Íri radia o styku v trojici

2,346
Kultúra smrti

Štátne financovanie írskej skupiny zaoberajúcej sa sexuálnou výchovou je potrebné prehodnotiť. Dôvodom je článok na ich internetovej stránke SpunOut.ie, v ktorom svojmu dospievajúcemu publiku dávajú rady týkajúce sa styku v trojici.

Na článok upozornili noviny Sunday Independent, keď zverejnili citácie naznačujúce, že styk v trojici je pre teenagerov spôsob, ako „vniesť skutočnú vášeň do ich spálňových hier“.  

Podľa novinového článku skupina svojich čitateľov upozornila, aby si nevybrali niekoho, voči komu prechovávajú skutočné city. „Ak s niekým chodíte, ale tajne sa vám páči niekto iný, sexuálna „trojka“ by mohla znamenať vážne citové ublíženie. Styk v trojici si je preto najlepšie vyskúšať len v rámci zábavy,“ radil článok.

V reakcii na verejné protesty skupina článok preformulovala a odstránila z neho niektoré kontroverzné časti. Stránka však stále dospievajúcim ponúka „horúce tipy“ pre „bezpečný a príjemný“ styk v trojici.

A čo je na začiatku zoznamu? Vždy používajte antikoncepciu, zvlášť kondómy. „Uvedomte si, ak si počas „trojky“ vystriedate partnerov, musíte použiť nový kondóm,“ prihovárajú sa svojim mladým čitateľom. „Inak sa môžete nakaziť dosť nepríjemnými infekciami.

Poslankyňa Michelle Mulherinová uviedla pre Independent, že podľa jej názoru sú rady skupiny „neuveriteľne regresívnea „veľmi znepokojujúce“. Vyhlásila, že s touto záležitosťou sa obráti na ministra zdravotníctva Jamesa Reillyho.

V zmysle vyjadrení hovorcu SpunOut.ie Iana Powere je dôkladná sexuálna výchova nutnosťou. A čím skôr sa s ňou začne, tým lepšie.

„Mladí ľudia majú sex, či už sa to Sunday Independent alebo poslankyni Michelle Mulherinovej páči alebo nie,“ napísal vo svojom vyhlásení na internetovej stránke skupiny. „Niektorí majú styk aj s dvoma, dokonca aj s viacerými osobami naraz.

Ďalej dodal: „Výskumy ukazujú, že priemerný vek, kedy teenageri začínajú byť sexuálne aktívni, je čoraz nižší, zvlášť v mestských oblastiach. Podľa údajov HSE z roku 2006 (spred siedmich rokov) majú mladí ľudia po prvýkrát sex priemerne v sedemnástich rokoch (muži aj ženy).

„Výchova musí začať skôr, než prídu do veku, kedy začínajú so sexom, vyhlásil Power. „Nepodporujeme styky v trojici, ponúkame o nich mladým ľuďom fakty.“

Minister zdravotníctva Reilly uviedol pre Irish Examiner, že jeho úradníci v najbližších dňoch preveria článok a internetovú stránku SpunOut.ie. „Pokiaľ však ide o môj osobný názor, ako lekár a politik si nemyslím, že toto je vhodný druh informácií, ktoré by mal štát poskytovať.