Unborn-baby-1-e1701963017765-810x500.jpeg

Zlo potratov nesmie zvíťaziť našou nečinnosťou

0
Kultúra života

Poznámka redaktora: Keď dočítate tento článok, zvážte, či chcete prispieť na našu jesennú výzvu, aby LifeSiteNews mohol pokračovať vo svojom poslaní.

Môj profesor histórie na vysokej škole hovorieval: "Každý chce v noci dobre spať." Posolstvá potratového priemyslu za posledných 50 rokov sú dobrým príkladom využívania tejto túžby.

Poskytovatelia potratov pod vedením organizácie Planned Parenthood investovali svoje zisky (a finančné prostriedky daňových poplatníkov) do vymývania mozgov miliónov Američanov, aby uverili, že mučenie a vražda nenarodeného dieťaťa je “právo ženy”a “jej telo, jej voľba.”Taktiež démonizovali svojich oponentov ako mizogýnov a postavy z Príbehu služobníčky’

Dobbsovo rozhodnutie zrušilo ústavné chyby Roeovej a vrátilo potraty do kompetencie štátu. Ale napriek tomu, že niekoľko štátov prijalo prísnejšie zákazy, počet interrupcií v celej krajine sa od Dobbsa každoročne zvyšuje. To by mohlo svedčiť o úspechu potratového priemyslu pri kontrole toho, ako sa o potratoch diskutuje na verejnosti.

MMS a ľavica

Pri poklese počtu veľkých mediálnych spoločností z viac ako 40 v polovici 90. rokov na súčasných šesť (vďaka telekomunikačnému zákonu z roku 1996) je pre plánované rodičovstvo a jeho spojencov jednoduchšie kontrolovať a udržiavať svoje potratové správy.

Zkorumpovaní manažéri korporátnych médií s radosťou prijímajú peniaze Planned Parenthood’a odovzdávajú ich posolstvo, zatiaľ čo prebudení zamestnanci a pracovníci, ktorí sa venujú “aktivistickej žurnalistike”, bez rozmýšľania šíria ich myšlienky. A keďže potratový priemysel má peniaze, je pravdepodobné, že’v dohľadnej budúcnosti bude naďalej dominovať tomu, ako sa o potratoch píše v MSM.

Levice zároveň prevzala kontrolu nad výkonnou mocou a administratívnym štátom, vyzbrojila ministerstvo spravodlivosti a viaceré agentúry (pozri zatknutie a prenasledovanie Marka Houcka a zatknutie mnohých pro-life demonštrantov len od roku 2020).

RELATED: Pro-life otec Mark Houck hľadá spravodlivosť proti Bidenovi DOJ po razii FBI

Kognitívna disonancia a nečinnosť

“Jediné, čo je potrebné na triumf zla, je, aby dobrí ľudia nerobili nič,” napísal Edmund Burke.

Čo teda môžu pro-liferi urobiť v súčasnej atmosfére, aby sme vyburcovali našu rodinu, priateľov a susedov od nečinnosti k aktívnemu postaveniu sa za nenarodené deti? V prvom rade sa môžeme pozrieť sami na seba. Hovorím z vlastnej skúsenosti.

Pre mňa boli potraty vždy neprirodzeným zásahom človeka do jedného z našich najzákladnejších procesov – vývoja a narodenia tých, ktorí budú pokračovať v druhu.

Moji rodičia boli oddaní katolíci, ktorí praktizovali svoju vieru. Boli zatknutí za pokojný protest za život (“vniknutie na cudzí pozemok” za modlitbu ruženca pred interrupčnou továrňou) a ubytovali tri tehotné tínedžerky, aby im poskytli bezpečné prostredie, v ktorom by mohli porodiť svoje deti.

Katolícka cirkev nie je vo svojom učení proti interrupciám osamotená. Táto prax je v rozpore s inými vierovyznaniami a filozofiami, od budhizmu až po stoicizmus, ktoré zastávajú názor, že potrat je neprirodzené ukončenie života.

Ale napriek tomu, že som videl, ako moji rodičia’ svedčia o svojej viere a uplatňujú ju v praxi pri obrane života, nikdy som nemal niterné reakcie na potrat. Prispieval som na pro-life projekty, občas som išiel na zhromaždenie a míting a niekedy som volal svojim zástupcom ohľadom pro-life legislatívy.

Ale či už je to’kognitívna disonancia, že nechcem naozaj veriť tomu, čo sa v skutočnosti deje počas potratu, nechávam sa rozptyľovať každodenným životom, alebo strácam čas s hlúpymi aplikáciami na smartfóne – bez ohľadu na to, – bolo pre mňa ťažké vymaniť sa zo zotrvačnosti a rázne a vytrvalo konať proti potratom.

Čítajte: Občania Spojeného kráľovstva bojujú proti cenzúre za život, vládou podporovanej propagande LGBT

Aborting America a realita

A potom sa niečo stalo. Sedel som na pláži v slnečný júnový deň a robil to, čo zvyčajne robím na dovolenke – bilancoval som, čo som’robil so svojím životom, a premýšľal, čo ďalej.   V istom momente počas môjho sebahodnotenia som si zrazu spomenul na knihu Aborting America od dr. Bernarda Nathansona.

Môj otec mi pred rokmi dal jeden výtlačok a povedal mi, ako videl film Tichý výkrik Dr. Nathansona’a počul jeho príbeh o obrátení z potratára na pro-life križiaka. Vedel som, že Nathanson vo filme ukázal ultrazvuk nenarodeného dieťaťa, ktoré akoby kričalo počas potratu.

Viac ako 40 rokov neskôr ma konečne zasiahol dopad toho, čo Nathanson videl. Počas potratu 12-týždňového nenarodeného dieťaťa je bezbranná ľudská bytosť mučená a zároveň usmrtená kliešťami, ktoré rozdrvia jej lebkua vákuom odsajú mozog a ostatné časti tela.

Výše uvedené nebolo’ľahké napísať. Dusím v sebe slzy. Ale je to presne to, čo sa každý deň deje na tisícoch potratových kliník. Dnes.

Skutočnosť, že potratári zarábajú na potratoch (a sú motivovaní zarábať viac predajom častí plodu), je diabolská. K tomuto masakru sa pridáva aj psychická a emocionálna ujma, ktorú’spôsobili miliónom žien tým, že ich oklamali, že potrat ich vlastného tela a krvi je dobrá vec.

Časy pred nami

Priestor pre hnutie za život sa po Dobbsovi stal ešte náročnejším a nepriateľskejším. Harrisovo víťazstvo zabezpečí ľavici’pokračujúcu kontrolu nad administratívnym štátom, poskytne viac peňazí z daní pre plánované rodičovstvo a dostane do väzenia viac zástancov života. V nadchádzajúcich časoch sa budú musieť zástancovia života naďalej navzájom podporovať.

Som vďačný, že som si spomenul na Nathansonovu’knihu a za emocionálnu reakciu, ktorú vo mne táto spomienka vyvolala. Je na mne, aby som svoju reakciu premenil na činy. Viem, že potrat je ukončenie života. Nie sú to slová, ktoré nám pomôžu v noci spať, ale slová, ktoré musí každý počuť.