Untitled-57-810x500.png

Elon Musk v rozhovore pre portál Tucker povedal, že spoločnosť musí prestať "strašiť" ženy pred tým, aby mali deti

5
Kultúra života

Technologický magnát Elon Musk v rozhovore s Tuckerom Carlsonom opäť vyzval ľudí, aby si zakladali rodiny, a vyzval spoločnosť, aby prestala odrádzať ženy od toho, aby mali deti.

V takmer dvojhodinovom rozhovore s Carlsonom 7. októbra Musk populárnemu publicistovi povedal, že spoločnosť “musí prestať strašiť ženy, že mať dieťa zničí váš život”, a dôrazne vyhlásil, že takáto predstava je “nepravdivá.

“Strašíme dievčatá … že ak otehotniete, váš život’sa skončil, to učia školy,” lamentoval miliardár a otec 12 detí, ktorý dodal, že hoci súhlasí s tým, že tehotenstvo v tínedžerskom veku nie je ideálne, “mať dieťa je jedna z najúžasnejších, šťastie prinášajúcich vecí, aké môžete urobiť,” na čo Carlson, ktorý má sám štyri deti, odpovedal: “Samozrejme.”

V dlhom rozhovore sa Musk okrem poznámok o tom, ako mať deti, dotkol aj vakcín, potreby náboženstva, umelej inteligencie a Donalda Trumpa.

Aj keď Musk predtým vyhlásil, že je ateista — a jeho názory na život a rodinu zostávajú v rozpore so skutočnými morálnymi postojmi Katolíckej cirkvi, ktorá je proti potratom, antikoncepcii a oplodneniu in vitro, pričom posledné je praktika Musk sám používal — zakladateľ spoločnosti Tesla sa v posledných rokoch stal jedným z najhlasnejších zástancov plodnosti.

Keďže pôrodnosť na celom Západe prudko klesá, Musk neustále varuje pred blížiacim sa populačným kolapsom, ktorý bude mať za následok. Hoci v zásade nikdy nevystupoval proti interrupciám alebo antikoncepcii, poukazoval na kontrolu pôrodnosti a interrupcie ako na faktory, ktoré prispievajú k demografickej kríze, a tiež oponoval absurdným tvrdeniam klimatických extrémistov, že zníženie počtu obyvateľov je nevyhnutné v záujme Zeme.

Musk minulý rok v reakcii na prekvapivé schválenie radikálneho pro-potratového dodatku v Ohiu povedal, že muži a ženy boli v súvislosti so škodlivosťou potratov zavádzaní a že ľudia boli vychovávaní k nenávisti voči deťom.

“Ženy na Západe boli naučené, že náhodné tehotenstvo je to najhoršie, čo sa im môže stať,” Musk odpovedal. “Preto sa dôrazne stavajú proti zákazu interrupcií ako proti existenčnej hrozbe.”

“Mnohí muži sa tiež obávajú, že sa nebudú môcť ‘zabávať’, ak budú interrupcie zakázané,” napísal.