Screen-Shot-2024-05-10-at-5.25.31-PM-810x500.png

Kacírska farnosť v Minneapolise skrýva pro-LGBT videá na YouTube po tom, čo ich odhalil LifeSite

16
Kultúra smrti
  • Farnosť v Minneapolise skrývala heterodoxný, pro-LGBT obsah na YouTube.
  • Muzikál v kostole o homosexuálnom vzťahu a podpora LGBT ideológie.
  • Otec Cassidy podporuje homosexualitu a ženský diakonát vo svojich kázaniach.
  • Arcibiskup Hebda podporuje civilné zväzky pre homosexuálov a heretické skupiny kňazov.

Akási heretická farnosť v arcidiecéze Saint Paul a Minneapolis umiestnila dve videá na svojom kanáli YouTube do režimu “private”, aby si ich verejnosť nemohla pozrieť po tom, čo LifeSite začiatkom tohto týždňa odhalil ich heterodoxný, pro-LGBT obsah.  

Vo štvrtok 9. mája LifeSite uverejnil dvojicu článkov, ktoré odhaľujú hrubé ignorovanie katolíckeho učenia, ku ktorému dochádza v katolíckej komunite svätej Johanky z Arku v južnom Minneapolise.  

V nedeľu 5. mája farnosť vo svojom kostole usporiadala muzikál, ktorého autorom je otvorený homosexuál Joseph St. Inscenácia je o “milostnom vzťahu”, ktorý mal so svojím zosnulým “manželom.” St. James sa prihovoril prevažne bielemu publiku z radov seniorov pred “omšou v telocvični”’ 5. mája. Pozval ich na popoludňajšie predstavenie hry s názvom “Odvaha a vďačnosť“o 13.30 hod: “Kabaret vdovca’”  

Digitálny leták k podujatiu upozorňuje, že “príbeh, ktorý rozprávame, sa zaoberá témami, ktoré nemusia byť vhodné pre deti. Odporúča sa rodičovská diskrétnosť.”  

SaintJoanOfArcMN/Facebook

Právne predpisy spoločnosti Canon ustanovuje, že “na posvätnom mieste sú dovolené len tie veci, ktoré slúžia na vykonávanie alebo podporu kultu, zbožnosti alebo náboženstva; všetko, čo nie je v súlade so svätosťou miesta, je zakázané. V jednotlivom prípade však ordinár môže povoliť aj iné využitie, ktoré nie je v rozpore so svätosťou miesta.” 

Nie je jasné, či arcibiskup Bernard Hebda vedel o tom, že sa v kostole koná škandalózna udalosť, alebo či o tom vedel a napriek tomu ju dovolil. 

LifeSite informoval aj o škandalóznej kázni otca Jamesa Cassidyho, ktorú predniesol 5. mája po komentároch sv. Vo svojich otvorene heretických poznámkach Cassidy hrdo vyjadril podporu homosexualite a “ideológii sociálnej spravodlivosti”. 

“Môžeme premeniť túto zlomenú a veľmi opatrnú a strachom naplnenú väčšiu cirkev a jej vedenie,” povedal, pričom hovoril aj o “Matke Zemi.”  

V jednom momente počas svojej 17-minútovej homílie Cassidy, ktorý mal na sebe dúhovú štólu, pripomenul, že žena, ktorá vedie vo farnosti oddelenie vzdelávania dospelých, sa v roku 2024 zúčastní na synode vo Vatikáne. Poznamenal, že bude “hlasovať o mnohých dôležitých otázkach v našej Cirkvi, vrátane rozšírenia vedúcich úloh žien’v Cirkvi a – modliť sa k Bohu –, aby obnovil diakonát pre ženy.” Hneď nato sa ozval potlesk. 

V piatok 10. mája si LifeSite všimol, že nielen Cassidyho’kázeň, ale aj predliturgické poznámky svätého Jakuba’sú na cirkevnom’kanáli YouTube uvedené ako súkromné. LifeSite poslal e-mail Cassidymu, ako aj cirkvi’technickému riaditeľovi a správcovi kancelárie, aby sa dozvedel, prečo boli videá odstránené z verejnej viditeľnosti.  

Jeden deň predtým, vo štvrtok 9. mája, LifeSite poslal e-mail arcibiskupovi Hebdovi’aby sa dozvedel, či bol informovaný o prítomnosti svätého Jakuba’ako aj o samotnej hre. E-mail obsahoval odkazy na obe videá na YouTube. Do uverejnenia tohto e-mailu sa LifeSite neozval nikto z Arcidiecézy svätej Johanky z Arku ani z Arcidiecézy Saint Paul a Minneapolis.  

Videá z minulých omší, ktoré sa konali v kostole sv. Johanky z Arku a sú stále verejné na jej YouTube kanáli zobrazujú laikov hrajúcich na gitarách a podávajúcich sväté prijímanie.  

Témou tohtoročného pôstu v kostole svätej Johanky z Arku bolo “od útlaku k oslobodeniu.” Na svojej facebookovej stránke sa kostol minulý mesiac podelil o fotografie bizarnej bábkovej inscenácie pre každoročnú hru na Kvetnú nedeľu. Výtvory pripomínajú groteskné, démonicky vyzerajúce postavy. 

Cassidyho’ľavicovosť je zjavná takmer v každom jeho kázaní, preto nie je jasné, prečo by sa svätá Johanka z Arku cítila povinná zverejniť svoje výroky z 5. mája.  

Počas homílie 14. apríla bol Cassidy zdanlivo na pokraji sĺz, keď vyjadroval “smútok a zdesenie” z Vatikánu’dokumentu Dignitas Infinita a o tom, čo sa v ňom učí o rodových rozdieloch, “operáciách na zmenu pohlavia” a náhradnom materstve, okrem iných tém, ktoré by mohli zaujímať LGBT aktivistov. 

Arcibiskup Hebda vedie arcidiecézu Saint Paul a Minneapolis od roku 2016. V roku 2021 vyjadril podporu civilným zväzkom pre homosexuálov, pričom uviedol, že takéto opatrenia “ctia dôstojnosť osôb v rovnakom pohlaví.” V roku 2021 sa v jeho arcidiecéze konalo aj výročné stretnutie heretickej Asociácie katolíckych kňazov Spojených štátov amerických . Toto zoskupenie okrem iného podporuje ženatých a vydatých duchovných. Len úctivé komentáre zasielajte na e-mailovú adresu [email protected] alebo zavolajte 651‐291‐4400.