KŇAZ ZATKNUTÝ kvôli kázaniu pred potratovou klinikou

1,642
Kultúra smrti

USA, Severná Karolína, Charlotte, júl 2010 (LifeSiteNews.com)- Chromý černošský pastor bol zatknutý v meste Charlotte za verejné kázanie pred potratovým zariadením.

Pastora Ronnieho Wallacea zatkli v jedno júlové ráno na verejnom priestranstve pred klinikou plánovaného rodičovstva v meste Herbon. Polícia trvala na tom, že Wallace porušil vyhlášku, ktorá zakazuje blokovať cestnú premávku „s ohľadom na nebezpečenstvo alebo riziko, ktoré vytvára prekážka.“

Svedkom zatknutia bol aj mediálny hovorca spoločnosti Operation Save America (pro-life program, pozn. prekl.) Pat Mc Ewen. Podľa neho pastor Wallace kázal na vrchu rebríka asi dvanásť stôp nad zemou, čo bolo dosť ďaleko od cestnej premávky. Wallace pravidelne svedčí pred klinikou. Kvôli svojmu hendikepu chodí o paličke a nemôže stáť príliš dlho. Polícia najprv požiadala, aby pastor prestal používať megafón.

„ Ale samozrejme, je to čierny južanský pastor- tí kážu hlasnejšie. Aj tak to bolo nahlas.“ Keď polícia prikázala Wallecovi úplne prestať a zísť z rebríka, odmietol. Polícia zaistila rebrík a zatkla ho. Neskôr ho prepustila na kauciu.

Podľa Mc Eweena pastora zatkli kvôli tomu, že neuposlúchol rozkaz polície. Ani príkaz na zatknutie nehovoril o porušení zákona o cestnej premávke. Kópiu zatykača obdržali aj členovia pro-life organizácie. Spravodajský internetový portál Life Site News sa pokúsil kontaktovať miestneho policajného hovorcu Roba Tufana, ktorý sa však až do uzávierky nevyjadril.

Kathleen Gilbert