Jordan-Peterson-Piers-Morgan-810x500.png

Jordan Peterson: "Hlasoval by som za Trumpa" ako súčasť "revolučnej" koalície s Elonom Muskom, RFK Jr.

0
Kultúra smrti

 Ak by bol americkým občanom, Dr. Jordan Peterson povedal, že by v novembri volil prezidenta Donalda Trumpa kvôli jeho doterajšiemu pôsobeniu v úrade, “hypermocným ľuďom”, ktorých okolo seba zhromaždil, a “milosti pod tlakom”, ktorú prejavil aj v kontexte dvoch pokusov o atentát.

Kanadský autor bestsellerov a klinický psychológ sa minulý štvrtok rozprával s britským televíznym moderátorom Piersom Morganom v rozsiahlom rozhovore.

“Keby som mohol hlasovať v amerických voľbách, volil by som Trumpa,” povedal. “Neverím (viceprezidentke Kamale) Harrisovej.”

“Najlepším prediktorom budúceho správania niekoho”je jeho minulé správanie,” vysvetlil Peterson. “Ak sa snažíte niekoho zamestnať a máte zdokumentovanú históriu jeho úsilia práve v oblasti, do ktorej sa ho snažíte zamestnať, a dôkazy sú jasné a platné, použijete to v prospech všetkých ostatných prediktívnych ukazovateľov.”

A v prípade Trumpa “máme zdokumentované výsledky”, ktoré zahŕňajú “slušné hospodárske výsledky” národa počas jeho predchádzajúceho funkčného obdobia a “výrazne stabilnú medzinárodnú situáciu”, ktorá zahŕňala “žiadne vojny.”

Naproti tomu verejný filozof poznamenal, že za Bidenovej a Harrisovej vlády “prebieha táto strašná, brutálna a podľa mňa zbytočná vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, ktorá sa môže kedykoľvek vymknúť spod kontroly, a je veľmi pravdepodobné, že sa tak aj stane.”

Čítajte: ‘Monumentálna provokácia’: Trump prinajmenšom od mája 2023 sľuboval, že ukončí vojnu na Ukrajine do “24 hodín” od svojej prípadnej druhej januárovej inaugurácie. A napriek jeho zjavnému úplnému prevzatiu sionistickej agendy, bývalý prezident poskytol niekoľko náznakov, že v prípade zvolenia v novembri môže ukončiť genocidnú útok, ktorý Izrael v súčasnosti vyvíja na palestínsky ľud.

Na konci apríla predpokladaný republikánsky kandidát v rozhovore pre časopis Time nevylúčil ani zastavenie americkej vojenskej pomoci Izraelu. Po tom, ako kritizoval ich “vzťahy s verejnosťou,” najmä izraelskú armádu, “ktorá každú noc posiela fotografie padajúcich a bombardovaných budov s možnými ľuďmi (vo vnútri),” dostal otázku, či by vylúčil zastavenie pomoci, na ktorú odpovedal: “Nie.”

Čítajte: Trump: Okrem toho sa zdá, že prezident Trump začiatkom júna nechtiac prijal významný záväzok z predvolebnej kampane, keď bývalému šampiónovi UFC v ľahkej váhe Chabibovi Nurmagomedovovi povedal, že ukončí vojnu v Palestíne."‘stráca veľkú časť sveta’ a tiež podnecuje antisemitizmus v dôsledku vojny v Gaze

Podľa všetkého prezident Trump nechtiac prijal významný záväzok z predvolebnej kampane.

Počas návštevy podujatia Ultimate Fighting Championship v Newarku v štáte New Jersey bolo počuť, ako Nurmagomedov v súkromí Trumpovi povedal: “Viem, že zastavíte vojnu v Palestíne, ” na čo 45th prezident odpovedal: “Zastavíme ju. Zastavím vojnu,” pričom video klip zo stretnutia sa stal virálnym na Twitteri/X.

