Screen-Shot-2024-09-30-at-6.12.26-PM-810x500.png

Trudeauov minister zdravotníctva sa chváli, že Kanada poskytuje antikoncepciu "zadarmo

9
Kultúra smrti

Kanadský minister zdravotníctva si opäť našiel čas, aby presadil svoju pro-potratovú a proti-životnú agendu, keď v príspevku na sociálnej sieti tvrdil, že poskytovanie bezplatnej “antikoncepcie” a domácich potratových tabletiek pre každého je nevyhnutné pre “slobodu.

Mark Holland’s minulý štvrtok zverejnil na X infografiku, na ktorej je zobrazené, ako vyzerá potratová tabletka, antikoncepčné hormonálne tabletky a vnútromaternicové teliesko.

“Prístup k antikoncepčným prostriedkom je nevyhnutný pre [tzv. reprodukčnú] slobodu a celkové zdravie. Pre príliš veľa ľudí však stále predstavuje prekážku cena. Preto’v Kanade zavádzame antikoncepciu zadarmo. #WorldContraceptionDay,” napísala Hollandová, pričom ignorovala vážne zdravotné riziká spojené s antikoncepciou. 

Čítajte: Nová štúdia ukazuje, že tínedžeri, ktorí používajú antikoncepciu, čelia o 130 % vyššej miere depresie

Nie každého potešil Hollandov’príspevok propagujúci “bezplatnú” antikoncepciu a potratové tabletky pre Kanaďanov.

“Nejde o slobodu. Nikdy nejde o slobodu. Nechcú, aby sme sa rozmnožovali. Ak sa nebudeme rozmnožovať, potom nás budú považovať za ‘starnúcu populáciu’,  a môžu sem naďalej dovážať ľudí z tretieho sveta. Kontrola pôrodnosti je jed,”písalužívateľ X Slovanna.

Kanadský’minister pre medzinárodný rozvoj Ahmed Hussen si minulý štvrtok tiež našiel čas na X, aby propagoval antikoncepciu a interrupcie, pričom tvrdil, že “autonómia tela a rovnosť sa začínajú prístupom k antikoncepcii” a “každý si zaslúži právo voľby”, čím eufemisticky narážal na ničenie nevinných nenarodených detí.

Jeho komentáre vyvolali rýchle pokarhanie zo strany riaditeľa komunikačného oddelenia Campaign Life Coalition’s (CLC).

“Pán poslanec Hussen, čo dievčatko v maternici, ktoré je cieľom potratu? Kde je jej právo na voľbu? Kde je jej právo na telesnú autonómiu? ‘Každý’by nemal vylučovať nikoho, vrátane plne ľudského predčasne narodeného dieťaťa,” napísal v odpovediPete Baklinski z CLC’

Hollandov’príspevok prichádza v rovnakom čase tlačína prijatie svojho tzv. zákona “pharmacare”, ktorý by poskytoval bezplatnú antikoncepciu, ako aj potratové tabletky každému, kto o ne stojí.

Zákon C-64, známy aj ako “Zákon rešpektujúci farmacare,”, predložil Holland začiatkom tohto roka a nedávno ho schválila Dolná snemovňa. Teraz je predložený na posúdenie senátnemu výboru pre sociálne záležitosti.

Návrh zákona umožní “všeobecný prístup k antikoncepčným prostriedkom,” vrátane “rannej tabletky,” čo je bod, ktorý Trudeauovi liberáli presadzovali už mnohokrát. Cieľom návrhu zákona je, aby Trudeauov’kabinet vytvoril nový “národný univerzálny program farmácie”.

Návrh zákona sa stretol s neúspechom v Senáte. Nedávno Kanadská asociácia generických liekov vyjadrila nové obavy v súvislosti s návrhom zákona, pričom poznamenala, že mnohé “jeho aspekty” neboli “sformulované a budú určené až po tom, ako zákon C-64 dostane kráľovský súhlas, čo predstavuje výzvu.”

Ako reported by LifeSiteNews, CLC uviedla, že návrh zákona C-64 nie je ničím iným ako plánom na šírenie “veľkej lži”, že ženy nemajú”kontrolu nad svojou plodnosťou, pokiaľ “nepapajú” antikoncepciu.

Trudeau’návrh zákona “pharmacare” podporuje aj lieky na domáce alebo chemické potraty, ktoré sa zvyčajne vykonávajú požitím liekov, ako je mifegymiso. V januári CLC informovala o 19-ročnom kanadskom dievčati, ktoré zomrelo po užití mifegymiso.

Väčšina Kanaďanov už má pokryté lieky buď prostredníctvom svojej práce, alebo provinčného programu.

Užívanie antikoncepcie, vrátane rannej tabletky a liekov vyvolávajúcich potrat, je vážne nemorálne, ako to vždy učila Katolícka cirkev. Cirkev tiež hlása, že právo na život každého nevinného človeka od počatia po prirodzenú smrť je rozumom poznateľná pravda a je obsiahnuté v prirodzenom zákone.