Untitled-23-810x500.png

Financovanie neonacistického práporu Azov zo strany USA zámerne podkopáva mierové úsilie na Ukrajine

17
Kultúra smrti
  • USA financujú neonacistický prápor Azov od roku 2015.
  • Bidenova administratíva zrušila zákaz financovania Azovu.
  • Ukrajina je závislá od finančnej podpory USA.
  • Oligarchovia vytvorili 30 súkromných armád na Ukrajine.

Poznámka redaktora: Nasledujúci článok je prvou časťou dvojdielneho seriálu o vplyve USA na Ukrajine a ich vzťahu k neonacistickému práporu Azov.

Zpráva o tom, že Bidenova administratíva zrušila zákaz financovania neonacistického práporu Azov, je pre režim, ktorý mení názvy a definície tak, ako sa mu to hodí, obyčajnou záležitosťou.

Táto správa by nemala byť žiadnym prekvapením.

Vzdor zjavnému obratu sa zdá, že USA cvičia Azov – a jemu podobné prápory – už od roku 2015.

Keď sa správy o tom dostali do USA prostredníctvom Daily Beast, bol v júli 2015 rýchlo prijatý pozmeňujúci návrh, ktorý “[p]rokazuje, aby sa finančné prostriedky poskytnuté na základe tohto zákona použili na poskytovanie zbraní, výcviku alebo inej pomoci práporu Azov.”

Pozmeňovací návrh bol prijatý k návrhu zákona navrhujúceho financovanie Ukrajiny, k zákonu z 19. mája 2015 Department of Defense Appropriations Act (HR 5293).

V januári 2016 bol však tento zákaz zrušený. Ako uviedol The Nation reportoval:

Na nátlak Pentagónu Kongres zbavil zákon o výdavkoch dodatku, ktorý zabraňoval tomu, aby sa finančné prostriedky dostali do rúk ukrajinských neofašistických skupín.

V roku 2018 Kongres opäť stanovil, že peniaze na pomoc USA sa nemôžu použiť na podporu Azova. Ako vtedy informoval The Hill o návrhu zákona o výdavkoch:

… 1 dolár.3 bilióna eur, ktorý bol minulý týždeň podpísaný ako súhrnný zákon o výdavkoch, stanovuje, že ‘žiadne z finančných prostriedkov sprístupnených týmto zákonom sa nesmú použiť na poskytovanie zbraní, výcviku alebo inej pomoci práporu Azov.’

Tento posledný “zákaz” Bidenova administratíva teraz “potichu upustila” – po vytrvalom lobovaní zo strany ministerstva obrany. Avšak vzhľadom na viac ako 70-ročnú históriu, keď USA podporovali ukrajinských nacionalistov vo vojne proti Rusku, by to nemalo byť prekvapením.

História v procese

Od začiatku tejto vojny sa história vymazávala, ignorovala alebo jednoducho prepisovala. Dokonca ani to, že začiatok vojny bol v roku 2014 a nie 2022, nie je všeobecne známe. Nie sú známe ani okolnosti, ktoré k nej viedli.

To je normálne počas vojen a po nich. A tak je normálne aj to, že zjavne neonacistický prápor – predtým jedna z desiatok súkromných armád riadených oligarchami – v skutočnosti nie je neonacistickým práporom.

Je to súčasť širšieho procesu prechodu našej reality do postpríčetnej politiky, kde zjavné je falošné, skaza je akousi záchranou a všetko zlé je v skutočnosti dobré pre vás.

Prechod reality

Dedička hotelov Hyatt Penny Pritzkerová bola 10. júna oznámená ako osobitná zástupkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí’pre hospodársku obnovu Ukrajiny’. Pritzkerovci sú známi najmä tým, že agresívne podporujú kult transgenderu, pričom jeden z rodiny sa sám “transformoval” a druhý – ako guvernér štátu Illinois– ako prvý podporil to, čo investigatívna Jennifer Bilek nazýva “Syntetické pohlavné identity” v amerických školách.

Tak ako Pritzkerovci pracujú na “transformácii” vašich detí za účelom zisku, tak sa ministerstvo zahraničných vecí snaží označiť svoju politiku za rozumnú a zdravú – keď speňažuje organizovanú biedu.

Ukrajina nemá fungujúcu ekonomiku bez masívnej a pokračujúcej finančnej podpory USA. Stratila svoju priemyselnú základňu a väčšinu svojho pobrežia. Prišla o veľkú časť poľnohospodárskej pôdy. USA priamo odmietli ponuku na vyjednávanie o mieri, ktorú tento mesiac predložilo Rusko, a namiesto toho uprednostňujú pokračovanie vo vojne prostredníctvom zástupcov, ako je prápor Azov a im podobné.