Čítajte: Trump hovorí, že Izrael musí ‘dokončiť prácu’ v Gaze, vzniesol falošné obvinenie týkajúce sa 7. októbra ‘popieračov’

Po druhé, Peterson vyzdvihol podľa neho veľmi pozitívny vývoj, keď bývalý prezident pritiahol “veľa hypermocných ľudí”, ako napríklad obchodného magnáta Elon Musk, bývalá demokratická kongresmanka a prezidentská kandidátka Tulsi Gabbard, Vivek Ramaswamy a Robert F. Kennedy Jr., “z ktorých väčšina by bola demokratmi v čomkoľvek, čo by sa približovalo zdravému a normálnemu svetu.”

Pre psychológa to naznačuje, že inak “plamenný a dominantný” Trump sa “príliš nechyľuje narcistickým smerom” inak by neuzatváral tieto spojenectvá a nedelil sa “o pozornosť so zvyškom tejto partie.”

Na dôvažok, “ja by som Trumpa volil, ak nie z iného dôvodu, než že Musk sám už súhlasil s tým, že bude šéfovať niečomu ako ministerstvo pre vládnu efektivitu v USA,”Peterson pokračoval: “Potom Kennedy vnáša krízu verejného zdravia do politickej sféry a obe tieto dve veci sú revolučné.”

Čítajte: RFK Jr. predniesol na tlačovej konferencii epickú demontáž Demokratickej strany a médií

Bývalý profesor si tiež’nemyslí, že Trump sa usiluje o druhé funkčné obdobie z ambícií, keďže je “starý muž,” už bol prezidentom a “je’tak slávny, ako sa len dá.”Jeho motívy sú preto zamerané na zlepšenie situácie v Spojených štátoch, “a to je”časť toho, prečo buduje túto koalíciu.”

Morgan sa ďalej vyjadril k Trumpovej”skutočnej osobnej odvahe”, ktorú prejavil v kontexte dvoch nedávnych pokusov o atentát. Trumpovo’vytrvalé vstávanie po tom, čo bol zranený pri prvom pokuse, “vzdorovito udrieť do vzduchu, bolo pozoruhodné.” A “ešte pozoruhodnejšie” bolo jeho “vrátenie sa na pódium” už o týždeň neskôr “na ďalšom mítingu s ešte väčším davom, akoby sa nič nestalo.”

V súvislosti s druhým incidentom sa Morgan čudoval, že Trump po tomto pokuse o útok na jeho život vtipkoval, pričom zažartoval: “Škoda, že som nemohol dokončiť svoj birdie putt.”

“Áno, milosť pod tlakom” je cnosť, ktorou Trump disponuje, súhlasil Peterson, ktorý ďalej hodnotil kvalitu humoru bývalého prezidenta”

“Viete, Hitler nebol”známy svojím zmyslom pre humor,” pokračoval. A “nemôžete’to poprieť, Trump je vtipný bastard. On’je vtipný.”To platí aj na sociálnych sieťach, kde je “impulzívny, zábavný, neuveriteľne uštipačný a vtipný.”

“Viete, to sa jednoducho’nehodí k tyranovej osobnosti,”zhodnotil psychológ, “pretože tyrani nie sú’známi tým, že by dokázali tolerovať dvorného šaša.”

“A tak je Trump tvrdý a vtipný,” zhrnul."

Pri oslovení demokratickej prezidentskej kandidátky, viceprezidentky Kamaly Harrisovej, Peterson uplatnil rovnakú zásadu, “že predchádzajúci výkon je najlepším ukazovateľom budúceho výkonu.”

Čítajte: Kamala Harrisová presadzuje najextrémnejšiu potratovú agendu v dejinách USA

“Už sme videli, ako vyzerá Bidenova administratíva,”a “zahraničná politika bola za vlády demokratov úplnou krvavou katastrofou, ktorá ukončila svet,” povedal v súvislosti s konfliktami na Ukrajine a Blízkom východe.

“Najjednoduchšie je predpovedať ďalšie štyri roky toho istého,” uzavrel.

RELEVANTNÉ:

Ako chápu izraelskú okupáciu Palestíny kresťania vo Svätej zemi?

Profesor teológie Christendom College vysvetľuje, prečo je náboženský sionizmus ‘protikristovský’

Netanyahu’s deliberate provocations are escalating the potential for global nuclear war

Izrael sodomizuje a zabíja palestínskych väzňov, Candace Owens vyzýva mlčiacich kresťanov