Untitled-3-810x500.png

USA oznámili balík pomoci pre Izrael v hodnote 8,7 miliardy dolárov

14
Kultúra smrti

Pomôžte dopraviť do Gazy nákladné autá s pomocou: Poznámka redaktora: Niektoré obrázky uvedené v nasledujúcej správe sú znepokojujúce. Odporúčame divákom obozretnosť.

Po správach amerických lekárov, ktorí sa vrátili z Gazy, že Izrael sa podieľa na “likvidácii palestínskeho obyvateľstva”, správy potvrdzujú čerstvý balík americkej pomoci v celkovej výške 8,7 miliardy dolárov.

Reuters potvrdila 26. septembra, že finančné prostriedky boli zabezpečené na dodávky zbraní pre Izrael:

Balík obsahuje 3 mld.5 miliárd na základné vojnové obstarávanie, ktoré už boli prijaté a vyčlenené na kritické vojenské nákupy, a 5,2 miliardy dolárov určených na systémy protivzdušnej obrany vrátane protiraketového systému Iron Dome, David’s Sling a pokročilého laserového systému.

Obnovené financovanie izraelského arzenálu nasleduje po otrasných správach o úmyselnom zabíjaní a útokoch na civilistov, “z ktorých 90 percent sú deti,” podľa amerického chirurga dr. Marka Perlmuttera.

Voči izraelským tvrdeniam o vojne zameranej proti Hamasu Perlmutter a jeho americký kolega chirurg Feroze Sidhwa uviedli, že “ani raz nevideli” pacienta, “ktorý by mohol byť na diaľku bojovníkom” počas ich misie ako zdravotníckych dobrovoľníkov v Gaze v priebehu marca a apríla 2024.

Čítajte: Dobrovoľní chirurgovia v Gaze opisujú ‘desivé násilie zámerne namierené na civilistov,’ deti

Naproti tomu zdôraznili, že obete, ktoré videli zabitých a ťažko zranených, boli “prevažne deti,” pričom najväčšiu skupinu zo zvyšku tvorili palestínski zdravotníci – zastrelení na ceste do práce v nemocnici. Zvyšok podľa Perlmuttera tvorili “ženy … a starší ľudia.”

Perlmutter vo svojom vyhlásení na Twitteri 26. septembra povedal, že Izrael pácha úmyselnú genocídu:

Ako americký chirurg židovského pôvodu, ktorý operoval deti v Gaze, potvrdzujem, že ide o čistú genocídu.

Tieto rozdrvené a spálené palestínske ženy a deti neboli nešťastnými obeťami vojny proti Hamasu zo strany IDF, ale od začiatku ich zamýšľaným cieľom!

Perlmutter zverejnil grafické fotografie a videá z pohotovosti v Gaze, kde prijímajú mŕtve a zranené deti. Jedna séria fotografií ukazuje ošetrenie hlbokej rany na tvári batoľaťa.

Perlmutter je prezidentom Svetovej chirurgickej nadácie a bývalým prezidentom americkej pobočky Medzinárodnej akadémie chirurgov. Bol prítomný na Ground Zero 11. septembra 2001 a počas 30 rokov absolvoval 40 dobrovoľníckych misií v oblastiach postihnutých katastrofami, ako napríklad hurikán Katrina a zemetrasenie na Haiti v roku 2010.

Perlmutter na adresu svojich amerických spoluobčanov povedal o izraelskej’genocíde,”“sme za to zodpovední.”

Perlmutter v apríli pre CBS povedal, že to, čo videl za jeden týždeň v Gaze, bolo horšie ako “všetky katastrofy”, ktorých bol svedkom počas svojho života humanitárneho dobrovoľníctva.

Táto posledná vlna financovania prichádza po správach, že minister zahraničných vecí Antony Blinken nezohľadnil dôkazy o tom, že Izrael blokuje humanitárnu pomoc – čo by mohlo viesť k pozastaveniu financovania zo strany USA.

Ako uvádza ProPublica informoval 24. septembra, “Blinken povedal Kongresu: ‘V súčasnosti nehodnotíme, že izraelská vláda zakazuje alebo inak obmedzuje’ pomoc.”

Ale americké zdroje, ako napríklad vlastná Agentúra pre medzinárodný rozvoj, v apríli Blinkenovi povedali, že Izrael obmedzil pomoc a porušil tým medzinárodné právo.

Američania. zákony zakazujú poskytovanie finančnej a vojenskej pomoci akejkoľvek krajine, ktorá bráni distribúcii dodávok humanitárnej pomoci, ako sú potraviny a voda.

Blinken “neakceptoval”správu USAID”- “podrobnú 17-stranovú správu o správaní Izraela”- ” ProPublica zaznamenáva a dodáva:

Zápisnica popisuje prípady izraelského zasahovania do humanitárnej pomoci vrátane zabíjania humanitárnych pracovníkov, zrovnávania poľnohospodárskych stavieb so zemou, bombardovania sanitiek a nemocníc, sedenia na skladoch zásob a bežného odmietania kamiónov plných potravín a liekov.

Zdroje zo samotného ministerstva zahraničných vecí tiež informovali, že Izrael zintenzívnil akcie, v dôsledku ktorých vo februári zablokoval dodávky múky do Gazy, pričom Úrad pre obyvateľstvo, utečencov a migráciu ministerstva zahraničných vecí’odporučil, aby sa v súlade s U.Správa spochybnila nedokázané tvrdenie Izraela, že polovica zabitých v Gaze boli bojovníci Hamasu, pričom poukázala na početné správy o zabíjaní civilistov a humanitárnych pracovníkov vládnymi silami, ako aj ozbrojenými “osadníkmi.”ProPublica dospela k záveru, že “Izrael blokuje humanitárnu pomoc a že by sa mal spustiť zákon o zahraničnej pomoci, aby sa zmrazilo takmer 830 miliónov dolárov daňových poplatníkov určených na zbrane a bomby pre Izrael.”