Všetky tieto “neonacistické” prápory majú zvláštny pôvod. Podobne ako “transgender” priemysel v USA, všetky boli podporované miliardármi. Keď o nich západné médiá v roku 2014 prvýkrát informovali, právom ich považovali za hrozbu pre samotnú ukrajinskú vládu, ako aj za “najväčšiu zbraň Ukrajiny’

Také preto, lebo neboli pod kontrolou ukrajinského štátu. Boli jednou z mnohých súkromných armád riadených oligarchami. Dôsledne sa stavali proti mieru a boli ostro protirusky naladení, ich partnerstvo s ministerstvom zahraničných vecí Antonyho Blinkena a Victorie Nulandovej spôsobilo, že ich moc zatienila moc ich bývalého prezidenta – herca Volodymyra Zelenského. Už desať rokov sú považovaní za hrozbu pre ukrajinskú štátnu moc.

Založenie súkromných armád oligarchov’

Battalion Azov bol založený v roku 2014 za peniaze a s podporou Igora Kolomojského. Na Wikipédii je opísaný ako “izraelský Cyperčan narodený na Ukrajine”. Sám sa identifikuje ako Ukrajinec. Žije v Tel Avive. V roku 2019 ho FBI vyšetrovala pre finančné trestné činy. Kolomojskij mal tiež vlastnú súkromnú armádu ­– “Batalión Dnipro.”

Kolomojskij túto armádu použil na to, aby v marci 2015 počas “nočného nájazdu”, o ktorom informovala agentúra Reuters, vtrhol do kyjevského sídla ukrajinskej plynárenskej spoločnosti UkrTransNafta.

Pokúšal sa prevziať kontrolu nad spoločnosťou, ktorú mu podľa jeho slov “ukradla” vláda. Môžete ho vidieť, ako vychádza z budovy a nadáva novinárom hneď po tom, ako jeho jednotky obsadili budovu, tu:

Kolomojskyj vlastní televíznu stanicu, ktorá vysielala Zelenského’televízny seriál “Sluha ľudu” V tomto seriáli Zelenskyj hrá niktoša, ktorý sa stane prezidentom Ukrajiny.

V tretej sérii seriálu “Sluha ľudu” Zelenskyj vyhrá voľby. Zelenskyj zároveň vyhral aj skutočné voľby. Názov jeho strany je “Sluha ľudu”

Zelenskij – ktorý sa vždy nazýval Vladimir Zelenskij a od narodenia hovoril po rusky – je človek, ktorý sa teraz identifikuje ako prezident Ukrajiny. Úspešne prešiel od človeka, ktorý sa verejne vydáva za prezidenta, a na oslavu tohto očividného faktu teraz všetci liberálni lídri rešpektujú jeho zámená, nazývajú ho “Volodymyr Zelenskyj” a nikdy nevyslovujú jeho “mŕtve meno.”

Bývalý prezident Ukrajiny Petro Porošenko označil Zelenského za “Kolomojského bábku.”

V júni 2023 investigatívny novinár George Webb informoval, že Kolomojskij vlastní budovu FBI v Clevelande v štáte Ohio a prenajíma im ju.

Ako sa židovský “podnikateľ” s väzbami na FBI dostane k vlastníctvu súkromnej neonacistickej armády? Nie je jediný.

30 súkromných ‘nacistických’ armád na Ukrajine

Tento príbeh od agentúry Reuters z roku 2015 dokumentuje, ako oligarchovia na Ukrajine vytvorili 30 súkromných armád na obranu vlastných obchodných záujmov pred štátnou kontrolou. Pôvodný odkaz je už záhadne mŕtvy, ale stále si môžete prečítať o tom, ako Kolomojskij podporoval aj ďalší batalión – Aidar – ktorý bol obvinený z vojnových zločinov proti “civilistom, ktorých mali chrániť.”

Aj keď všetky prešli pod právomoc armády alebo Národnej gardy, postmajdanovská vláda má stále problémy s ich kontrolou.

Jednou z požiadaviek americko-americkej dohody z roku 2014podporovaného puču známeho ako Majdan bolo potlačiť túto moc:

Keď protestujúci na Majdane zvrhli bývalého prezidenta Viktora Janukovyča [v roku 2014], požadovali, aby nová vláda potlačila zneužívanie moci oligarchami’.

