NEWS-810x500-Story-1-Sept-18-2024-810x500.jpg

Spoločnosť vyrábajúca falošné mäso dostala od Pentagónu 1,48 milióna dolárov

5
Neutral

Spoločnosť, ktorá vyrába falošné mäso, získala takmer 1,5 milióna dolárov od Biden-Harrisovho ministerstva obrany.

“Spoločnosť Better Meat Company so sídlom vo West Sacramente v Kalifornii získala 1,48 milióna dolárov na plánovanie zariadenia na bioprodukciu mykoproteínových zložiek, ktoré sú trvanlivé, majú vysoký obsah bielkovín a vlákniny a môžu sa dehydrovať,” oznámil Pentagón.

Augustový grant prišiel len mesiac po tom, čo Pentagón oznámil, že už nebude skúmať spôsoby kŕmenia vojakov “laboratórne vypestovaným mäsom” po ohlasoch v médiách a zo strany hovädzieho priemyslu.

Hovorca Pentagónu zopakoval časť správy vo vyhlásení pre The Daily Wire a uviedol, že výrobok sa nebude používať v jedlách pripravených na konzumáciu (MRE), trvanlivom potravinovom balíku, ktorý dostávajú vojaci.

“Investujeme do zdrojov bielkovín, ako je cícer a tofu. Ministerstvo nefinancuje výskum ‘laboratórne vypestovaného’ alebo ‘falošného mäsa’ – ani neplánuje zaradiť takéto náhrady bielkovín do MREs’ pre príslušníkov služby,” hovorca povedal The Daily Wire pre článok zo začiatku tohto týždňa.

Však existuje spojitosť medzi “mykoproteínom” a falošným mäsom. The Daily Wire uviedol:

Grant však bude financovať “zariadenie na výrobu mykoproteínových zložiek,” presne tej istej zložky, ktorá sa používa na výrobu falošného mäsa. The Daily Wire požiadal ministerstvo obrany, či tieto zariadenia bude spoločnosť Better Meat Company využívať na výrobu falošného mäsa počas trvania grantu alebo po jeho skončení, ale odpoveď nedostal.

Tlak na “alternatívne proteíny”má pomôcť krajinám dosiahnuť radikálne environmentalistické ciele Parížskej dohody”.

Vedci z Univerzity Južnej Kalifornie v auguste tohto roku vydali aj dokument, v ktorom podrobne opisujú spôsoby, ako povzbudiť ľudí, aby jedli menej červeného mäsa, a testujú účinnosť pojmov ako “klimatická zmena” a “klimatická spravodlivosť.”

Ako vtedy uviedol portál LifeSiteNews reportoval:

Publikácia nakoniec zistila, že ochota jesť menej červeného mäsa klesla podľa straníckych názorov, pričom demokrati si ochotnejšie odopreli túto výživnú potravinu, ktorá je plná vitamínov a bielkovín, ktoré napomáhajú rastu svalov. Na druhej strane republikáni často nereagovali na zmeny v terminológii.

V závere dokumentu sa uvádza, že “komunikácia o klimatických zmenách preto možno bude musieť ísť nad rámec terminológie.” Odporúča sa, aby “medzi účinné komunikačné stratégie patrilo používanie presvedčivého každodenného jazyka, prezentovanie jasných grafov, zdôrazňovanie spoločenských noriem a stanovenie činností priaznivých pre klímu ako štandardných.”

Vedci uviedli, že “konzervatívni hovorcovia” by mohli byť najatí, aby republikánov dotlačili k prijatiu “programu klimatických zmien”.

Niektoré štáty zároveň začali bojovať proti prenikaniu laboratórne vypestovaného mäsa do obchodov s potravinami a na kuchynské stoly.

Gubernátor štátu Florida Ron DeSantis podpísal v máji tohto roku zákon, ktorý zakazuje predaj laboratórne vypestovaného mäsa v štáte Florida. V súčasnosti sa proti nemu pochybuje na súde.

“Zatiaľ čo Svetové ekonomické fórum vyzýva svet, aby sa zriekol konzumácie mäsa, Florida zvyšuje produkciu mäsa a vyzýva obyvateľov, aby naďalej konzumovali a vychutnávali si 100 % pravé floridské hovädzie mäso,” uvádza sa vtedy v tlačovej správe.

Gov. DeSantis uviedol, že slnečný štát “bojuje proti plánu globálnej elity’prinútiť svet jesť mäso vypestované v Petriho miske alebo chrobáky, aby dosiahol svoje autoritárske ciele.”

“Naša administratíva sa bude naďalej zameriavať na investície do našich miestnych farmárov a chovateľov a zachránime naše hovädzie mäso.”