Trump-vaccine-e1727124525362-810x500.jpeg

Trump obhajuje výsledky COVID, vyhýba sa otázke o neúčinnosti a škodlivosti vakcín

8
Kultúra smrti

Bývalý prezident a súčasný republikánsky kandidát na prezidenta Donald Trump v odpovedi na otázku o kontroverzných injekciách’ neúčinnosti a zjavných rizikách zopakoval svoje presvedčenie, že jeho postup v súvislosti s COVID-19 a urýchlené dodanie vakcín COVID je nedocenené, pričom ich konečnú analýzu ponechal na budúce štúdie.

Počas víkendu novinárka Sharyl Attkissonová zverejnila dlhý rozhovor s Trumpom v rámci svojej týždennej relácie “Plnou mierou”, ktorý sa týkal širokého spektra tém.

“Na Covide, často hovoríte na svojich mítingoch a tak ďalej, že nemáte“pocit, že by ste dostali dostatočný kredit na Covide,” povedala Attkissonová. “Ale podľa takmer každého hodnotenia CDC v prvej úlohe zlyhalo. A áno, vakcíny Covid boli vyvinuté v rekordne krátkom čase, ale ako teraz vieme, nezabránili infekcii, ochoreniu ani prenosu. A majú potenciálne veľmi vážne vedľajšie účinky. Myslíte si, že boli možno schválené príliš rýchlo a pri spätnom pohľade, na základe toho, čo teraz vieme, čo by ste urobili inak?"”

“No, myslím, že sa’robia štúdie o vakcínach, ktoré’zistíme. A to’sa ukáže tak či onak,”odpovedal Trump. “Ale naozaj som mal mandát na to, aby sa vakcíny urobili. A urobil som ich veľmi rýchlo a v rekordne krátkom čase. Demokrati to milujú. Viete, demokrati to milujú a republikáni nie. Je to’veľmi zaujímavé.”

“Mám priateľa, ktorý mi povedal, ‘prečo’nehovoríte o vakcíne, čo ste urobili s vakcínou,’” pokračoval, opakujúc častý refrén svojej odpovede COVID od odchodu z funkcie. “Je to demokrat, ale som si istý, že ma volil. Povedal, že to, čo ste urobili, bola tá najneuveriteľnejšia vec, akú kedy nejaký prezident urobil. Zachránili ste stovky miliónov životov na celom svete." ’A to bolo len nedávno, veľmi inteligentný človek. Povedal: ‘Nechápem, prečo o tom nehovoríte.’”

Po otázke, prečo spoločnosť Pfizer nezverejní “všetky druhy štatistík”, ktoré majú o svojej injekcii mRNA COVID a “nech sa to ľudia dozvedia,” Trump povedal, že “demokrati by si to radi nárokovali” a vyjadril ľútosť, že “republikáni si to nechcú nárokovať.”

“Hovorím to z hľadiska celkového, myslím si, že som odviedol úžasnú prácu s Covidom. Nikdy som za to nedostal uznanie,”pokračoval Trump. “Nezabudnite, že za Bidena-Harrisa zomrelo viac ľudí ako za Trumpa. A mali to oveľa jednoduchšie, pretože keď to sem prišlo, nikto nevedel, čo to je. Prišlo to z wuhanských laboratórií, čo som vždy hovoril. Ale nikto naozaj nevedel, čo to je, odkiaľ to pochádza.”

“Vzal som katastrofu, ktorá prišla na naše pobrežie,” trval na svojom. “Ten prach priletel z Číny a my sme začali vyrábať veci ako ventilátory. Dodávali sme ventilátory celému svetu. V priebehu siedmich mesiacov sme prevzali automobilové továrne a začali sme vyrábať ventilátory a automobilové továrne. Robili sme plášte, náklady, viete, všetky rôzne veci, všetky pogumované výrobky, masky, všetko, všetko. A tiež sme museli ísť, lebo naše, viete, keď som to prevzal, skrine boli prázdne. Nemali sme nič. Mali sme, mali sme mať, ale nemali sme nič. A aby som bol spravodlivý voči predchádzajúcim prezidentom, dôvodom je, že nikto si naozaj nemyslel, že pandémia v tomto svete, v tomto veku je možná. Viete, spomínate si na rok 1917, keď sme mali veľkú pandémiu, o ktorej sa hovorí. Hovorí sa, že zomrelo sto miliónov ľudí. A v podstate by sa to stalo aj tu. A nestalo sa to’tu."”

