Grafický sexuálny sprievodca pre mládež sa stal bestsellerom

2,105
Kultúra smrti

HOLANDSKO, Den Bosch, november 2010 - Popredný svetový poskytovateľ potratov aj naďalej podporuje grafické brožúry obhajujúce príležitostný sex medzi mládežou. Podľa Medzinárodnej federácie plánovaného rodičovstva sa brožúra s názvom "Zdraví, šťastní a žiadaní" stala ich najpredávanejšou publikáciou.

 Príručka sa zameriava na mladých ľudí nakazených vírusom HIV. Obsahuje sexuálne explicitný jazyk a propaguje náhodný sex s viacerými partnermi, rovnako ako orálny, análny či homosexuálny sex.

 V publikácii nájdete výroky ako:

 „Niektorí ľudia by chceli mať agresívny sex." alebo „Neexistuje dobrý alebo zlý spôsob sexu."

 Tiež podporuje mladých ľudí, aby so sebou vždy nosili prezervatív. Mohli by mať totiž sex po pití alkoholu alebo užití drogy, a tak treba počítať so sexom ešte v „triezvom“ stave. Jedna zo sekcií odporúča mladým návštevu kliniky plánovaného rodičovstva, kde im pomôžu predísť počatiu alebo ukončiť neplánované tehotenstvo. Publikácia dokonca nabáda mládež, aby pred rodičmi svoje sexuálne aktivity ako aj návštevy kliniky plánovaného rodičovstva tajili. „Mali by ste zistiť, či existujú nablízku nejaké strediská, kde môžete ísť bez nutnosti súhlasu svojich rodičov alebo opatrovníkov."

 Podľa príručky štáty s právnymi predpismi, ktoré vyžadujú zverejnenie stavu HIV pre sexuálnych partnerov, porušujú práva ľudí žijúcich s HIV. Plánované rodičovstvo distribuovalo brožúru aj na Svetovej konferencii mládeže v auguste 2010 v mexickom Leone. Prvá publikácia knihy „Zdraví, šťastní a žiadaní" vyšla v januári 2010. Už má aj ruský preklad. Rusko má druhú najvyššiu mieru HIV ochorení vo východnej Európe a Eurázii.

 Krajskou predsedníčkou plánovaného rodičovstva v Európe a zároveň riaditeľkou Ruskej nadácie zdravia je ruská štátna príslušníčka doktorka Elena Dmitrieva. V spolupráci s organizáciou USAID, ktorú financujú Spojené štáty, sponzoruje Ruská nadácia zdravia prebiehajúci projekt zdravia s názvom Zdravé Rusko 2020. Projekt propaguje prevenciu HIV/AIDS, antikoncepciu pre mladých a iné zraniteľné skupiny obyvateľstva v Rusku. Propaguje samozvaný „zdravý životný štýl“ pre mládež vo veku 13-19 rokov.

 Podľa internetových stránok USAID šlo v roku 2008 do programov v Rusku takmer 77 miliónov dolárov z vreciek amerických daňových poplatníkov. Časť tejto sumy umožnila, aby posolstvá plánovaného rodičovstva a reprodukčného zdravia oslovili viac ako 25 tisíc ruských občanov.

 Táto výzva prichádza napriek tomu, že Rusko trpí demografickou krízou. OSN predpovedá, že v priebehu nasledujúcich 40 rokov klesne počet obyvateľov v Rusku o 23 miliónov. Vladimir Putin nedávno ponúkol 11 tisíc dolárov ako odmenu pre rodiny, ktoré majú aspoň dve deti.

 Ako informoval Inštitút katolíckych rodín a ľudských práv na začiatku minulého roka,  istá mormónska matka videla brožúru na uzavretom stretnutí pre dievčatá, ktoré bolo sponzorované organizáciou Skautky USA v sídle OSN v New Yorku. Vtedy sa po USA rozprúdila diskusia o spojení medzi Skautkami a Plánovaným rodičovstvom. Skautky USA však odmietajú brožúru verejne odsúdiť. Taktiež popierajú, že by brožúra bola v miestnosti OSN, kde sa mladé dievčatá stretli.

Seana Cranston, J.D.