GettyImages-109445760-810x500.jpg

Bývalý hráč NHL, ktorý odmietol injekcie COVID, spomína na útek z Kanady, aby mohol opäť hrať hokej v USA

21
Kultúra smrti

Občania USA: Bývalá hviezda Národnej hokejovej ligy (NHL), ktorá sa odmietla podrobiť očkovaniu COVID, rozprávala o svojom strastiplnom úteku z Kanady pešo do Spojených štátov, aby mohla pokračovať v hre, ktorú milovala.

Nedávno znovuobjavené zábery z podcastu 2022 Slangin’ The Bizkit ukazujú bývalého hráča NHL Iana Whitea, ako rozpráva svoj príbeh respondentovi o tom, ako nemal inú možnosť ako prejsť cez kanadsko-americké hranice v mínus 20-stupňovom počasí, len aby mohol ísť do USA hrať hokej v “normálnej” krajine.

“Bol som šťastný, že som sa dostal z Winnipegu a z Kanady. Viem, že v južných štátoch sa žilo celkom normálne,” povedal.

Bývalá hviezda NHL pôsobila vo viacerých tímoch vrátane Toronto Maple Leafs, Calgary Flames, Carolina Hurricanes a San Jose Sharks. Povedal, že na myšlienku odísť z Kanady hrať do USA prišiel po tom, čo mu pred rokmi zavolal známy, že v USA na neho čaká práca

Pretože nedostal šancu COVID, nemohol hrať v žiadnej lige v Kanade. Jeho známy mu povedal, že sa dopočul, že existuje šanca, že by mohol hrať hokej vo Federálnej hokejovej lige nádejí (FPHL) v Georgii. Avšak vzhľadom na v tom čase platný mandát kanadskej federálnej vlády premiéra Justina Trudeaua mali osoby bez COVID injekcií zakázané cestovať letecky alebo po železnici. To znamenalo, že jediný spôsob, ako sa White mohol dostať do USA, bolo pokúsiť sa o to cez pozemný hraničný priechod.

“Povedal som si, človeče, mám príležitosť ísť znova hrať hokej a jednoducho sa z toho dostať,” povedal White a dodal, že dúfa, že sa mu podarí uniknúť “biede, ktorá bola na ľudstvo uvalená v súvislosti s uzáverami a všetkým ostatným.”

Neodolal, White strávil asi tri týždne vymýšľaním spôsobu, ako by sa mohol dostať na hranice. Nakoniec mu pomohol kamarát, ktorý prevádzkoval pizzeriu, ktorú museli zatvoriť kvôli nariadeniam COVID.

Keď sa dvojica dostala na kanadsko-americkú hranicu na priechode Pembina, kanadskí pohraničníci mu povedali, že ak mu odmietnu vstup do USA, bude musieť ísť na dva týždne do karantény. Rozhodol sa zavolať na americkú stranu, aby zistil, či ho pustia dovnútra. Podľa Whitea mu americký colník povedal, aby išiel na americkú stranu v pruhu pre autá a bude môcť ísť.

White poznamenal, že mal obavy, či to urobí, a poznamenal, že “nikto neprejde severnú hranicu pešo.” Povedal, že asi po “piatich minútach” sedenia v aute a premýšľania sa rozhodol riskovať a prekročiť hranicu.

Keď ho pustili do USA, White dostal prácu v tíme Columbus River Dragons a odteraz je stále v krajine a hrá hokej.

Okrem Whitea aj ďalší významní kanadskí profesionálni športovci spomenuli svoj útlak kvôli rozhodnutiu nedostať zábery COVID.

V októbri 2021 Trudeau oznámil bezprecedentné povinnosti očkovania COVID-19 pre všetkých federálnych zamestnancov a zamestnancov v sektore dopravy. Oznámil tiež, že neočkovaní už nebudú môcť cestovať lietadlom, loďou ani vlakom, a to na vnútroštátnej aj medzinárodnej úrovni.

Táto politika viedla k tomu, že tisíce ľudí prišli o prácu alebo boli pre jej nedodržanie prepustení na dovolenku. Taktiež uväznila “neočkovaných” Kanaďanov v krajine.

Povinnosti zostali v platnosti do júna 2022.

COVID jab mandáty, ktoré prišli aj od provinčných vlád s podporou federálnej vlády, rozdelili kanadskú spoločnosť. Očkovanie bolo spájané smnožstvom negatívnych a často závažných vedľajších účinkov, ako je napríklad smrť, a to aj u detí.

Občania USA: Žiadajte, aby Kongres vyšetril prudko rastúci počet úmrtí