musk-1-810x500.jpg

Elon Musk kritizuje Los Angeles Times za spochybňovanie "morálky" mať deti

14
Kultúra života

Technologický magnát Elon Musk, ktorý je zástancom slobody prejavu, odsúdil noviny Los Angeles Times za to, že hanobia rodičov za to, že majú deti.

V príspevku zo 14. septembra na X, predtým známom ako Twitter, Elon Musk odsúdil denník Los Angeles Times za to, že ponižuje tých, ktorí chcú priviesť na svet deti kvôli tvrdeniu, že to môže zvýšiť “klimatické zmeny.

“Extinctionisti chcú holokaust pre celé ľudstvo,” vyhlásil Musk.

Príspevok bol reakciou na článok z 11. septembra v Los Angeles Times s názvom “It’s almost shameable to want to have children.”

Článok, ktorého autorom je profesor “rodových a sexuálnych štúdií,” spochybňuje morálnosť mať deti vzhľadom na súčasnú politickú a “klimatickú” situáciu.

“Americká spoločnosť sa cíti byť sociálne a politicky polarizovaná viac než kedykoľvek predtým. Je správne priviesť do toho ďalšieho človeka?" ”kladie si otázku a naznačuje, že by bolo lepšie neexistovať, než žiť v spoločnosti so sociálnym napätím. 

Čítajte: Nobel Prize-winner denunces alarmist climate predictions: ‘I don’t believe there is a climate crisis’

Autorka urobila rozhovor so siedmimi mladými ľuďmi, ktorí podľa nej “majú viac vedomostí o klimatických zmenách než väčšina ľudí.”Zo siedmich päť nechcelo mať biologické deti, zatiaľ čo dvaja, ktorí si neboli istí, zápasili “s tým, či je’morálne v poriadku mať deti.”

“V súvislosti s klimatickými zmenami sme my”hnacou silou toho, že sa veci rozpadajú, ale potom aj planéta”urobí to, čo urobí planéta”… Takže … je to takmer pocit, akoby sa človek hanbil chcieť mať deti,” povedal jeden z nich.

Článok’s posolstvom proti životu je medzi ľavičiarmi čoraz bežnejší a odráža plány vyhlásené Svetovým ekonomickým fórom na radikálne zníženie svetovej’populácie.

Kým niektorí klimatickí aktivisti presadzujú myšlienku, že svetovú’populáciu treba obmedziť, aby sa udržali existujúci ľudia, mnohé štúdie toto tvrdenie vyvracajú, rovnako ako tvrdenia, že Zem môže pojať len 8 miliárd ľudí alebo menej. 

Musk je dlhodobým zástancom vyššej pôrodnosti, upozorňuje, že “kolabujúca pôrodnosť je zďaleka najväčším nebezpečenstvom, ktoré civilizácii hrozí.”

V roku 2022 Elon Musk, upozornil, že v Amerike’je úhrnná miera pôrodnosti už približne polstoročie pod úrovňou reprodukcie.

Augustová správa uvádza, že miera pôrodnosti v USA dosiahla historické minimum v roku 2023, pričom menej Američanov má deti ako kedykoľvek predtým, čo je trend, ktorý&nbspa href="https://www.lifesitenews.com/opinion/americas-low-birth-rate-could-lead-to-economic-and-societal-collapse/">varujeodborníkov, že by mohol viesť k spoločenskému kolapsu.