Screen-Shot-2024-09-16-at-11.19.55-AM-810x500.png

Ryan Routh, potenciálny atentátnik na Trumpa, údajne ponúkol 150-tisíc dolárov tomu, kto neúspešný pokus dokončí

9
Kultúra smrti

Ryan Wesley Routh, ktorý bol obvinený z pokusu o atentát na prezidenta Donalda Trumpa po tom, ako naňho namieril zbraň na golfovom ihrisku Trump’s country club, napísal niekoľko mesiacov pred incidentom list, v ktorom sa ospravedlnil za “neúspešný” pokus o atentát na Trumpa a ponúkol 150 000 dolárov “tomu, kto dokáže dokončiť túto prácu.”

“Drahý svet, bol to pokus o atentát na Donalda Trumpa, ale je mi veľmi ľúto, že som vás zlyhal. Snažil som sa zo všetkých síl a dal som do toho všetko, čo som mohol. Teraz je na vás, aby ste dokončili túto prácu; a ja ponúknem 150 000 dolárov tomu, kto ju dokáže dokončiť,”Routh napísal v liste, ktorý poslal nemenovanému svedkovi 58-ročného”trestného stíhania.

18. septembra, niekoľko dní po incidente z 15. septembra, ktorého terčom bol Trump, sa na orgány činné v trestnom konaní obrátil svedok, ktorý uviedol, že Routh “niekoľko mesiacov predtým vyložil krabicu v jeho bydlisku.”Po tom, ako sa svedok dozvedel o “pokuse” o útok na Trumpa, otvoril škatuľu a objavil v nej “muníciu, kovovú rúru, rôzny stavebný materiál, náradie, štyri telefóny a rôzne listy.”

V liste, v ktorom sa ospravedlňuje za neúspešný pokus o atentát na Trumpa’Routh ďalej píše: “Všetci na celom svete od najmladších po najstarších vedia, že Trump nie je vhodný na nič, a už vôbec nie na funkciu prezidenta USA. Prezidenti USA musia minimálne stelesňovať morálnu podstatu, ktorou je Amerika, a musia byť láskaví, starostliví a nezištní a vždy sa musia zasadzovať za ľudskosť.”

Písomnosť použila Routhova’prokuratúra na obhajobu toho, aby počas súdneho konania naďalej zostal vo väzbe.

Bývalý stavebný robotník údajne prestrčil svoju pušku AK-47 cez plot v Trumpovom’country klube, namieril ju na prezidenta a potom utiekol, keď na neho tajná služba spustila paľbu.

Routh má za sebou rozsiahlu trestnú minulosť, ktorá zahŕňa aj odsúdenie v roku 2002 za držbu “zbrane hromadného ničenia” (“plne automatického samopalu,” podľa denníka Greensboro News & Record); ako aj priestupky a trestné činy vrátane trestného činu ublíženia na zdraví a nosenia skrytej zbrane a držby kradnutých vecí, podľa NPR.

V roku 2022 odcestoval na Ukrajinu, aby bojoval proti Rusku, a pokúsil sa naverbovať Američanov a bývalých vojakov z Afganistanu, aby urobili to isté. The New York Times urobil s Routhom rozhovor pre článok o zle vycvičených Američanoch, ktorí sa chceli zapojiť do boja proti Rusku, s názvom “Ukradnutá statočnosť:

“Ryan Routh, bývalý stavebný robotník z Greensboro v štáte New York, hľadá regrútov spomedzi afganských vojakov, ktorí utiekli pred Talibanom,”The Times reportedv roku 2023. “Pán Routh, ktorý vlani strávil niekoľko mesiacov na Ukrajine, povedal, že ich plánuje presunúť, v niektorých prípadoch nelegálne, z Pakistanu a Iránu na Ukrajinu. Povedal, že záujem prejavili desiatky ľudí.”

Plukovník Douglas Macgregor sa domnieva, že toto náborové úsilie dokazuje “prepojenie na CIA.”

​​“Človek musí dospieť k záveru, že takýchto náhod je málo,”poznamenal Macgregor, pričom upozornil na druhý pokus o atentát na Trumpa’v priebehu desiatich týždňov.

“V súvislosti s prvým pokusom je veľa nezodpovedaných otázok,”pokračoval Macgregor a dodal, že vnímanie vojny na Ukrajine dodala druhému strelcovi – Ryanovi Routhovi – mediálna operácia, ktorú účinne riadi “CIA.”

Routhove’väzby na Deep State nie sú len domnienky. Mike Benz, výkonný riaditeľ Foundation for Freedom Online a expert na tajné vládne kontrolné taktiky, má argumentoval, že “Ryan Routh slúžil ako back-channel ministerstva zahraničných vecí pre operáciu CIA ‘víza pre teroristov’ – na pomoc Pentagónu – pri pomoci bývalým bojovníkom ISIS vycestovať na Ukrajinu, aby bojovali v jej vojne.”