súdruhovia nie sú úplne stotožnení so želaniami Veľkého klimatického brata a “ustálenou” vedou presadzovanou Ministerstvom pravdy. Občanom sa pripomína, že v čase veľkej pandémie COVID-19 sa “médiá v mnohých krajinách jasne stotožnili s vládnymi postojmi k vakcinačným mandátom a príkazom na uzavretie – často pod jednotiacou frázou ‘sme v tom všetci spolu.’” Na základe tohto príkladu sa navrhuje, aby novinári menej váhali pri presadzovaní klimatického posolstva v “záujme verejnosti.”

Vzhľadom na to, že redakcie na celom svete sú plné novinárov, ktorí sa snažia zakryť svoju maniakálnu podporu nosenia látkových masiek, nedôveryhodného počítačového modelovania, dlhoročného sociálneho dištancovania a zatvárania škôl, netestovaných a nových liekov, ekonomiku ničiacich výluk a ochromujúceho verejného dlhu, mohli by existovať určité obavy, že ďalšia vedecká kampaň by nakoniec mohla viesť k väčšej plazivej verejnej zodpovednosti, smiešnemu pohŕdaniu a zníženiu dôveryhodnosti.

Prevzaté so súhlasom z The Daily Sceptic.