U.S. Women's National Team player Jaelene Hinkle

Futbalová hviezda odmieta nosiť dúhový dres podporujúci LGBT

948
Lucia Salomonová
Kultúra života

Pozn. šéfredaktora - prosím napíšte nám do komentov, že im ide naozaj "iba" o toleranciu... Lebo ak fóbia = strach a homofóbia je trestná, tak sa slušný človek - veriaci aj neveriaci - naozaj má čoho v budúcnosti báť.

 

Kresťanská športovkyňa z amerického národného futbalového tímu uviedla, že má „osobné dôvody“ na to, aby ju stiahli zo zápasov, kde jej tím bude nosiť homosexuálnu „pýchu“ - dúhový dres na podporu homosexuality.

Americký ženský futbal koncom minulého mesiaca oznámil, že ich tímy budú v júni nosiť dúhové „pride" dresy na počesť homosexuality v tzv. "LGBT pride" mesiaci. Počas júna tím odohrá dve medzinárodné priateľské stretnutia.

Členka tímu a praktizujúca kresťanka Jaelene Hinkle sa z „osobných dôvodov“ stiahla zo zápasov. Jej miesto na súpiske zápasov počas júna nikto nenahradí.

Hinkle nie je cudzie prenasledovanie za jej vieru v Ježiša Krista. Tweetovala Sväté Písmo, List Kolosanom 3,23 Čokoľvek robíte, robte z tej duše ako Pánovi, a nie ako ľuďom! a dodáva „Ak žijete pre chválu ľudí, zomriete z ich odmietnutia.“

Keď najvyšší súd Spojených štátov legalizoval v roku 2015 manželstvá osôb rovnakého pohlavia, Hinkle pretvorila dúhovú vlajku na kríž a uverejnila na Instagrame:

Každou bunkou môjho tela verím, že to, čo bolo napísané pred 2000 rokmi v Biblii je nepochybne pravdivé... Nejde o to vybrať si, čomu chcete veriť. Buď tomu veríte, alebo nie. Tento svet sa môže zmeniť, ale Kristus a Jeho slovo sa nezmenia NIKDY.

Na Instagrame uverejnila príspevok a pozvala kresťanov aby mali zľutovanie pre homosexuálov, ktorí sú „stratení, odmietnutí a opustení.“

Mám v srdci to, že keď my, kresťania, začneme premáhať zlosť, ktorá sa dnes preniesla do zákona, budeme omnoho viac milovať. Prostredníctvom našej lásky, stratení, odmietnutí a opustení nájdu Krista.

Hinkle poznamenala, že logo dúhy prijaté homosexuálmi a transsexuálmi je v skutočnosti trvalým znakom Božej ochrannej zmluvy s Noemom:

Dúha bola znakom zmluvy uzavretej medzi Bohom a všetkým jeho stvorením, že svet už nikdy nebude zaplavený, ako to bolo vtedy, keď Boh zničil svet za čias Noema. Je to neustála pripomienka, že bez ohľadu na to, ako sa tento svet skazí, Boh nás nikdy neopustí a nezanechá.

Homosexuálni aktivisti ju očierňovali kvoli tomu, že sa úprimne držala svojich kresťanských presvedčení a oznámili, že sa tešia na to, kedy bude Hinkle nosiť dúhové dresy homosexuálnej „hrdosti“ (pride).

Americký futbal sa nedávno zapojil do niekoľkých spoločných projektov na podporu homosexuálnej organizácie You Can Play Project. Počas júna budú oba národné tímy mužov a žien nosiť dresy hlásajúce homosexualitu. Dúhové dresy budú po júni vydražené v prospech tejto skupiny.

Nechajme to na ženy, aby sa rozhodne a odvážne postavili k téme rodovej normálnosti,“ komentoval jeden pozorovateľ na LifeSiteNews.