SEDEMNÁSŤ OBETÍ POTRATU, ktoré našli na SMETISKU, pochovali na katolíckom pohrebe

1,478
Kultúra smrti

USA, Michigan, 10. november 2010 (LifeSiteNews.com) ) – Pozostatky potratených detí, ktoré sa našli ešte vo februári 2010 na michiganskom smetisku, konečne pochovali. Pohreb 17-tich nenarodených detí viedol katolícky biskup Earl Boyea z diecézy Lansing, ktorý odslúžil pohrebnú bohoslužbu v Katedrále svätej Márie. Obete následne pochovali na cintoríne svätého Jozefa Lansingu. Do ceremónie sa zapojili aj občania zo spoločnosti prolife. 

 Lokálny prolife advokát Chris Veneklase ešte vo februári 2010 potvrdil podozrenia, že potratová klinika „Rozhodnutie žien“ v Delta Township vyhadzovala na svoje smetisko spolu s inými odpadmi aj biologicky nebezpečný odpadový materiál. A tiež pozostatky z tiel potratených detí.

 Veneklase našiel 17 takýchto pozostatkov nenarodených detí v 17-tich taškách, ktoré boli označené januárovým dátumom potratu spolu s celým menom matky. Nálezy potvrdila aj prezidentka CPLS doktorka Monica Millerová.

 To následne viedlo k sedemmesačnému vyšetrovaniu pod dohľadom okresného šerifa a úradu štátneho zástupcu. Napriek jasným dôkazom však štátny zástupca vyhlásil, že potratové kliniky sa môžu vyhnúť trestnému stíhaniu v prípade neadekvátneho nakladania s lekárskym materiálom. Tieto zariadenia totiž nie sú dôkladne integrované a zapísané do štátneho zákona. Štátnym orgánom teda chýba pevný legálny podklad na právne stíhanie takéhoto neprimeraného konania.

 Traja michiganskí štátni zástupcovia za republikánov - Rick Jones, Bob Jenetsky and Joe Haveman - navrhli niekoľko legislatívnych krokov na zmenu zákona. Navrhovaný zákon by vyžadoval, aby potratové kliniky nenarodené deti spopolňovali alebo pochovávali, ak si to vyžiada ich matka.

 Ďalšie dva návrhy by sa týkali trestov za nedodržanie nového zákona. Jeho porušenie by mohlo vyústiť do 3 rokov väzenia, poplatku v maximálnej výške 5 tisíc dolárov alebo do oboch trestov.

 Fotky s dôkazovým materiálom môžete nájsť tu (!Upozornenie! fotky nie sú vhodné pre citlivejšie osoby!):

http://picasaweb.google.com/109616105550051602132/WomansChoiceClinicAbortedBabyPhotos?feat=directlink#

Peter J. Smith