shutterstock_1335930980-810x500.jpg

Florida odmieta licenciu pre nové potratové zariadenie kvôli porušovaniu predpisov v minulosti

9
Kultúra života

Floridská agentúra pre správu zdravotnej starostlivosti (AHCA) minulý týždeň zamietla licenciu pre potratové zariadenie, ktoré chce otvoriť v Pensacole, a to napriek odporúčaniu sudcu z 28. augusta, ktorý navrhol, aby štát takúto licenciu spravoval.

Potratová organizácia July Medical Services tvrdí, že jej zariadenie Hope Medical of Pensacola bude okrem iného vykonávať potraty. Spoločnosť July Medical prevádzkuje bývalý podnik na vykonávanie potratov v meste Shreveport v štáte Louisiana - June Medical Services - ktorý pôsobil pod názvom “Hope Medical Group for Women.” Hope Medical Group mal&nbspv tomto štáte množstvo zdravotných a bezpečnostných priestupkov a bol tiež predmetom trestného vyšetrovania&nbsppo tom, ako údajne neoznámil prípady znásilnenia dieťaťa.

Po tom, ako AHCA najprv zamietla žiadosť spoločnosti July Medical’o otvorenie v roku 2023, sa potratový podnik odvolal k štátnej správnej sudkyni Yolande Greenovej, ktorá uviedla, že porušenia zákona spoločnosťou June Medical’v Louisiane neboli dostatočne závažné na to, aby zabránili Floride schváliť licenciu. Greenová uviedla, že mnohé z porušení “pozostávali z nedostatočnej dokumentácie v osobných spisoch, chýbajúcich zápisov zo zasadnutí správnej rady a nedostatočnej dokumentácie na overenie príkazov lekára’nepreukázali starostlivosť.” Pretože podľa nej “väčšina týchto porušení bola neopakovateľnými priestupkami,” malo by byť zariadeniu povolené otvorenie.

Čítajte: Floridskí katolíci organizujú ružencové zhromaždenia, aby porazili pro-potratový dodatok

AHCA však nesúhlasila. Podľa CBS News podpísal tajomník agentúry Jason Weida 49-stranové konečné nariadenie, v ktorom sa ako dôvod, prečo nebude potratovému zariadeniu udelená floridská licencia, uvádzajú porušenia zákona zo strany Hope Medical Group’. “Preukázaný vzor nedostatočnej činnosti spoločnosti June Medical’je preto právne dostatočným dôvodom na zamietnutie žiadosti spoločnosti July Medical’o licenciu,” v konečnom príkaze sa uvádza.

Väčšina nenarodených detí na Floride je v súčasnosti chránená pred potratom po šiestom týždni tehotenstva, hoci budúci mesiac budú voliči v štáte rozhodovať o volebnom opatrení, Amendment 4, ktorý by vložil “právo” na potrat do ústavy štátu’a účinne zrušil takmer všetku ochranu pred narodením.

Aj keď bolo zamietnutie AHCA’považované za “konečné rozhodnutie,” je možné sa proti nemu odvolať.

Publikované so súhlasom Live Action