shutterstock_2450761539-810x500.jpg

Pohanská modlitba k Diovi a Apolónovi na slávnostnom zapálení pochodne na OH 2024

115
Kultúra smrti
  • Letné olympijské hry v Paríži sú plné pohanstva a neprijateľných praktík.
  • Tradiční katolíci kritizujú olympijské hry za ich pohanstvo a morálne problémy.
  • Olympijské hry sú dnes súčasťou komerčného priemyslu a propagujú nezdravé hodnoty.
  • Paríž 2024 bude hostiť "rodovo rovné" hry a podporovať LGBT agendu.

O necelých 100 dní sa začnú letné olympijské hry v Paríži, ktorý, ako každé významné svetové mesto, dnes nazýva svojím domovom čoraz viac cudzincov, ktorí nie sú kresťanmi. Nedajbože, aby došlo k teroristickému útoku alebo k požiaru katolíckeho kostola. 

Začiatkom tohto mesiaca sa v gréckej Olympii v starovekom chráme Héry, manželky gréckeho kráľa bohov Dia, konal prvý ceremoniál hier, rituál zapálenia pochodne.  

Po boku nerôznorodého háremu samých bielych žien hrala grécka herečka Mary Mina úlohu “veľkňažky”, ktorej úlohou bolo okrem iného predniesť “modlitbu” v mene ľudstva. 

“Apolón, boh slnka a idea svetla, pošli svoje lúče a zapáľ posvätnú pochodeň pre pohostinné mesto [Paríž]. A ty, Zeus, daj mier všetkým národom na zemi a venuj veniec víťazom posvätného závodu,” poznamenala.  

Helénsky olympijský výbor organizuje 30-minútové podujatie a na svojej internetovej stránke uvádza zvyšok “Vyzvanie Apolónovi.”Skupina vysvetľuje, že prvý ceremoniál zapálenia pochodne sa uskutočnil v roku 1936 v rámci berlínskych hier a odvtedy sa viac-menej koná pred každou olympiádou.  

Ženský choreograf Artemis Ignatiou režíruje predstavenieod roku 2008. Rodáčka z Grécka predtým hrala úlohu “najvyššej kňažky” a na inscenácii sa podieľalaod 90. rokov minulého storočia. 

Kresťania na X. ročníku podujatia vyčítali zjavné pohanstvo. “Kristus je kráľ,” viacerí z nich poznamenali. Katolícky autor Chris Stefanick povedal, “Existujú dôvody, pre ktoré bez veľkého smútku doslova každý už dávno prestal uctievať Dia a spol.” 

Olympijská webová stránka pripomína, že hry sa začali v roku 776 pred Kristom a pokračovali až do roku 393 n. l., keď ich kresťanský cisár Teodózius I. zrušil. Hoci niektorí môžu polemizovať o dôvodoch, prečo tak urobil, ako aj o tom, či ich vôbec zrušil, nepopierateľné je, že olympijské hry sa dnes stali súčasťou celosvetového chlebového a cirkusového priemyslu, ktorý vyzdvihuje ľudské telo a atletiku nad všetky rozumné miery. Zdá sa, že jej otváracie ceremoniály takmer vždy obsahujú nejakú masonskú alebo globalistickú tematiku.  

Tento rok’boli hry označené zaprvú “rodovo rovnú” olympiádu. Znamená to, že muži a ženy budú mať v súťažiach zastúpenie 50 na 50. Inak povedané, na olympiáde bude rovnaký počet športovcov ako športovkýň. To bolo označené za hlavný znak “pokroku”  

Predseda Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach na slávnostnom zapálení pochodne poznamenal, že tohtoročné hry budú “mladšie, inkluzívnejšie, mestskejšie, udržateľnejšie.” Narážal na skutočnosť, že pre “LGBTI+ priaznivcov, športovcov a spojencov” bude zriadený “Dom hrdosti”.” 

”Hry sú oslavou rozmanitosti,” uvádza sa na oficiálnej stránke olympijských hier sa. “Pri príležitosti Medzinárodného dňa proti homofóbii, transfóbii a bifóbii Paríž 2024 opäť stanovuje svoj záväzok bojovať proti všetkým formám diskriminácie,” eufemisticky sa tým myslí akýkoľvek odpor voči homosexualite alebo transgenderizmu.

Dodala, že “Dom hrdosti” je určený na “oslavu” LGBT “menšín” a ich “hrdosti.” 

Podobne ako predchádzajúce olympijské hry bude Paríž 2024 pravdepodobne žumpou nečistoty. Ako už predtým zdokumentoval portál LifeSite, smilstvo je rozšírené a v olympijskej dedine, kde sú ubytovaní športovci, sa zadarmo rozdávajú kontraceptíva. Podobne ako ich pohanskí predchodcovia, aj dnešní’športovci, podobne ako tí, ktorí organizovali slávnostné zapálenie olympijskej pochodne, sa zrejme veľmi nezaujímajú o učenie kresťanstva.