31175.jpg

Ľavicoví extrémisti zaútočili na modliacich sa kresťanov

306
Kultúra smrti

Uplynulý víkend sa v Portlande zišlo asi 150 kresťanov na modlitebnom stretnutí zvanom Patriot Prayer. Stretnutie bolo tvorené prevažne z prívržencov prezidenta Trumpa a jeho cieľom bolo modliť sa za lepšiu Ameriku. Krátko po začiatku modlitieb však boli napadnutí skupinou maskovaných ľavicových extrémistov, ktorí na nich zaútočili skateboardmi a slzným plynom. Niektorí účastníci stretnutia odchádzali zakrvavení a na mieste došlo aj k niekoľkým pästným súbojom. Ľavicoví extrémisti už tradične zapálili niekoľko amerických vlajok. Modliacich sa kresťanov považujú za rasistov, fašistov, bielych supremacistov, ktorí nemajú právo na slobodu prejavu a slobodu zhromažďovania.

Je zaujímavé, že títo extrémisti sa prezentujú nenávisťou voči kresťanom, či kresťanským vlastencom, no bojujú za „ľudské práva“, podporujú dúhové pochody ľudí s netradičnou sexuálnou orientáciou, sú stúpencami ilegálnej migrácie a tiež vyjadrujú solidaritu so štátom Izrael.

Pripomeňme, že ľavicový extrémizmus nie je len problém v USA. Nedávno sme boli svedkami vyčíňania týchto extrémistov v Hamburgu, pred tým v Paríži, kde v dôsledku stretov s nimi došlo k zraneniu štyroch policajtov, pričom jeden z nich zraneniam podľahol.

Ľavicový extrémizmus sa nevyhýba ani Slovensku. Medzi subjekty pôsobiace na ľavicovej extrémistickej scéne u nás patrí napríklad Antifa (AFA). Jej symbolika sa objavila na tzv. Antifašistickom pochode, hneď vedľa dúhovej vlajky. S extrémistickou symbolikou AFA sa odfotili aj poslanec Poliačik s „blogerom“ Benčíkom.

Napriek tomu, že ide o extrémistickú organizáciu, evidovanú na Ministerstve vnútra SR a spomínanú v Koncepcii boja proti extrémizmu na roky 2015 – 2019, propagovanie jej symbolov doteraz nikto z kompetentných neriešil. Niektorí tak ironicky poznamenávajú, že ľavicoví extrémisti sú zákonom chránené zvieratká, ktorým je (zatiaľ) dovolené všetko.