Untitled-36-810x500.png

Bývalá predsedníčka demokratov na Floride v tajnom videu podporuje potraty až do pôrodu

6
Kultúra smrti

The Daily Signal zverejnil tajné video na ktorom bývalá predsedníčka Demokratickej strany na Floride hovorí, že potraty by mali byť dostupné “až do konca” tehotenstva, pretože nenarodený človek “nie je osoba.”

Tajné video bolo nakrútené na Národnom konvente Demokratickej strany (DNC) v roku 2024 a dokazuje, že existujú politici, ktorí podporujú potraty až do narodenia, napriek tvrdeniam o opaku.

“Nikde v Amerike žena nedonosí tehotenstvo až do termínu a nepožiada o interrupciu - to sa nedeje,” tvrdila prezidentská kandidátka Kamala Harrisová počas debaty s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom.

Čítajte: Mike Pence’think tank dokazuje, že Kamala Harrisová klame o neskorých potratoch 

Demokratická delegátka Terrie Rizzo, predsedníčka Demokratickej strany okresu Palm Beach a bývalá líderka štátnej strany, povedala tajnému reportérovi, že podporuje potraty do 40. týždňa. Na otázku reportéra, či si myslí, že potraty by mali byť legálne “čo najneskoršie, ” Rizzo odpovedala: “Ach, áno.”

Aj keď Rizzová povedala, že “by na to boli podmienky,” chce, aby potraty boli legálne “až do konca …, pretože to’ešte nie je človek.”

Ak nikto nehľadá potraty až do pôrodu, prečo by potom niektorí podporovali myšlienku, aby sa povolili až do pôrodu? A prečo je v súčasnosti legálny bez akýchkoľvek obmedzení v deväť štátov plus Washington, D.C.?

Čítajte: ľavicová mníška bagatelizuje zlo potratov počas virtuálneho podujatia ‘Katolíci za Harrisa’

Naproti tomu dieťa pred narodením je plnohodnotným človekom od momentu oplodnenia, a preto je osoba ktorá si zaslúži byť chránená zákonom. Neexistuje rozdiel medzi biologickou ľudskosťou dieťaťa a jeho právnou subjektivitou.

V roku 2023 v liste Kongresu Live Action a ďalšie pro-life skupiny vysvetlili:

Všetci ľudia sú osoby. Neexistujú žiadne triedy podosobných ľudských bytostí. Samotná myšlienka ľudskej bytosti, ktorá je degradovaná do postavenia neosoby, je morálnym zverstvom. Od najranejšieho embryonálneho štádia až po samotný koniec života je každá ľudská bytosť osobou a nositeľom základnej dôstojnosti a neodňateľného práva na život.

Prevzaté so súhlasom Live Action.