Žena užívajúca CHEMOTERAPIU DONOSILA DIEŤA aj napriek protestom potratových skupín

3,490
Kultúra života

NIKARAGUA, Managua, júl 2010 (LifeSiteNews.com) – Žena s rakovinou, známa v nikaragujskej tlači len pod krstným menom Amália, donosila a nedávno porodila svoje dieťa. Miestne aj medzinárodné skupiny podporujúce potraty sa jej v tom s veľkým úsilím snažili zabrániť, no márne.

Odborníci z týchto skupín tvrdili, že Amália počas tehotenstva nemôže dostávať chemoterapiu. Napriek tomu od februára liečbu podstupovala. Nastal nečakaný pôrod a dieťatko krátko nato zomrelo.

Napriek protestom organizácie za potraty doktori interrupciu odmietli. Aj manžel Amálie tvrdí, že sú šťastní a vďační za to, ako s ňou lekári zaobchádzali. Dodal, že matka je stratou dieťaťa zničená, pretože sa naň veľmi tešila.

Nikaragujská potratová skupina však Amáliiným tehotenstvom nebola taká nadšená. Keď dieťatko zomrelo, požadujú vykonanie pitvy. Ak sa potvrdí, že práve chemoterapia poškodila plodu, vyhrážajú sa súdom.

Amáliin manžel k celej záležitosti povedal len toľko, že nevie, či sa pitva skutočne vykoná. Podľa neho "by malo ostať predovšetkým na rodine".

Amália je po prepustení z nemocnice aj naďalej pod ambulantnou liečbou.

Matthew Cullinan Hoffman