Miesto toho sa mnohí stali ešte mocnejšími: Kyjev napríklad odovzdal Kolomojskému a banskému magnátovi Serhijovi Tarutovi posty gubernátorov v dôležitých východných oblastiach Ukrajiny.

Židovskí nacisti?

Ako sa židovská identita majiteľov týchto bataliónov – a samotného ukrajinského exprezidenta – zhoduje s oslavou nacizmu?

V správe v Times of Israel vysvetľoval to v marci 2022. Sú to protiruskí nacisti, nie protižidovskí nacisti.

Židovský “politický konzultant” Konstantin Batožský opísal svoju skúsenosť s prácou s Azovom v rokoch 2014-15:

‘Boli to futbaloví chuligáni a chceli pozornosť, takže áno, bol som šokovaný, keď som videl chlapcov s tetovaním so svastikou,’ povedal o členoch Azova, ktorých spoznal. ‘Ale celý čas som sa s nimi rozprával o tom, že sú Židia, a nemali nič negatívne na srdci. Nemali žiadnu protižidovskú ideológiu.’

Na podporu tohto tvrdenia sa uvádza druhý zdroj. “Daniel Kovžun, Žid z Kyjeva, ktorý počas vojny v Donecku viedol logistiku pre polovojenské jednotky, opísal podobnú skúsenosť.”

“V Azove boli ortodoxní Židia,” povedal. “Viem to, pretože som tam bol na bojovej línii. Nikoho nezaujímalo, kto je Žid, starali sme sa o to, aby sme udržali našu krajinu pohromade.”

Obaja muži tvrdili, že Rusi boli antisemiti.

Zelenskij’budúcnosť Ukrajiny a ‘veľký Izrael’

V apríli 2022 Zelenskij oznámil svoju víziu budúcnosti Ukrajiny’. povedal v denníku Jerusalem Post: “Určite sa staneme ‘veľkým Izraelom’ s vlastnou tvárou.”

Takýto prechod plánuje pre Ukrajinu.

Inštitút pre výskum židovskej politiky uvádza, že na Ukrajine žije 40 000 Židov v predvojnovom počte 40 miliónov obyvateľov. Napriek tomu je vzorom budúcnosti Ukrajiny’štát Izrael, ktorý je v súčasnosti obviňovaný z masového hladovania a vojnových zločinov. Rovnako ako súkromné armády oligarchov, ktoré sú teraz súčasťou pravidelnej ukrajinskej armády.

Ako píše agentúra Reuters reportoval v roku 2015: “… súkromné prápory podľa [správy] Amnesty vyhladovali civilistov ako formu vojny, čím zabránili konvojom s humanitárnou pomocou dostať sa do oblastí kontrolovaných separatistami na východe Ukrajiny.”

Zelensky’si predstavuje Ukrajinu ako “veľký Izrael”, teda ako krajinu v permanentnej bezpečnostnej núdzi, ktorú riadia vojnoví zločinci.

Túto víziu zverejnila Atlantická rada, ktorú v roku 1961 založilo americké ministerstvo zahraničných vecí s cieľom posilniť vplyv USA v Európe.

Aj keď je financovaná americkými daňovými poplatníkmi, dostáva aj štedré dary od Rockefellerovej nadácie, Schwabovho fondu Klausa Schwaba’s, spoločnosti Google a Goldman Sachs.

Prechod Ukrajiny z národa do trvalého výnimočného stavu podporujú miliardári s vlastnou agendou.

Zelenskij’sľubuje mier v roku 2019

Zelenskij bol zvolený k moci s prísľubom mieru. Vo svojom inauguračnom prejave pred Radou – parlamentom Ukrajiny – sľúbil prímerie v Donbase a rokovania s Rusmi v máji 2019.

“Našou prvou úlohou je však prímerie v Donbase. Často sa ma pýtajú: ‘Akú cenu ste ochotní zaplatiť za prímerie?"’Je to’zvláštna otázka. Akú cenu ste ochotní zaplatiť za životy svojich blízkych? Môžem vás ubezpečiť, že som’pripravený zaplatiť akúkoľvek cenu, aby sme zastavili smrť našich hrdinov.”

Požiadal o vrátenie Krymu, pretože je majetkom Ukrajiny. Krym daroval Ukrajine v roku 1954 sovietsky vodca Nikita Chruščov.

Desaťsedem percent Krymčanov hovorí po rusky a 75 percent uviedlo, že sú Rusmi – nie Ukrajincami – v prieskume z roku 2015 správy portálu E-International Relations, ktorý sám seba opisuje ako “poprednú svetovú’webovú stránku o medzinárodných vzťahoch.”