V skutočnosti je Trump’ovo odvolávanie sa na pandemické rady bývalého COVID-19 cára Bieleho domu Dr. Anthonyho Fauciho jedným z najkontroverznejších aspektov jeho prezidentovania. Jeho federálne zdravotnícke agentúry vydali smernice o uzamknutí a sociálnom odstupe, ktoré tlačili na štáty, aby uzavreli krajinu, pričom len ventilátory mohli byť podľa niektorých odhadov zodpovedné za 30 000 alebo viac úmrtí

Najkontroverznejším aspektom tohto záznamu však boli vakcíny COVID, ktoré boli vyvinuté a preskúmané v frakcia vakcín zvyčajne trvá čas v rámci iniciatívy Trumpovej administratívy’Operation Warp Speed.

A veľké množstvo dôkazov identifikuje významné riziká vakcín COVID. Medzi nimi federálny systém hlásenia nežiaducich udalostí po očkovaní (VAERS) zaznamenáva okrem iných ochorení aj 37 910 úmrtí, 217 931 hospitalizácií, 21 917 infarktov a 28 602 prípadov myokarditídy a perikarditídy od 6. septembra. Výskumníci amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) rozpoznali “vysokú mieru overenia hlásení myokarditídy do VAERS po očkovaní vakcínou COVID-19 na báze mRNA,” čo viedlo k záveru, že “podhodnotenie hlásení je pravdepodobnejšie” ako nadhodnotenie.

An analýza 99 miliónov ľudí v ôsmich krajinách uverejnená vo februári v časopise Vaccine “zaznamenala výrazne vyššie riziko myokarditídy po prvej, druhej a tretej dávke” vakcín COVID na báze mRNA, ako aj známky zvýšeného rizika “perikarditídy, Guillainovho-Barrovhoé syndrómu a trombózy mozgových žilových dutín” a ďalšie “potenciálne bezpečnostné signály, ktoré si vyžadujú ďalšie skúmanie.” V apríli bolo CDC na základe súdneho príkazu prinútené zverejniť 780 000 predtým nezverejnených hlásení o závažných nežiaducich účinkoch a štúdia z Japonska zistila “štatisticky významný nárast” úmrtí na rakovinu po tretích dávkach vakcín COVID-19 na báze mRNA a ponúkla niekoľko teórií príčinnej súvislosti.

Na Floride má prebiehajúce vyšetrovanie veľkej poroty v súvislosti s vakcínami’ výrobcov zverejniť očakávanú správu o očkovaní a bola podaná žaloba zo strany štátu Kansas, v ktorej sa spoločnosť Pfizer obviňuje zo zavádzania, pretože očkovacie látky označuje za “bezpečné a účinné.”

Mnohí, ktorí podporujú väčšinu Trumpovej’politiky, ale túžia po “‘zúčtovaní” s establishmentom COVID, dúfali, že bývalý demokrat a nezávislý kandidát Robert F. Kennedy Jr. by mohol pripojením sa k Trumpovej kampani viesť k zmene v myslení bývalého prezidenta’na túto tému, vzhľadom na Kennedyho’postavenie jedného z hlavných kritikov establishmentu COVID’. 

Kennedy vo svojom augustovom vyhlásení o podpore uviedol, že medzi ním a Trumpom pretrvávajú bližšie nešpecifikované rozdiely, ale sú zajedno v niekoľkých “existenčných” problémoch vrátane chronických ochorení detí.