Trudeau-e1706106400471-810x500.jpg

Trudeau sa opäť chváli neochvejným záväzkom svojej vlády voči potratom

12
Kultúra smrti

Kanadská najvyššia pro-life skupina ostro kritizuje premiéra Justina Trudeaua za to, že v oxymoricky nazvaný Medzinárodný deň bezpečného potratu opäť obhajuje potraty.”

Dňa 28. septembra Trudeau, pokrstený katolík, vydal vyhlásenie pri príležitosti takzvaného “Medzinárodného dňa bezpečného potratu”, v ktorom vyhlásil, že on a jeho Liberálna strana”neochvejne podporujú potraty. 

“Naša vláda je hrdo za voľbu a vždy bude. Preto’podnikáme kroky na rozšírenie starostlivosti o sexuálne a reprodukčné zdravie (SRH) v celej krajine,”uviedol Trudeau.

“V Medzinárodný deň bezpečného potratu jednoznačne potvrdzujeme právo každej ženy”rozhodovať o svojom tele, živote a budúcnosti,” dodal, pričom použil typický pro-potratový jazyk, ktorý zabíjanie nenarodených detí rámcuje ako “právo žien” o “svojom tele.”

Kampaň Life Coalition (CLC) v reakcii osočila Trudeaua, že sa chváli prácou, ktorú vykonal na podporu zabíjania nenarodených detí. 

“Trudeau sa v ‘Medzinárodný deň bezpečného potratu’ (28. september) chválil všetkou prácou, ktorú vykonal na podporu zabíjania nenarodených detí doma aj v zahraničí. #cdnpoli,” písal riaditeľ pre komunikáciu CLC’Pete Baklinski v odpovedi na Trudeau’ovo posolstvo o potratoch.  

“Po prvé, nič také ako ‘bezpečný’ potrat neexistuje. Je to lož. Jediným účelom interrupcie je zabiť ľudskú bytosť pred narodením. Zákrok zlyhal, ak jeho výsledkom nie je mŕtve dieťa. Interrupcia nikdy nie je bezpečná pre nenarodené dieťa,” napísal. 

Baklinski poznamenal, že interrupcia nie je “bezpečná ani pre matku,” pretože chirurgické aj chemické interrupcie “poškodzujú ženy na mnohých úrovniach, vrátane fyzickej, emocionálnej, psychologickej a duchovnej.” 

“Interrupcia nie je bezpečná pre nikoho,” poznamenal.  

Trudeau vo svojom posolstve vyhlásil, že on a jeho vláda budú “bojovať – zubami a nechtami – za ochranu práva ženy”rozhodnúť sa” o zabití svojich nenarodených detí, pričom potraty nazval “[h]ozdravotnou starostlivosťou.”

“Plánovanie rodiny je zdravotná starostlivosť. Je to’také jednoduché,” tvrdil premiér. 

Baklinski poznamenal, že Trudeau nazývať potrat “zdravotnou starostlivosťou” nie je vôbec presné, keďže “tehotenstvo nie je choroba.” 

“Zdravotná starostlivosť je organizované poskytovanie zdravotnej starostlivosti ľuďom, aby si mohli udržať alebo zlepšiť svoje zdravie prostredníctvom prevencie, diagnostiky a liečby chorôb, ochorení alebo zranení. Tehotenstvo nie je choroba, ochorenie alebo úraz. Ukončenie tehotenstva zabitím dieťaťa nie je v žiadnom prípade zdravotná starostlivosť,”napísal.  

“Nemá to nič spoločné so zdravím a všetko so smrťou.”  

LifeSiteNews nedávno informovala, ako CLC pripomenula pro-potratovú liberálnu poslankyňu Sorayu Martinez Ferrada, že v krajine neexistuje žiadne oficiálne “právo” na potrat, čo je fakt, ktorý väčšina Kanaďanov často prehliada alebo nepozná. 

V skutočnosti v Kanade neexistujú vôbec žiadne zákony, ktoré by potraty regulovali, čo znamená, že tento smrteľný zákrok je povolený počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva. Toto právne vákuum zároveň znamená, že nič nebráni ani politikom, aby túto pochmúrnu praktiku obmedzili.

Ak ide o Trudeaua, ten sa  už dlho hlási k podpore interrupcií napriek tomu, že je pokrstený katolík. Od nástupu do funkcie v roku 2015 jeho liberálna vláda presadzovala pro-potratovú politiku, ako napríklad odobratie centrám pre tehotné charitatívneho štatútu.

Podľa CLC potraty zabili viac ako štyri milióny nenarodených detí v Kanade od ich legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá počtu obyvateľov Alberty.