Bojovníci za tradičné manželstvo tromfli zástancov homosexuálnych zväzkov

1,953
Kultúra života

31. január 2013 (LifeSiteNews.com) – Podľa údajov polície vyšlo do ulíc Paríža približne 120 000 ľudí, aby tak vyjadrili podporu vládnemu návrhu legalizovať „manželstvá“ homosexuálov a potraty. Organizátori akcie, ako napríklad LGBT združenia (združenia lesbičiek, gayov, bisexuálov a transexuálov), odbory, socialistické či komunistické strany, tvrdia, že počas slnečnej zimnej nedele sa na námestí zhromaždilo až 400 000 demonštrantov.

Ak sú odhady správne, išlo by o desaťkrát menší počet ľudí než bol ten na demonštrácii proti homosexuálnym „manželstvám“, ktorá sa konala začiatkom januára. Tam sa podľa odhadov zhromaždilo viac než milión demonštrantov.

Je veľmi pravdepodobné, že nedeľný protest je odpoveďou na silnú vlnu odporu proti homosexuálnym manželstvám a zdá sa, že bojovníci za „pravé manželstvo“ boli v jasnej prevahe.

Obhajcovia „manželstva“ homosexuálov očividne tušili svoju prehru už vopred. Deň pred demonštráciou organizátori vyhlásili, že za víťazstvo budú považovať už to, ak na akciu príde viac ľudí než na prvý pochod, ktorý sa konal 16. decembra. Vtedy sa ho zúčastnilo 150 000 ľudí. 

Hoci hlavné médiá priniesli správy o tom, že akcia mala dobrý úmysel a nikoho neurážala, skutočnosť bola trochu iná. Tón nedeľňajšej demonštrácie bol jasne namierený proti odporcom manželstiev homosexuálov, a to najmä proti katolíckej opozícii, ktorá vďaka množstvu biskupov, ktorí verejne vyjadrili svoj názor, jasne vyhlásila svoje stanovisko.

Slogany a transparenty, ktorými mávali demonštranti, prezrádzajú veľa o súčasnej situácii vo Francúzsku. „Homofóbia“ sa podľa francúzskeho zákona považuje za trestný čin a môžete byť z nej obvinený už vtedy, ak vyjadríte názor proti homosexuálnym manželstvám. V tomto prípade to ešte tak ďaleko nezašlo. Zatiaľ. Ak sa však uzákoní manželstvo homosexuálov, veci sa môžu dať rýchlo do pohybu. Stačí pripomenúť, že na základe nepriaznivých výrokov o homosexuáloch vylúčili zo strany člena parlamentu Christiana Vannesta.

Na transparentoch demonštrantov sa objavili nenávistné nápisy proti pápežovi, ako napríklad: „Benedikt XVI je kráľom homofóbie“ alebo „Sme gayovia, nie kňazi, deti sa nás nemusia báť“ či ďalšie rúhavé slogany ako „Ježiš mal dvoch ockov“, „Mária bola oplodnená zo skúmavky“ či „Skutočné nebezpečenstvo pre deti je katechizmus“.

Tieto slogany pravdivo vykresľujú obraz toho, čo všetko súvisí s „manželstvom“ homosexuálov, adopciami, schválením rodičovských práv, oplodnením zo skúmaviek, náhradným materstvom, rozvodom či striedavým rodičovstvom. Aktivisti chcú, aby sa konanie homosexuálov považovalo za normálne a aby sa táto skupina nepovažovala za menejcennú. Ich cieľom je, aby sa k homosexuálom pristupovalo lepšie ako doteraz. Jeden chlapček držal transparent so slovami: „Jeden ocko a jedna maminka, to je vždy nanič“. Na proteste sa objavilo ešte mnoho podobných transparentov.

Na pochod prišlo množstvo socialistov a ľavicovo orientovaných politikov vrátane primátora Paríža a dokonca aj bývalej ministerky zdravotníctva, ktorá kandidátov do mestskej rady Paríža upozornila, že bude pre nich výhodnejšie, ak podporia manželstvá homosexuálov.

K homosexuálnym párom sa pripojili aj stredoškoláci či odborári, ktorí protestovali proti „diskriminácii“ a za „rovné práva“. Niektoré páry prišli s deťmi v kočíkoch či staršími deťmi, ktoré držali transparenty s nápismi ako napríklad „Máme dve mamy a je nám fajn“.

Namieste sú obavy, že diskusia v parlamente o znení zákona o „manželstvách“ homosexuálov prebehne relatívne hladko, nakoľko je už spomenuté znenie oficiálne zakotvené v doktríne socialistickej strany. Parlamentná opozícia, alebo aspoň väčšina z nej, už zvolila svoju stratégiu: podporia „civilný zväzok“ homosexuálov vrátane všetkých práv a povinností manželov, avšak s výnimkou tých, ktoré sa týkajú rodičovstva.

Kvôli tlaku obrovského množstva protestujúcich proti homosexuálnym manželstvám z 13. januára prezident François Hollande konečne umožnil 30-minútovú návštevu zástupcov hnutia Manif pour tous (Demonštrácia pre všetkých). Do prezidentského paláca prišla Frigide Barjotová, komická postavička protestu, spolu s kamarátkou Laurence Tchengovou, predstaviteľkou organizácie „Ľavica pre republikánske manželstvo“ a jeden homosexuál, ktorý sám vyjadril svoj názor proti homosexuálnym manželstvám na novej stránke homovox.com. Okrem nich však nepozvali žiadnych predstaviteľov z väčších katolíckych pro-life organizácií, čo spôsobilo isté napätie.

Pri vychádzaní z prezidentského paláca Frigide Barjotová povedala, že jej argumenty prezidentom otriasli a dodala:

„Opäť raz majú dospelí rovnaké práva na život a tvorenie zväzkov. Máme rovnaké práva pre gayov aj hetero ľudí.“ 

Na druhý deň bola Frigide Barjotová pozvaná do rádia, kde sa vyjadrila ešte jasnejšie:

„V dnešnej dobe dvaja muži spolu nemôžu splodiť dieťa, nemôžu sa stať otcami,“ uviedla a moderátor dodal: „Ale môžu sa ľúbiť!“ „Samozrejme,“ odpovedala a dodala, že je „úplne férové“, že návrh zákona o homosexuálnych manželstvách chce docieliť, aby ich láska bola potvrdená v nejakom zväzku, ktorý je na rovnakej úrovni ako manželstvo heterosexuálov. „Súhlasím, že pár muž-muž a žena-žena si je rovnocenný s párom muž-žena, a taktiež s tým, že láska je človeku daná a ľudia ju musia prežívať najlepšie, ako vedia,“ povedala.

Doteraz verejnosť nepočula žiadnu oficiálnu reakciu organizátorov kampane proti manželstvám homosexuálov. Dokedy to takto bude?

Jeanne Smits