ProPublica získala memorandum ministerstva zahraničných vecí z apríla, ktoré tiež vyzýva na zastavenie predaja zbraní Izraelu: “Úradníci USAID napísali, že vzhľadom na správanie Izraela’by USA mali pozastaviť ďalší predaj zbraní tejto krajine.”

Agentúra priamo obvinila Izrael z “hroziaceho hladomoru” v Gaze a uviedla, že Izraelčania” “svojvoľne odmietajú, obmedzujú a bránia humanitárnej pomoci USA” spôsobili “jednu z najhorších humanitárnych katastrof na svete.”

Agentúry poskytujúce pomoc vydali v polovici septembra spoločnú správu, v ktorej tvrdia, že Izrael blokuje “83 percent” pomoci pre Gazu. Blinken už predtým obhajoval svoje rozhodnutie “obísť Kongres” s cieľom dodať Izraelu finančné prostriedky a zbrane koncom roka 2023 a bol obvinený z “klamania Kongresu” kvôli odmietnutiu zastaviť pomoc napriek správam o izraelských vojnových zločinoch.

USA majú odoslali do Izraela v období od októbra 2023 do augusta 2024 viac ako 50 000 ton zbraní, uvádza Times of Israel, ktorý cituje izraelské ministerstvo obrany, podľa ktorého sú dodávky zbraní “kľúčové pre udržanie operačných schopností IDF’počas prebiehajúcej vojny.”

Podľa správ doktorov Perlmuttera, Sidhwa a jedného zo zdravotníkov, ktorí ich majú nahradiť v Európskej nemocnici v Gaze, ide o vojnu, ktorá je zámerne zameraná na civilistov – a deti.

Podplukovník (vo výslužbe) Dr. Adam Hamawy – americký občan a bývalý bojový chirurg – je podľa CNN známy “tým, že pred 20 rokmi zachránil život americkej senátorke Tammy Duckworthovej v Iraku,”. Ich reportáž ukázala, ako bol Hamawy’s lekársky tím uväznený v izraelskom obkľúčení v tej istej nemocnici v Gaze, v ktorej slúžil Perlmutter.

Hamawy v máji pre CNN povedal: “Nikdy v mojej kariére som nebol svedkom takej úrovne zverstiev a útokov na mojich kolegov lekárov ako v Gaze.”

Podľa tvrdení Perlmuttera a Sidhwa Hamawy po návrate do USA prosil prezidenta Joea Bidena, aby využil svoje právomoci na zastavenie vojny:

Deti Palestíny nie sú v bezpečí. Civilisti, populačné centrá, nie sú v bezpečí. My ako humanitárni pracovníci nie sme v bezpečí. Máte právomoc ukončiť inváziu do Rafahu a Gazy hneď teraz.

Napokon ani prosby amerických zdravotníkov, ani správy amerických vládnych’ agentúr nestačili na to, aby Bidena a Blinkena presvedčili zastaviť americkú vojnu. na ktorých závisí vojnová mašinéria Izraela’

Hamawy bol jedným zo “45 amerických lekárov a zdravotných sestier”, ktorí podpísali otvorený list, zverejnený 25. júla Sidhwa na X.

Americkí zdravotníci v liste, v ktorom podrobne opisujú, ako izraelské sily bežne strieľajú a zabíjajú zdravotníckych a humanitárnych pracovníkov, uvádzajú, že patria “medzi jediných neutrálnych pozorovateľov, ktorým bolo od 7. októbra povolené byť v Gaze”. Nemocnice boli “vyhladované po základných zdravotníckych potrebách,” ako sú antibiotiká a mydlo.

Oproti izraelským tvrdeniam o nadhodnotených počtoch obetí sa ozvali pôvodne prezidentom Bidenom, 45 zdravotníkov uviedlo, že ich vlastné pozorovania spolu s dôkazmi, ktoré priložili k listu, “nás vedú k presvedčeniu, že počet mŕtvych v tomto konflikte je mnohonásobne vyšší, ako uvádza ministerstvo zdravotníctva Gazy.”

Zprávy od lekárov časopis The Lancet a od izraelskej spravodajskej služby samotnej následne potvrdili, že zverejnené údaje o identifikovaných obetiach sú presné.

V apeli, ktorý zatiaľ narazil na hluché uši, zdravotníci uzavreli:

Každý deň, keď pokračujeme v dodávkach zbraní Izraelu, je ďalším dňom, keď sú ženy rozdrvené našimi bombami a deti zavraždené našimi guľkami.

S novým kolom financovania, ktoré je teraz zabezpečené, budú tieto dni pokračovať ako doteraz. Americké zdroje vo vláde USA aj mimo nej potvrdili, že Izrael spôsobuje hladomor a úmyselne zabíja civilistov pomocou zbraní a munície dodaných z USA.

Vyzerá to tak, že neexistujú žiadne dôkazy, ktoré by Bidena a Blinkena presvedčili, aby zastavili štedrosť amerických daňových poplatníkov’voči Izraelu.

Pomôžte priviezť do Gazy nákladné autá s pomocou: LifeFunder