Kauza uniknutých dokumentov Georgea Sorosa sa týka aj pápeža Františka

1,314
Kultúra smrti

Dokumenty Georgea Sorosa, miliardára, ktorý sa pomocou svojich peňazí snaží vládnuť svetu bez mandátu, ukazujú, že na presadenie svojich vlastných politických názorov využíval aj pápeža Františka.

Všetko sa údajne odohralo počas minuloročnej návštevy pápeža Františka Spojených štátov. Sorosova nadácia využívala blízkych pracovníkov pápeža Františka, aby presadila Sorosove politické plány. Nadácia mala  za to zaplatiť 650.000 dolárov. Pápež mal prehovárať katolíkov, aby v prezidentských voľbách volili Hillary Clintonovú.

Pápež hovoril o ekonomickej a rasovej nerovnováhe, vďaka čomu mal zabezpečiť hlasy pre Clintonovú v chudobných amerických rodinách. “Katolíci tvoria v USA vplyvný volebný blok. Soros využil hlavu katolíckej cirkvi, aby túto skupinu ovplyvnil v prospech Hillary Clintonovej,” povedala v rozhovore americká právnička Elizabeth Yoerová.

Americké médiá si tiež všímajú Sorosovu snahu o zmiernenie protiimigrantských zákonov. Soros napríklad kritizoval zavedenie biometrických údajov o nelegálnych migrantoch. Jeho imigračné názory sa však netýkajú len zámoria, zapája sa totiž aj do európskej migračnej politiky.

Jeho najväčším odporcom je maďarský premiér Viktor Orbán. “Jeho meno je možno najsilnejším príkladom tých, ktorí podporujú všetko, čo oslabuje národné štáty, podporujú všetko, čo mení tradičný európsky životný štýl,” povedal Orbán na Sorosovu adresu. Sorosova odpoveď znela takto: “Jeho (Orbánov) plán má za cieľ ochranu národných hraníc a utečencov považuje za prekážku. Náš plán má za cieľ ochranu utečencov a národné hranice považujeme za prekážku.”