GettyImages-1693927301-810x500.jpg

Prodemokratický raper P. Diddy obvinený z donútenia bývalej priateľky k viacerým potratom

10
Kultúra smrti

Dňa 19. septembra napísala podcasterka a samozvaná “mama na domácu školu” vystupujúca pod pseudonymom “Patriarchy Hannah” silný príspevok na X. “Predtým, ako som sa narodila a keď som bola dieťa, môj otec opakovane znásilňoval moju staršiu sestru,” napísala Hannah. “Keď mala 14 rokov, prinútil ju ísť na potrat po tom, čo otehotnela.”  

“Vyhrážal sa jej, aby mlčala, takže poverení reportéri nikdy nič nenahlásili, a pokračoval v znásilňovaní a zneužívaní jej a mojich ďalších starších sestier (a neskôr aj mňa) a umožňoval to aj iným, až kým neodišli z domu,” pokračovala. “Takže nie, jej život nebol’lepší, pretože potratila svoje dieťa. Možno by sme boli všetci’ušetrení mnohých ťažkostí, keby ľudia vedeli, že je tehotná, a položili by jej nejaké otázky. Tak či onak… to’je môj príbeh.” 

Hannah na záver povedala: “Legalizované potraty pomáhajú násilníkom a obchodníkom s ľuďmi, a to viem z prvej aj druhej ruky. Nezdieľam to pre body sympatií, ale len preto, aby som zdôraznila, že ľudia, ktorí si myslia, že legalizované potraty pomáhajú obetiam znásilnení a incestu, doslova netušia, o čom’hovoria.” 

Tento príbeh je v rozpore s naratívom, ktorý v tomto volebnom cykle presadzovali demokrati – a najmä Kamala Harrisová –: že potraty sú riešením všetkého. To sa jednoducho považuje za samozrejmosť. Príbehy ako Hannah’s sú ignorované a odmietané. Dôkazom toho, že Hannah má pravdu, sú však neprestajné titulky o nedávnom zatknutí rapera Seana “P. Diddyho” Combsa, ktorého viaceré ženy obvinili zo znásilnenia, obchodovania so sexom, fyzického zneužívania – a nútených potratov. 

Combs bol obvinený z obchodovania so sexom aj vydierania a hrozí mu minimálne 15 rokov väzenia a maximálne doživotie. Príbeh je pokračujúci a výbušný, najmä preto, že Combs bol neslávne známy svojimi sexuálnymi večierkami a zneužívaním – mnohí sa pýtajú, kto ďalší sa stal Combsovou obeťou, kto vedel, čo robí, a prečo mu to tak dlho prechádzalo. Málokto však spomína Combsove ’ najmenšie obete – nenarodené deti, ktoré boli potratené. Ako uvádza Live Action reportáž 

Čítajte: Harris sa dotýka potratov, aby zachoval kariéru žien’‘plány,’opakuje nepravdy o gruzínskom zákone

Množstvo ďalších žien tiež obvinilo Combsa, že ich zneužíval a vo viacerých prípadoch nútil k interrupcii. Virginia V., bývalá priateľka Combsa’, povedala že niekoľkokrát otehotnela a že ju tlačil do potratov jej nenarodených detí. 

‘Mám takú menštruačnú aplikáciu a tá mi hovorí, kedy mám ovuláciu a tak, a tak som mu to povedala. Povedala som mu, že mám ovuláciu,’povedala o interrupcii. ‘Takže to ne’robte. Ale on to aj tak urobil a potom som otehotnela. A on, akože – okej, jednoducho choď na potrat. Akože bez váhania. Ale tentoraz to bolo pre mňa ťažšie, pretože som s ním bola tak dlho a bola som do neho naozaj zamilovaná." ’ Cez slzy dodala: ‘Časť mňa si to chcela nechať. Ale on to’nechcel. … Súhlasila som [s potratom] len preto, že mi to povedal.’ Tiež povedala, že jej ponúkol 50 000 dolárov za potrat ďalšieho dieťaťa. 

Combs nie je jediný – Ghislaine Maxwell, priateľka a prostitútka, ktorá obchodovala s dievčatami pre Jeffreyho Epsteina, nútil jedno dievča, identifikované len ako “Jane Doe,” k potratu Epsteinovho’dieťaťa. Podľa Jane Doe ju Maxwell a Epstein dva roky sexuálne zneužívali, po čom otehotnela. Po interrupcii tvrdí, že ju Epstein, Maxwell a ďalší za trest opäť zdrogovali a hromadne znásilnili, pretože jej trýznitelia mali podozrenie, že o interrupcii povedala starým rodičom, a báli sa, že pôjdu na úrady. Tvrdí, že Maxwell jej prikázal mlčať o potrate aj o zneužívaní. Aj spevák a sexuálny obchodník R. Kelly svoje obete nútil k interrupciám 

Ako uviedla Live Action: 

Ak nie je zatiaľ známe, či Combs nútil ďalšie svoje obete podstúpiť interrupciu, je známe, že obchodníci s ľuďmi využívajú interrupciu na kontrolu svojich obetí aj na zakrytie dôkazov o svojich zločinoch. 

Potratové zariadenia ako Planned Parenthood boli opakovane prichytené pri tom, ako sa pozerajú inam, keď sú obete zneužívania, znásilnenia a obchodovania s ľuďmi privádzané, aby podstúpili potrat. Vyšetrovanie spoločnosti Live Action’s Aiding Abusers zistilo systémové, desaťročia trvajúce krytie sexuálneho zneužívania detí v spoločnosti Planned Parenthood. Viacdielna séria videí sa zaoberala obchodovaním so sexuálnymi službami, zaznamenanými prípadmi, rozhovormi s bývalými pracovníkmi a ďalšími. Mnohí skutoční predátori sú známi tým, že im spoločnosť Planned Parenthood a potratový priemysel pomáhali, a Planned Parenthood dokonca poradila hercom, ktorí sa vydávali za obchodníkov s ľuďmi, aby vystupovať ako opatrovníci maloletých a klamať o veku svojich detských obetí. Podľa správy, ktorú v roku 2014 uverejnil časopis Annals of Health Law, je organizácia Planned Parenthood dobre známa obetiam obchodovania s ľuďmi. 

Nie je prekvapením, že Diddy Combs je dlhodobým podporovateľom demokratov. Combs viedol kampaň pre Baracka Obamu a pochválila ho aj Kamala Harrisová. Diddy podporoval ich program potratov. Teraz už vieme prečo.