Trudeau2-810x500.jpg

Trudeauova vláda spúšťa novú regulačnú agentúru pre prípad "budúcich pandémií

11
Kultúra smrti

Občania USA: Liberálna strana Justina Trudeaua’oznámila vytvorenie novej vládnej agentúry, ktorá bude regulovať situáciu Kanaďanov v prípade “budúcich pandémií” a “mimoriadnych zdravotných situácií.” 

V tlačovej správe z 24. septembra minister pre inovácie, vedu a priemysel François-Philippe Champagne a minister zdravotníctva Mark Holland oznámili vznik vládnej agentúry Health Emergency Readiness Canada (HERC), ktorá je “určená na ochranu Kanaďanov pred budúcimi pandémiami a plnenie cieľov Kanady v oblasti prírodných vied a pripravenosti na zdravotnícke protiopatrenia.”

“HERC bude slúžiť ako kanadský’kontaktný bod, ktorý pomôže zmobilizovať priemysel, aby koordinovaným prístupom reagoval na potreby verejného zdravia a podporil rast domáceho sektora biologických vied,” uvádza sa v tlačovej správe. .   

Podľa tlačovej správy bude nový program znamenať, že “Kanaďania by mohli získať rýchlejší prístup k najvhodnejším a najúčinnejším vakcínam, terapeutikám, diagnostikám a ďalším produktom, a to aj vtedy, keď ich najviac potrebujú.” 

Mnohí Kanaďania však z tohto oznámenia zďaleka nie sú nadšení a poukazujú na to, že program je novou formou prekračovania vládnych právomocí.   

“Takže Health Canada a Public Health Agency of Canada neboli’dosť?" ” pýta sa jeden z používateľov otázal. “Potrebujeme novú byrokraciu? Nebude’táto byrokracia motivovaná zveličovať akékoľvek ohrozenie zdravia, aby ospravedlnila svoje výdavky?"”  

“Vedú tí istí ‘odborníci’, ktorí klamali o vedľajších účinkoch Covid vaxx, ivermektíne, vitamíne D či účinnosti Covid vaxx?”ďalší otázka.  

“Mysleli ste, že už majú agentúru Health Emergency Readiness Canada?”jeden používateľ sarkasticky uviedol a zverejnil fotografiu polície, ktorá v Ottawe vypravuje konvoj slobody 2022.  

Obavy Kanaďanov pravdepodobne súvisia s reakciou vlády premiéra Justina Trudeaua’na tzv. pandémiu COVID-19, ktorá zahŕňala dlhodobé uzávery a mandáty. Okrem zatvorenia podnikov a kostolov Trudeauova vláda obmedzila neočkovaným Kanaďanom väčšinu foriem verejného cestovania.  

Každý, kto sa odvážil postaviť proti mandátom, bol navyše tvrdo potrestaný, ako to bolo vidieť na Konvoji slobody v roku 2022, v ktorom sa tisíce Kanaďanov zišli do Ottawy, aby protestovali proti mandátom, len aby sa stretli s Trudeauovým’odvolaním sa na zákon o mimoriadnych udalostiach (Emergencies Act - EA), ktorý mu umožnil vyslať policajné jednotky, aby protest rozohnali, a zmraziť bankové účty Kanaďanov, ktorí prispeli na protest.  

Kanada’nový “program pre mimoriadne situácie v zdravotníctve” prichádza uprostred prebiehajúcej diskusie o kontroverznej globálnej pandemickej zmluve Svetovej zdravotníckej organizácie”ktorá, ako varovali kritici, by v prípade ďalšej “pandémie regulovala všetky krajiny.”

Ako už predtým informoval portál LifeSiteNews, Trudeauova vláda nedávno požiadala, aby boli do zmluvy pridané opatrenia týkajúce sa dezinformácií a rozmanitosti, rovnosti a inklúzie (DEI).   

Konzervatívna poslankyňa Leslyn Lewisová opakovane upozornila že nové Medzinárodné zdravotné predpisy (IHR) obsiahnuté v zmluve ohrozia suverenitu Kanady’tým, že medzinárodnej organizácii poskytnú väčšie právomoci nad Kanaďanmi.     

Lewisová tiež dala podporu petície požadujúcej odchod liberálnej vlády pod vedením Trudeaua “naliehavo” vystúpila z Organizácie Spojených národov a jej podskupiny WHO z dôvodu, že tieto organizácie” podkopávajú národnú “suverenitu” a “osobnú autonómiu” občanov.      

Petícia varovala, že “tajne prerokované” zmeny a doplnenia by mohli “zaviesť neprijateľný, rušivý všeobecný dohľad, ktorý by porušoval práva a slobody zaručené v kanadskej listine práv a Charte práv a slobôd.”    

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúcu nadúmrtnosť