Žijeme udalosti, ktoré predpovedala Panna Mária v Akite?

1,502
AltKAT

V súčasnej napätej situácii medzi Ruskom na jednej strane a Ukrajinou a NATO na strane druhej už zazneli všetky možné názory. Avšak v najmä katolíckom prostredí sa opomínajú biskupmi uznané varovania Panny Márie rôznym jej služobníkom, svätým či blahoslaveným. Tieto proroctvá varujú, že ak sa svet nenapraví a naďalej pôjde po špirále hriechu, hrozí mu, že na seba privolá Boží hnev. Jedno z týchto proroctiev zaznelo v Akite v Japonsku, ktoré sa až desivo ponáša na súčasnú situáciu nielen vo svete, ale predovšetkým v Cirkvi.

Zjavenie v Akite tvorila séria troch zjavení Panny Márie sestre Agnes Sasagawovej v roku 1973, ktoré boli sprevádzané nadprirodzenými slzami či krvou na pravej ruke, ktoré sa zjavili na tamojšej drevenej soche Panny Márie a ktoré vtedy odvysielala aj japonská televízia. Agnes bola tiež v tom čase hluchá, no Panna Mária ju zázračne vyliečila. John Shojiro Ito, biskup z Niigaty (1962 – 1985), rozpoznal „nadprirodzený charakter série záhadných udalostí týkajúcich sa sochy Panny Márie“ a povolil „uctievanie Svätej Matky z Akity“ v rámci rímskokatolíckej diecézy Niigata v pastierskom liste z roku 1984.

Panna Mária sestru Agnes v treťom zjavení varuje:

Ako som ti povedala, ak sa ľudia nebudú kajať a nepolepšia sa, Otec uvalí hrozný trest na celé ľudstvo. Bude to trest horší ako potopa, taký aký doteraz nikto nevidel. Oheň bude padať z neba a zotrie veľkú časť ľudstva, dobrých aj zlých, neušetrí ani kňazov, ani veriacich. Tí, čo prežijú, budú takí zúfalí, že budú závidieť mŕtvym.

Správa, ktorú sestra Agnes spísala, ďalej pokračuje a nabáda ľudí, aby sa modlili zvlášť modlitbu svätého ruženca a to aj za pápeža, biskupov a za kňazov. Ďalej nasleduje známa stať o tom, že nastane doba, kedy sa bude „kardinál stavať proti kardinálovi a biskup proti biskupovi“:

Dielo diabla sa infiltruje aj do Cirkvi, takže bude možné vidieť kardinála stavať sa proti kardinálovi, biskupa proti biskupovi. Kňazmi, ktorí ma uctievajú, budú ich spolubratia opovrhovať. Vyhodia ich z chrámov a od oltárov. Cirkev bude plná tých, ktorí prijímajú kompromisy a diabol bude tlačiť na mnohých kňazov a zasvätené duše, aby zanechali svoju službu Pánovi.“

Panna Mária sestru z Japonska varuje, že diabol bude zvlášť zúrivo útočiť na „duše zasvätené Bohu“ – teda na kňazov. Upozorňuje, že ak budú hriechy aj naďalej narastať, Božiemu trestu sa už nebude dať zabrániť. Božia Matka však Agnes Sasagawovú uisťuje:

Modli sa vrúcne modlitbu ruženca. Ja sama som stále schopná zachrániť vás pred hrôzami, ktoré prichádzajú. Tí, ktorí vložia svoju dôveru vo mňa, budú zachránení.“

Slová o „novej potope“ a „ohni“ sa pritom nachádzajú už vo Svätom písme, kde sa v Petrovom liste uvádza:

Skryté je im totiž – a oni to chcú –, že nebo je oddávna a že zem povstala Božím slovom z vody a skrze vodu a že skrze ne zahynul aj vtedajší svet, zatopený vodou. A to isté slovo udržiava terajšie nebo i zem a zachováva pre oheň, keď príde deň súdu a záhuby bezbožných ľudí.“ (2Pt 3,5–7)

Zjavenie v Akite sa považuje za akési doplnenie troch proroctiev z Fatimy. V druhom proroctve sa niekoľkokrát zmieňuje Rusko a Panna Mária požaduje, aby bola táto krajina zasvätená Jej Nepoškvrnenému Srdcu a aby sa za ňu každú prvú sobotu viedla Eucharistia odprosenia. Ak sa tak neudeje, píše sa v druhom zjavení, „krajina bude rozširovať svoje bludy do celého sveta, spôsobí vojny a prenasledovanie Cirkvi. Dobrí budú zavraždení; Svätý Otec bude veľmi trpieť; mnohé národy budú zničené“. Panna Mária však uisťuje, že napokon pápež Rusko zasvätí a „ svetu bude dané obdobie mieru“, čo je prísľub, aký Panna Mária nikdy predtým žiadnej generácii nedala – tomuto prísľubu sa preto niekedy hovorí aj „Máriin mier“.

Tretie fatimské proroctvo je zjaveniu podobné. Hovorí o akomsi bližšie nešpecifikovanom meste v ruinách a mužovi v bielom, ktorý mestom prechádza. Muž – zjavne pápež v Ríme – je spolu so svojím sprievodom pod krížom zastrelený nejakými vojakmi.