Sorosa pozvali do Národnej investičnej rady Ukrajiny

649
Kultúra smrti

Bývalý šéf administratívy prezidenta Ukrajiny Boris Ložkin pozval do Národnej investičnej rady rad známych zahraničných investorov, oi. amerického miliardára Georgea Sorosa.

Predtým v pondelok prepustil ukrajinský prezident Petro Porošenko šéfa svojej administratívy Ložkina a vymenoval do tejto funkcie predsedu Charkovskej oblastnej administratívy Ihora Rajnina. Prezident vymenoval Ložkina šéfom Národnej investičnej rady.

“Prerokovali sme s niekoľkými zahraničnými investormi ich potenciálnu účasť v tejto rade. Na účasť v investičnej rade predbežne pristúpili George Soros, Paul Polman – hlavný výkonný riaditeľ spoločnosti Unilever a predseda Svetovej podnikateľskej rady pre trvalo udržateľný rozvoj, a vedenie SOCAR – najväčšej azerbajdžanskej štátnej spoločnosti,” povedal Ložkin v priebehu zasadnutia Národnej rady pre reformy. Jeho slová uvádza agentúra UNIAN.

Ložkin podotkol, že v danom okamihu sa jedná s mnohými známymi zahraničnými investormi, ktorí sa môžu v budúcnosti stať členmi rady.

Aktivizácia činnosti Národná investičná rady, zapojenie investícií a vytvorenie normálnej obchodnej klímy na Ukrajine budú podľa jeho slov napomáhať rastu národnej ekonomiky.