image-6-810x500.png

Ďalšia žena bola po potrate v plánovanom rodičovstve prevezená do nemocnice s "nadmerným krvácaním

11
Kultúra smrti

Znovu sa ukázalo, že mýtus o bezpečnom potrate je len mýtus. Dňa 20. augusta bola na pohotovosť po potratovom zákroku privezená ďalšia žena - udalosť, ktorá v štáte Illinois, ktorý sa stal potratovou destináciou, neprekvapuje. Matka podstúpila interrupciu v spoločnosti Planned Parenthood v meste Flossmoor a bohužiaľ sa pripojila k zoznamu mnohých žien, ktoré sa stali obeťami chamtivosti potratového kartelu.

Zamestnankyňa spoločnosti Planned Parenthood zavolala na tiesňovú linku 911, aby požiadala o“prevoz” pacientky, ktorá mala nadmerné krvácanie. Krvácanie ako jedna z najčastejších komplikácií, ktorými ženy trpia počas a po chirurgickom potrate, je často spôsobené mimoriadne nebezpečnou perforáciou maternice v dôsledku prepichnutia steny maternice potratovými nástrojmi.

Nekedy je spôsobené roztrhnutím krčka maternice a občas sa vyskytnú aj iné príčiny. Hoci vieme, že túto ženu previezli na pohotovosť s nadmerným krvácaním, nevieme presnú príčinu ani to, či prežila. Aj v prípade prežitia môže mať tento typ poranenia za následok trvalú neschopnosť donosiť dieťa, zjazvený krčok maternice, panvové abscesy alebo iné celoživotné stavy.

Vlajková loď potratových štátov

Illinois sa stalo jednou z hlavných potratových destinácií v krajine. Podľa údajov z Illinois Department of Health z roku 2022   v roku Roe v. Wade bolo zrušených  56 457 interrupcií. Počet životov stratených interrupciou sa rovná takmer polovici populácie mesta Peoria, ôsmeho najľudnatejšieho mesta v štáte. Celkový počet potratov v rokoch 2023 a 2024 je ťažké odhadnúť, oficiálne správy zatiaľ neboli zverejnené. Počet potratov však prudko vzrástol po Roeovej zvrátení, pretože niekoľko illinoiských potratových zariadení rozšírilo svoju prevádzku a ďalší profitéri z potratov zo štátov, ktoré zaviedli ochranu nenarodených detí, presunuli svoje podniky do Illinois.

A možno práve preto sa Demokratická strana usporiadala svoj zjazd v Chicagu a kládla veľký dôraz na takzvané “reprodukčné práva".”Počas Národného zjazdu Demokratickej strany (DNC) spoločnosť Planned Parenthood zaparkovala “mobilnú kliniku” len niekoľko blokov od miesta, kde sa konal zjazd, a plánovala termíny bezplatných interrupcií. Len počas prvých dvoch dní DNC bolo údajne zavraždených 25 detí pomocou chemických potratových liekov z tejto mobilnej “kliniky”, ktorú obsluhovala Colleen McNicholas, potratárka s mimoriadne znepokojujúcou minulosťou. Plánované rodičovstvo ponúkalo aj stretnutia na bezplatnú sterilizáciu mužov.

Keď štáty ako Illinois a ďalšie nechránia deti v maternici, zvyšuje sa počet potratov a tým aj zranenia a úmrtia matiek, najmä v štátoch, kde je legálny neskorý potrat. Dokonca aj štáty, ktoré majú povesť historicky konzervatívnych, sa stali destináciami potratov. Napríklad Kansas zaznamenal exponenciálny nárast počtu potratov.

Buď pravdou 

“Niet pochýb o tom, že sme zaznamenali nárast počtu potratov v štátoch, ktoré už boli otvorené tejto barbarskej praxi, a v ďalších nečakaných štátoch. Ženy zo štátov ako Texas, Oklahoma, Južná Dakota a Missouri vyhľadávajú potraty v týchto mäsiarstvach v Kansase, Illinois a ďalších blízkych štátoch ako Nové Mexiko a Colorado, ktoré majú no gestational limit a v posledných rokoch zaznamenali zdvojnásobenie alebo strojnásobenie počtu *potratov,” povedal Troy Newman, prezident Operácie Rescue. “Aj keď sa zdá, že biznis bol ‘dobrý’ pre týchto špekulantov s potratmi, príbehy žien, ktoré trpia v dôsledku núdzových situácií pri potrate, ako je táto v Illinois – ďalšia žena krvácajúca –, prichádzajú do Operácie záchrany týždeň čo týždeň. V štátoch, kde sú potraty legálne, je zranených viac žien ako kedykoľvek predtým, a to najmä v štátoch, kde je zákonov na ochranu žien málo a kde sú potraty povolené veľmi neskoro v tehotenstve.”

Newman dodal “Všetky tieto správy o núdzových situáciách sú len z potratových zariadení, kde boli na mieste buď pro-life očití svedkovia, ako sú poradcovia na chodníku a modlitební bojovníci, alebo znepokojení rodinní príslušníci nabrali odvahu a odovzdali nám informácie, ktoré sme mohli ďalej vyšetriť.”

“Sme presvedčení, že mnohé iné mimoriadne udalosti nie sú nahlásené alebo sú zamlčané buď preto, že pro-liferi nie sú na mieste, alebo preto, že zranené ženy z hanby mlčia. Ak ste za život a ste svedkom sanitky v akomkoľvek potratovom zariadení, prosím ozvite sa nám. Náš tím bude pripravený preskúmať a vyžiadať príslušné záznamy.”

* Kansas zaznamenal agresívny nárast počtu potratov od roku 2022. Prognózy vypracované organizáciou Operation Rescue uvádzajú približne 26 000 potratov do konca roka 2024, pričom v roku 2021 to bolo len 7 849 potratov, čo odráža neuveriteľný nárast o 231 %.

V Novom Mexiku sa podľa odhadov poskytnutých V roku 2023 sa uskutočnilo 21 000 potratov podľa odnože Guttmacherovho inštitútu plánovaného rodičovstva. Pri porovnaní tohto čísla s 5 880 potratmi nahlásenými v roku 2020 sa za tri roky realizoval ohromujúci nárast o 257 %.

V Colorade sa v rokoch 2020 až 2023 počet potratov takmer zdvojnásobil z 13 420 prípadov na 25 200.

Publikované so súhlasom Operation Rescue.