Screenshot-2023-04-27-140052-e1701788527477-810x500.png

Elon Musk hovorí Tuckerovi Carlsonovi, že aktivisti za prebudenie vedú "svätú vojnu

8
Kultúra života

Vírus “woke mind” zaberá “miesto náboženstva,” povedal Elon Musk Tuckerovi Carlsonovi počas rozhovoru na X (predtým Twitter).

Musk použil výraz kanadského profesora Gada Saada, aby opísal šírenie wokeness ako choroby.

“Úpadok náboženstva” zanechal “vákuum” pre wokeness a sekularizmus, aby sa ujali, povedal Musk. “Pre väčšinu ľudí je potrebné niečo, čo vyplní toto prázdno. A tak si osvoja náboženstvo, ktoré sa však’nenazýva náboženstvom,” povedal. “vírus prebudenej mysle” “nahrádza náboženstvo”, povedal Musk.

“V podstate vedú svätú vojnu” v podstate svätú vojnu prebudených”, povedal Musk. “Sú veľmi odolní voči zmenám,” povedal majiteľ spoločnosti X Carlsonovi.

Musk povedal, že je “kultúrne kresťan” a “vyrastal ako anglikán” a bol “pokrstený”, hoci teraz nie je veriaci. Povedal však, že si veriacich ľudí váži.

Podnikateľ sa nedávno priaznivo vyjadril na podporu náboženstva, o čom informoval portál LifeSiteNews.

“Ateizmus zanechal prázdne miesto; Sekulárne náboženstvo zaujalo jeho miesto; Ale zanechalo ľudí v zúfalstve; Bezdetný hedonizmus bez starostlivosti; Možno náboženstvo”nie je také zlé; Aby ste neboli smutní,” Musk pred niekoľkými týždňami napísal na X.

Šéf spoločnosti Tesla si získal pozornosť kresťanov a ďalších konzervatívcov svojimi spoločenskými komentármi, vrátane podpory medicínskej slobody, pokiaľ ide o vakcíny, a jeho varovania pred potratmi a spoločnosťou. Taktiež obhajoval potrebu väčšieho počtu detí, hoci mnohé z vlastných detí mal mimo manželstva a nemorálnymi spôsobmi, ako napríklad súrodným materstvom.

Carlson zopakoval svoje obavy, že federálna vláda presadzuje “antiplodnosť” posolstvo.

Musk povedal, že niektorí extrémni environmentalisti nenávidia deti, pričom sa odvolával na “Extinctionist Society,” známu aj ako “Dobrovoľné vymieranie ľudstva” hnutie, vrátane jedného lídra, ktorý podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Tesla presadzuje “holokaust ľudstva”.

Väčšina environmentalistov túto myšlienku podporuje prinajmenšom “implicitne”, povedal. Musk, vyštudovaný inžinier, povedal Carlsonovi, že je “absolútne nepravdivé”, že Zem nedokáže uživiť viac ľudí.

“V skutočnosti je”nedostatočne zaľudnená,” povedal.

Musk povedal, že “vzdelávací systém” treba zmeniť, aby sa prestala presadzovať myšlienka “populačnej bomby”, vyvrátená myšlienka zo 60. rokov minulého storočia od profesora Stanfordskej univerzity Paul Ehrlich, že Zem v budúcnosti nedokáže uživiť viac ľudí.

“Myslím, že by sme mali rozšíriť ľudskú populáciu,” povedal Musk.

Počas rozhovoru Musk zopakoval svoju podporu rodín a povedal, že spoločnosť zbytočne straší ženy tým, že majú deti.

“Musíme prestať strašiť ženy, že mať dieťa zničí váš život,” povedal Musk. “To je nepravdivé. Dievčatá strašíme tým, že ak otehotniete, váš život”sa skončil. Toto sa učí v školách.

Povedal, že súhlasí s tým, že “by sme nemali mať tehotenstvá v tínedžerskom veku… mať dieťa je jedna z najúžasnejších, šťastie vyvolávajúcich vecí, ktoré môžete urobiť.”

Musk už predtým povedal, že ženy a muži boli zavádzaní o škodlivosti potratov. Na minuloročné prekvapivé schválenie radikálneho pro-potratového dodatku v Ohiu reagoval slovami, že ľudia boli vychovávaní k nenávisti voči deťom.

“Ženy na Západe boli naučené, že náhodné tehotenstvo je to najhoršie, čo sa im môže stať,” Musk odpovedal. “Preto sa dôrazne stavajú proti zákazu interrupcií ako proti existenčnej hrozbe.”

“Mnohí muži sa tiež obávajú, že sa nebudú môcť ‘zabávať’, ak budú interrupcie zakázané,” napísal.